13 yaşındaki kızım

mel_dem

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
1.498
2.385
658
İzmir
Mune öncelikle konum hic degilse bu gece burada kalır taşınmazsa sevinirim.Burada daha çok cvp alacağımı düşünüyorum.13 yaşındaki kızım 1.5 senedir düzenli adet görüyor.Yaklaşık 28 günde adet döngüsü.Fakat 45 gün gecti son adet tarihi üzerinden ve regl olmadı.Bugun yarin derken bekledim ama yarın doktora götürecegim artık.Sorum hiç bilgisi olan varmı neden olabilir.Hormonal bozukluk olabilirmi bu yaşta.Birde ne doktoruna götürmem lazım cünkü kadın doğumcular 16 yasindan itibaren bakiyorlarmiş.

Kovid geçirdi mi yada korona aşısı oldu mu ondan kaynaklı olabiliyor.
Mevsimsel olabilir, antibiyotik kullanımı sonrası olabilir.
Çocuk doktoruna götürmeniz lazım kan tahlili yapılıyor hormonlara bakılıyor.
Bizde gecikme olmadı ama rutin olarak kontrolleri yapılıyor çocuk doktorunda.

Korona aşısı yaptirmadik ama covit gecirdi fakat cok gecti ustunden.Bence de hormon testlerine bir baktirmaliyim.

Korona aşısı yaptirmadik ama covit gecirdi fakat cok gecti ustunden.Bence de hormon testlerine bir baktirmaliyim.
Çocuk doktoru hormonlara bakıyor.
Ama kist yada başka bir bulgu varsa sevk ediyor o zaman randevu alabiliyorsunuz.
En sağlıklısı bu şekilde.
Geçmiş olsun ama yeni regl olan çocuklarda genelde görülüyor bu durum endişelenmeyin.

28-35 düzenli adet grubunda
35 i gecerse düzensiz geciken belirsiz diye niteliyomus doktorlar

Ben o yaşlarda kadın doğuma gitmiştim 16 yaş sınırını ilk kez duydum açıkçası.

Arkadaşımın kızında da iki ay kesilmeyen regl durumu oldu. Doktoru doğum kontrol hapı reçete etti. Bir jinekoloğa gitmeniz gerekiyor sanırım. Sonrasında o da sizi başka bölümlere yönlendirir belki

28-35 düzenli adet grubunda
35 i gecerse düzensiz geciken belirsiz diye niteliyomus doktorlar
Eskiden daha duzensizdi.. ergenken falan 25-35-45-50... Böyle giderdi. 19 yaşında ilk kez kadın doğuma gittim o zaman da gayet normal dediler,doğum kontrol hapı verdiler. Zamanla hap kullandıkça (ve büyüdükçe) düzene girdi.
O yüzden bana normal geliyor. Benim kız arkadaşlarımin da ergenken hep değişikti adetleri, bence sorun yoktur,ergenlikte normal.
Tabii doktordan duysunlar da, endişe etmesinler gidene kadar^^

Benm kızım da nerdeyse 11 olacak, hiç regl nedir anlatmadım daha birsey bir kere ablattım ped görünce unutmuştır yani detaylı hiç anlatmadım henüz zatn daha cocuk gibi hala. İçim bi tuhaf oldu yav nasıl anlatcam bem olsam cocuk doktoruma giderdim onlar yönlemdirirdi

16 diye bir sınır yok. Ben 12 13 gibi gitmiştim. Siz götürün doktora. Muayene etmem daha erken demeyecek herhalde.

Nasil anlatacağınızı öğreneceğiniz binlerce kaynak var. Anne değilim ama bunlardan haberdarım. Bu devirde de bilmiyorum diye telaş etmeyi tembellik olarak görüyorum. Buyrun en bilineni; Martı Yayınları Regl Kitabı & Genç Kızların Büyüme Rehberi Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

İnsallah oyledir ben evham yaptım onun umrunda değil

Yarin bir sansimi deneyecegim ama bir kadin dogumcuya sordurdum cocuk doktoruna gidecekler demis.
Doğru demişler ablacım size.
15 yaşındaki kızıma hâlen kadın doğum doktoru bakmıyor.
Çocuk doktoru sevk ederse bakabiliyorlar.
Siz kulaktan dolma bilgileri bosverin en sağlıklısı çocuk doktoru.

Benim kızımda bu ay gecikti, normaldir diye düşünüyorum çünkü geçen senede böyle olmustu. Mevsimsel ola bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…