• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 haftalik hamileyim ama karnim sanki onceki haftalardan kucuk :(

Lumene

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2017
11
7
16
33
Merhaba kizlar. 13 haftalik hamileyim ama sanki karnim buyumuyor. Daha onceki haftalarda (9-10-11de) sanki karnim daha siskindi. 12. hafta tamamlaninca doktorum progesteron fitili (biogest) kesti, suan kullanmiyorum, acaba o fitil siskinlik yapmis ola bilirmi? Buyumek yerine neden kuculsun ki ? cok korkuyorum bebeyime bi sey olur diye.(( Onceleri problemli gebeliklerim oldugu icin dusunmeden, telas etmeden edemiyorum. doktorum daha gelecek ay icin cagirdi kontrole acaba endiselerimi nasil gidere bilirim? sevgili hamisler, sizlerde bu haftalarda nasildi karniniz.

Belki iç karniniz geniş.
Önceden başka sebeblerden şiskinliğinix varsa inmistir ve yeme duzeniniz saglikliysa normal durum gibi. Yani onemli olan iceride ne olduğu. Disaridan doģru durüst karni cikmayip doguran bi suru kisi var gittikce belirginlesir ne guzel belli olmuyorsa iste :)
Insallah saglikla doģurursunuz.

Canım ilk baslar psikolojik olarakta oyle hissetmiş olabilirsin ama daha bebeğin bir iki cm belki. karnının büyümesi için daha vaktin var. Ben 6 aylık hamileyken bile herkes sen hamile misin nereden de o bebek diyordu. 6 aydan sonra daha hızlı karnın büyümeye belirginelsmeye başlıyor.Hem bu bence iyi bi durum fazla kilo almadan eski kıyafetlerini de giyerek rahat ve guzel bir hamilelik geçirirsin insallah.

Daha 13. Haftandasin karninin cikmasi icin cok erken 27 haftalik gebeyim benim bile karnim son 1 aydir belirgin sekilde cikti o da hala haftama gore cok sisik degil. Kullandigin ilaclardan dolayi ya da gaz dan olabilir ayaklarini, belini usutme sicak tut, gaz yapan gidalari tuketme onlarda karni gereksiz yere gaz doldurup sisiriyor kotu dusunme icini ferah tut 😏

13 hafta karın büyümesi için çok çok erken bırak büyümesin zaten sonra bi büyüyor ki şaşarsın :)

Merhaba kizlar. 13 haftalik hamileyim ama sanki karnim buyumuyor. Daha onceki haftalarda (9-10-11de) sanki karnim daha siskindi. 12. hafta tamamlaninca doktorum progesteron fitili (biogest) kesti, suan kullanmiyorum, acaba o fitil siskinlik yapmis ola bilirmi? Buyumek yerine neden kuculsun ki ? cok korkuyorum bebeyime bi sey olur diye.(( Onceleri problemli gebeliklerim oldugu icin dusunmeden, telas etmeden edemiyorum. doktorum daha gelecek ay icin cagirdi kontrole acaba endiselerimi nasil gidere bilirim? sevgili hamisler, sizlerde bu haftalarda nasildi karniniz.
Merhaba canım ben de 12. Haftadayım benim de sanki karnım büyümedi dediğin gibi iki üç hafta öncesinde daha şişkindi sanki ama bence şişkinlik oluyo bizde ondandır benim de düşüklerim olduğu İçin telaş ediyorum ama inşallah bebişler iyidir 🙏

Bencede erken büyümesi için. Ben 19 haftalığım zaten karnım bise anlamiyorum suan biraz büyüdü gibi bakıyorum da 🤣😁 daha yeni hissediyorum bebeğimi kıpırdanmalarini 🙂 bi an durup hisssetmeye çalışıyom olmayınca seni gibi korkuyom 😑🙄

Merhaba canım ben de 12. Haftadayım benim de sanki karnım büyümedi dediğin gibi iki üç hafta öncesinde daha şişkindi sanki ama bence şişkinlik oluyo bizde ondandır benim de düşüklerim olduğu İçin telaş ediyorum ama inşallah bebişler iyidir 🙏
O kadar korkuyorum ki anlatamam. Dun hatta stetoskopla bebegin kalbini dinlemeye calisdim dusunsenize :KK48: sonra okuyorum ki bu haftalarda mumkun degil oyle dinlemek. Progesteron fitili kestigim icin de endiseleniyorum, sanki ondan sonra siskinlik azaldi, bi sey olur diye korkuyorum ama doktorun bi bildiyi vardir her halde. kontrole gidene kadar kendimi yiyip bitiricem galiba. InshAllah iyidirler Allaha emanet olsunlar.:dua:

13 hafta karnın büyümesi için henüz çok erken korkmayın . Önceki haftalarda ilaçlar hormonlar gaz şişkinlik yapmış olabilir karın büyüyüp küçülmesi bebeğin sağlığıyla ilgili bir Bilgi vermez stres yapmayın hamileliğinizin tadını çıkarın ☺️

O kadar korkuyorum ki anlatamam. Dun hatta stetoskopla bebegin kalbini dinlemeye calisdim dusunsenize :KK48: sonra okuyorum ki bu haftalarda mumkun degil oyle dinlemek. Progesteron fitili kestigim icin de endiseleniyorum, sanki ondan sonra siskinlik azaldi, bi sey olur diye korkuyorum ama doktorun bi bildiyi vardir her halde. kontrole gidene kadar kendimi yiyip bitiricem galiba. InshAllah iyidirler Allaha emanet olsunlar.:dua:
Amin canım inşallah Allah korusun onları 🤲 ben de aynıyım 10 var randevuma nasıl geçecek bilmiyorum 😀

Bebeğin erkek olabilir :) benim de aynen böyle olmuştu ama korkma bu çok normal. Bana erkek bebekde böyle olur deyip cinsiyet teşhisi koymuşlardı ve evet oğlum olacak. Sakın canını sıkma birçok gebede böyle olur demişti doktorum. Sonra bir anda büyümeye başladı. 6.ayımda karnım büyümeye başladı ve şimdi kocaman :))) bunlar çok normal canım. Bünyeye göre değişiyor.

Şişkinlik oluyor bazen çıkıyor bazen iniyor Bebek balon değil ki sönsün 😬 hiiiç üzülme doktorunla iletişimde ol için rahat eder

Back