13 yaşındaki kızım

İnsallah oyledir ben evham yaptım onun umrunda değil
Hiç çocuğu germeyin bence. Stres tetikler tüm şeyleri. Mesela şu an stresten midem bulaniyor,yanıma kova aldım nolur nolmaz diye ama aslında bir şeyim yok,biliyorum. Sadece stres insana tüm belirtileri veriyor işte...
Siz de çocuğa sorun var gibi davranırsanız adeti stresten daha çok gecikebilir. 'off neden kız doğdum ki bu sorunları yaşıyorum' diye hayiflanir ,sonra kadinligiyla barışık olmamaktan ötürü başka saglik sorunlari yaşar vs vs...
O yüzden paniginizi evhaminizi belli etmeyin:) doğal bir şeymiş gibi gidin.

Neolacaksimdibuis ohooo onbir yaşında kız çoktan öğrenmiştir nedir ne değildir. Ben ikibinlerin basinda olmama rağmen olaya vakiftim o yaşlarda:) gogirl heygirl falan alırdım, derginin verdiği ped vardı. Hevesle çantamda tasirdim gizli gizli belki adet olurum diye annem de bizle konuşmadı ama vücuduma neler oluyor tarzı kitaplardan alıp kitaplığa koymuştu. Onu hatmetmistim:)
Bence bir yoklayin kızınızı. Eğer bilmiyorsa ve bunu sizin olmadığınız bir ortamda yaşarsa panik olabilir

:) iyi iniyetinizden şüphem yok.

Neyi nasıl konusucagımı ben bir eğitimci olarak biliyorum. Ki hiç anlatmadım degil önbilgi olarak verdim kendisine o bilgiyi, Kızımı hala küçük gördüüğümden nasıl konusucam nasıl yapıcak bir telaşı idi o:)

Yok yok bu sene ortaokula baslıcak, ögrenirse okuldan arkadaslardan ancak bu sene ögrenir hiç bilmiyor degil ped görünce altınıza mı Kaçıyorsunuz siz bazen demişti, bende ufaktan bi giriş yapmıştım. Ama detaylı demedim. Okula baslaamdan bu konuyu tabi ki konuşucagım henüz göğüsbile cıkamamışken tuhaf olacak o ped nasık duracak onda, biz nasıl yaptık ya acaba

Çocuk endokrine gidebilir.

Bu kadar doğal ve olması sağlıklı olan birşeyi bu kadar abartmayı nasıl başarıyorsunuz

Benim ilk 2-3 sene adetlerim hep düzensizdi; şimdi gayet düzenli. İlk zamanlar olabiliyor diye biliyorum tabi içinizin rahatlaması için bi doktora da götürün yine.

Bildiğim kadarıyla öncelikle çocuk doktoruna götüreceksiniz. Çünkü yaşı henüz küçük. Çocuk doktoru sizi duruma göre ilgili doktora yönlendirecektir...

Bence endişe etmenize hiç gerek yok, ergenlik bitene kadar adetlerin düzensiz olması normal diye biliyorum. Ben de 13 yaşındayken tam 2 hafta süren çok yoğun bir kanama geçirmiştim, hayatımda ilk ve son kez oldu. Adetin başlamış olması tüm düzenin birebir oturduğunu göstermez. Ancak yüzde aşırı tüylenme, kilo alma vs gibi durumlar varsa doktora görünmek iyi olabilir. Yaş sınırını ben de hiç duymadım, zaten bakire olan hastalara vajinal muayene yapılmaz.

Tam hatırlamıyorum ama o civarda bir yaştayken aynı şikayetler ile annem beni jinekologa götürmüştü. O yaşlar için normal olduğunu ergenlik bitimine kadar düzensizliğin devam edeceğini söylemişti. Adet söktürücü vermişti bir de.

Merhaba 27 yasinda bir kuzenim var senede 4 kere regl oluyordu hormon bozuklugu sebebiyle ilaclarini duzenli kullandiginda problem olmuyor. Liseden arkadasimda da kistler vardi, o yillarda dogum kontrol hapi kullaniyordu regl olabilmek icin simdi fazla kilolarni verdi hersey normale dondu. Kadin dogumda 16 yas siniri oldugunu ilk defa duydum...

Benim kizim da 13 yasinda 1 senedir goruyor endorolojiden takipliydik 11 yasinda bitti takip, gecen aylarda ayni sebebten goturdum kadin dogum bakti ultrasonla karnina bakti adetli oldugunda da kan istedi adet olduktan 1.1.5 sene de duzensizlikler normal demisti bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…