- 8 Ekim 2022
- 583
- 360
-
- Konu Sahibi rakkanimele
Bir de devlet hastanesine gitmenizi tavsiye ederim özel hastanede hemen ameliyata yönlendiriyorlar. Visanne ilacını kullanıyorum ben doktorunuza danışın istersenizÇok geçmiş olsun arkadaşlar, Bende aynı dertteyim. Sağ over de 9 cm kist varmış. MR sonucuna göre muhtemel endometrioma diyor. Hiç ağrım yok, olmadı da. Kontrol amaçlı gittiğimde söylediler. Ca 125 değerim 20, AMH 1,80 sanırım bunlarda normal seviyede aslında, değerlerde bir sıkıntı görünmüyor. Malum özel hastane olunca direk ameliyat dedi, nasıl ağrın olmaz falan dedi de bilemedim ki. Ameliyat olsam tekrarlama riski baya yüksekmiş. Yaş 27, evliyim daha çocuk düşünmüyorum ama korkmaya başladım. Ne yapmam gerekiyor?
Bana da Visanne verdi ama daha kullanmaya başlamadım. Zaten adet oluyorum düzende sıkıntı yok gibi. Onu da bozacak ve belkide kisti büyütecek korkusu var...Bir de devlet hastanesine gitmenizi tavsiye ederim özel hastanede hemen ameliyata yönlendiriyorlar. Visanne ilacını kullanıyorum ben doktorunuza danışın isterseniz
Visanne adeti durduruyor. Çikolata kisti ise veriyorlar bu ilacı. Adeti durdurarak kistin büyümesini engellemiş oluyor daha da işe yararsa da kisti küçültüyorBana da Visanne verdi ama daha kullanmaya başlamadım. Zaten adet oluyorum düzende sıkıntı yok gibi. Onu da bozacak ve belkide kisti büyütecek korkusu var...
İstanbuldayım hangi ilaçları kullandınız acaba ve doktor önerebilir misiniz benimde 4,5 cm ve trasiquens diye bir menopoz ilacı yazdı doktorum kafam allak bullak ne çevremde ne int ne burda kist için bu ilacı kullanan görmedim. Kaç gündür ağla ağla kendime gelemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürlerHangi sehirdesiniz? Istanbuldaysaniz bir doktor onerebilirim. Benim kistim yok oldu ama sizinki kadar buyuk degildi ve ben sadece visanne kullanmadim. Asil ilac baskaydi, visanne destek ilacti.
Benimde 8 cm ile başladı kistim zamanla 13 cm ameliyat olana kadar 20 cm yaklaştı.Derin endometriozis hastasıydım bir çok organımada yapışıklık oluşturmuştu.bir çok dr gezdim herkes açık ameliyat yapabiliriz dediler.Bir tek Doç Dr Orhan Şahin alanında başarılı endo da Türkiye de ilk üç isimden biri ile karşılaşıp Laparoskopi ile ameliyat oldum.Çok memnunum tavsiyemdir ..Hamidiye Etfal Sarıyer17.01.2024 de sol yumurtalığımda 11.5 cm kist tespit edildi. Karnımda geçmeyen 10 gündür devam eden sızlama nedeniyle kadın doğuma gittim. Adetlerim sancılı bayılmalı geçtiği için kist falan çıkabilir diye bekliyordum açıkcası ama 11.5 cm olmasını beklemiyordum.
İlk gittiğim (1nolu) doktor çikolata kisti yani endometriomaya benzediğini acil ameliyat olmam gerekeceğini söyledi. Kontraslı mr çektirdim mr sonucunda müsinoz kistadenom tümörü olabileceği çıktı. Kan değerlerime bakıldı ca-12( falan kanser markerlarım temiz çıktı. Büyük ihtimalle iyi huylu tümör olacağını söyledi. 1 nolu doktorum ameliyatta sol yumurtalığımın duruma göre alınması gerekebileceğini söyleyinxe panikledim başka bir doktora daha gittim.
2 nolu doktorum jinekolojik onkoloji profesörü alanında çok iyi şehir hastanesinde çalışan bir doktor. Bana bekar olduğum ve hiç çocuğum olmadığı için ameliyatı olabildiğince ertelememiz gerektiğini söyledi. Mr sonucumda müsinöz kistadenom çıkmış olsa da her zaman me sonucuna güvenmediğini kendi ultrasyonda gördüklerine dayanarak çikolata kisti olduğunu düşündüğünü söyledi. Kist tekrarlarsa tekrar tekrar ameliyat olursam her ameliyatla yumurta sayımın düşeceğini bu yüzden önce ilaç kullanmayı denememizi istedi. Visanne kullanmaya başladım bir ay sonra kontrole gittim. Kistin büyümediğini ilaçla kontrol altına aldığımızı ve ilaca devam etmemi söyledi. Sancım da durmuştu zaten bende devam ettim. Bana 3 ay sonra kontrole gelmemi söyledi.
Ben tabii 3 ay dayanamadım ve 1 ay sonra meraktan 1 nolu doktoruma kistimi ölçmesi için muayene oldum. Demesin mi 13.8 cm olmuş. İkinci ayda büyümeye devam etti. Karnımda sızlama yok ama batma hissi var. Kistin karnıma battığını hissediyorum. Öksürürken falan fark ediyorum. O kadar büyümüş ki sağ yumurtalığımı göremedi doktor ultrasyonda. Göbeğimin ortasına doğru büyümüş kaplamış her yanı. Şimdi tekrar 2 nolu doktoruma gideceğim. Bakalım büyümesine ne diyecek.
Buraya deneyimlerimi yazacağım çünkü hastalığımı öğrendikten sonra dünyam başıma yıkıldı ben bu kistle napıcam çocuğum olmayacak mı falan diye. İnsanların yazdıklarını yaşadıklarını okumak bana moral oldu, benim gibi muzdarip olanlara da moral ve iyi bir iyileşme örneği olurum umarım.
Visannenin yan etkiler konusunda çok kötü yorum okudum internette. İlk ay ateş basmaları, durup dururken ağlama gibi şeyler yaşadım ama onun dışında bir etki görmedim. Genel depresif olduğum için beni ayrıca depresyona sokamamış olabilir
Ama vücut alıştıkça yan etkiler azalıyor ben şuan yan etki hissetmiyorum. İlaç işe de yaramadı orası ayrı kistim büyümeye devam etti.
İnternette 6 cmlik kistlri küçülttüğünü okumuştum çok umutluydum ama maalesef bende işe yaramadı. Belki de kistim çikolata kisti değildir ondan işeyaramamıştır. Çünkü bu ilaç çikolata kisti ve endometriozis tedavisinde kullanılıyor.
Güncellemeleri aktaracağım sizde yorumlarda yaşadıklarınızı anlatın birbirimize destek olalım
Doç Dr Orhan Şahin Hamidiye Etfal Sarıyer instrag hesabından takip edebilir mesaj atabilirsinizİstanbuldayım hangi ilaçları kullandınız acaba ve doktor önerebilir misiniz benimde 4,5 cm ve trasiquens diye bir menopoz ilacı yazdı doktorum kafam allak bullak ne çevremde ne int ne burda kist için bu ilacı kullanan görmedim. Kaç gündür ağla ağla kendime gelemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Teşekkür ederim tavsiyeniz için size de geçmiş olsun . Benim kistim ilaçla küçülmeye başladı çok şükürBenimde 8 cm ile başladı kistim zamanla 13 cm ameliyat olana kadar 20 cm yaklaştı.Derin endometriozis hastasıydım bir çok organımada yapışıklık oluşturmuştu.bir çok dr gezdim herkes açık ameliyat yapabiliriz dediler.Bir tek Doç Dr Orhan Şahin alanında başarılı endo da Türkiye de ilk üç isimden biri ile karşılaşıp Laparoskopi ile ameliyat oldum.Çok memnunum tavsiyemdir ..Hamidiye Etfal Sarıyer
visanne içerken regl oluyo musunuzGÜNCELLEME : İLACIN 7. Ayında kistim 7 cm olarak ölçüldü. Ayda 1 cm küçülüyor şu anda
İlk üç ayda kanama ve lekelenme oldu sonrasında kesildi ve 4 aydır hiç regl veya lekelenme olmadı. Normalmiş regl olmamakvisanne içerken regl oluyo musunuz
merhaba hamilesiniz sanırım şuanda. ameliyattan sonra tekrarlamadıv yazmışsınız. tüp bebek tedavisi gördünüz mü acaba? tüp bebek tedavisinden sonra da mı tekrarlamadı ?Öncelikle geçmiş olsun bende 2016 yılında hem sağ da hem de sol da patlayan 10-12 cm lik çikolata kisti ameliyatı olan biriyim o zamanlar bekardim ve patladığı için doktorum açık ameliyat yaptı. 3-4 doktor gezerek prof Dr. Süleyman Engin Akman a ameliyat olmaya karar verdim. Ve sene 2024 tekrarlama olmadı şükürbana patladığı için kesinlikle ameliyat olmak zorunda kaldım ve yıllarca kontrole gittim. Bu doktoru seçme sebebim kistler patladığı için kanser değerlerimin yüksek çıkması hatta bir hastanede doktor rahim ve yumurtalıklarıni alacağız demişti uzmanlık alanı olduğu için ve görüşme sonrası da içime çok sindigi için tercih ettim iyi ki de etmişim derim ameliyat sonrası açık ameliyat olduğu için 1 ay rapor aldım ve sonrası 1 yıl doğum kontrol hapı ile regl olmami engelledi ve üzerinden kaç sene geçti şükür tekrarlamadi hepinize acil şifalar dilerim
Merhaba yazdığınızi daha yeni gördüm kusura bakmayın ancak dönüş yapabildim ameliyat sonrası ilk yıl zaten geçici menopoz gibi doktorum regl olmamam için ilaç verdi sonra normal e döndürdü. Rutin doktor kontrollerimi hiç aksatmadim evlendiğim ilk sene bile 2020 de bile. Ve her yıl amh degerlerimi doktorum istediği için yıl yıl hep aynı kurumda yaptırmaya özen gösterdim. Hatta değerleri tablo olarak not almıştım paylasabilirim. 2016--> 1,46 , 2017--> 2.81 2018--> yaptırmadım , 2019 --> 1,63, 2020--> 1,38 , 2021--> 1,22 , 2022 --> başka bir kurumda covid sonrası yaptırmıştım sonuç çok kötüydü dikkate almamayi tercih ettim ve tüp bebek tedavisine başladık. Tüp bebek tedavisi öncesi aşılama yaptırdık 2 kere o zaman miyom vardı 1 tane ilk tüp bebek tedavisinde tuttu ama çocuk ile birlikte miyom da büyüdü sonra kalp atışı olmayınca olumsuz sonuçlandı. İkinci tedavi için miyom ameliyatı öncesi yumurta toplama yapıp sonra ameliyat ameliyat sonrası transfer olduk yine kist olmadı şükür ve şuan şükür hamileyim. Benim yaş faktörümde var 39 yaşındayım şuan. Yumurta toplamada öyle çok 10-15 yumurtam yoktu 4-5 çıkıyordu ama en azından 1 yada 2 sağlıklı ve kaliteli yumurtam oluştu. Eşim de yada bende sorun yoktu ama tüp bebek ile ilerlemek zorunda kaldık. Sizin durumlar nasıl bilemedim ama umarım yardımcı olabilmişimdirmerhaba hamilesiniz sanırım şuanda. ameliyattan sonra tekrarlamadıv yazmışsınız. tüp bebek tedavisi gördünüz mü acaba? tüp bebek tedavisinden sonra da mı tekrarlamadı ?
Sağlık durumumuz çok benzermiş. Bende kist patlamadı ama baya büyüdü tedavilerden dolayı sanırım. Ameliyat olduktan sonra opu olcağım gibi duruyor çünkü kistler baya büyüdü. Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim.Merhaba yazdığınızi daha yeni gördüm kusura bakmayın ancak dönüş yapabildim ameliyat sonrası ilk yıl zaten geçici menopoz gibi doktorum regl olmamam için ilaç verdi sonra normal e döndürdü. Rutin doktor kontrollerimi hiç aksatmadim evlendiğim ilk sene bile 2020 de bile. Ve her yıl amh degerlerimi doktorum istediği için yıl yıl hep aynı kurumda yaptırmaya özen gösterdim. Hatta değerleri tablo olarak not almıştım paylasabilirim. 2016--> 1,46 , 2017--> 2.81 2018--> yaptırmadım , 2019 --> 1,63, 2020--> 1,38 , 2021--> 1,22 , 2022 --> başka bir kurumda covid sonrası yaptırmıştım sonuç çok kötüydü dikkate almamayi tercih ettim ve tüp bebek tedavisine başladık. Tüp bebek tedavisi öncesi aşılama yaptırdık 2 kere o zaman miyom vardı 1 tane ilk tüp bebek tedavisinde tuttu ama çocuk ile birlikte miyom da büyüdü sonra kalp atışı olmayınca olumsuz sonuçlandı. İkinci tedavi için miyom ameliyatı öncesi yumurta toplama yapıp sonra ameliyat ameliyat sonrası transfer olduk yine kist olmadı şükür ve şuan şükür hamileyim. Benim yaş faktörümde var 39 yaşındayım şuan. Yumurta toplamada öyle çok 10-15 yumurtam yoktu 4-5 çıkıyordu ama en azından 1 yada 2 sağlıklı ve kaliteli yumurtam oluştu. Eşim de yada bende sorun yoktu ama tüp bebek ile ilerlemek zorunda kaldık. Sizin durumlar nasıl bilemedim ama umarım yardımcı olabilmişimdir
Açık ameliyatta ne kadar sürede iyileşip?nelere dikkat ettiniz acaba ?kızlar ben 3 kez oldum yumurtalık kisti ameliyatı :) 2'si kapalı birisi açık. 3. ameliyatta sağ tüpüm yapışık kaldı ama yumurtalığıma dokunmadılar. Benim sürekli aynı yerden tekrarlıyor bu sefer kapsülü ile birlikte alındı umarım tekrarlamaz 4 hafta sonra öğreneceğiz bakalım neler olacak. bu arada kistlerim ilki 8 cm ikincisi 10 cm üçüncü ve son olan inşallah 12 cmdi ve benim amh değeri. 5,6. İlk ameliyattan 1 ay sonra hamile kaldım ama düşük yaptım ondan sonra da olmadı. ve bu durum 2 sene içinde yaşandı. en son ameliyat tarihim ise 13 mayıs 2024
Merhabalar ben izmirde yaşıyorum ve yarın dr a gidecepim diğer ilacı da yazabilir misiniz bi sorayım dr a kullanabilir miyim diye.Benimd3 6 cm çikolata kisti ameliyat dedi 2 dr yarın özel bir dr a gidicemHangi sehirdesiniz? Istanbuldaysaniz bir doktor onerebilirim. Benim kistim yok oldu ama sizinki kadar buyuk degildi ve ben sadece visanne kullanmadim. Asil ilac baskaydi, visanne destek ilacti.
Lucrin depot 11.25 mg, ignedir, 3 ay arayla 2 kez vuruldum.Merhabalar ben izmirde yaşıyorum ve yarın dr a gidecepim diğer ilacı da yazabilir misiniz bi sorayım dr a kullanabilir miyim diye.Benimd3 6 cm çikolata kisti ameliyat dedi 2 dr yarın özel bir dr a gidicem
Teşekkür ederim umarım bir sorun çıkmazLucrin depot 11.25 mg, ignedir, 3 ay arayla 2 kez vuruldum.