• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 aylık oğlum çay yanığı

nesquik_24

Deniz Bebeğin Annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
1.578
2
116
39
İstanbul
merhabalar...
ancak yazabiliyorum...
5 gün önce oğlumun sağ eline çaydanlığın üzeri devrildi...
sadece elinin derisi yandı ve hergün pansumandayız...

doktorlar 2-3 derece yanık diyo...
eli pansumanda kalcakmış 15-20 gün daha...
peki acaba iyi olunca eli kabuk bağlayınca iz kalır mı?
doktor belli olmaz diyor ama içim acıyor...
misafirlikte bir dikkatsizlik sonucu yandı bitanemin sağ elinin derisini aldılar hep :(....
aklımı yitirmek üzereydim daha yeni toparlanıyorum...
başından böle kaza geçen var mı lütfen yazın...
Allah beterinden sakınsın tabiki buna da şükür ama iz kalırmı tedavisi nasıldır ki?
pilastik cerahına gidcez çarşamba..umarım o daha iyi bilgilenrir yoksa vicdan azabımdan bana birşeyler olucak..akannehir.çok dikkat etmek gerekiyor...kendi evimde olsaydım keşke ama bu sefer başka birşey olurdu mutlaka ama yanık çok kötü birşey..gün içinde ağlaması mızmızlığı yok elindeki krem ve pansumandan dolayı rahat sanırım ama hala yeni deri çıkmamış :(....ve 20 gün eli sargıda kalıcak...

lütfen beni bilgilendirin ya..çok ihtiyacım var...

Eltimin kızı da sıcak suda yaktı elini daha deoğrusu boydan boya bileğini.Künye vardı oda iletken oldu daha fazla tahribat yarattı ondada.1 ay her gün onlar pansumana gittiler.
6 yaşında başına geldi bu olay.
İz kalmadı onda,ki sizin bebeğiniz oldukça küçük.Allahn izniyle geçer annesi,derileri çabuk yenilenir onların.
Siz moralinizi yüksek tutun Allahın izniyle,birşey olmaz.

teşekkür ederim ama yazınızı okurken bile ağladım...
çok korkuyorum miniğimin elinde ilerde hatırlanacak bir iz kalcak diye...
yinede canı sağ ve yanımda allaha şükürler olsun...

teşekkür ederim yazınıza...işallah kalmaz..hatırlanmaz...çok büyük geçmiş olsun sizede...ne güzel iz kalmamış siizde...

canım bu canavarları ne kadar dikkat edersen et.yınede göz açık kapayıncaya kadar yapacağını yapıyorlar canım benım oğlumda geçen hafta yandı benımkıne de cay dokuldu
üzerine geldı bir karış yanık var bırde üzerınde badısı vardı çıkartana kadar butun derısı kalktı canım.
ama daha çok küçük olduğu için iz kalmayacak merak etme canım
sen ilaçlarını sürmeyi unutma o kadar
allah beterınden korusun canım kuzularımızı

çok çokkkkkkkkk üzüldüm geçmiş olsun Deniz'e .. ne desek boş , dilerim çabuk iyileşir ve iz felan kalmaz :Saruboceq:

annemin eli kaynar suda haşlanmıştı köyde hemen şehire getirdik ama onunki çok kötüydü 1 ay kadar alçıya alındı iz felan kalmadı şükür. birde komşumuzun bebeği iki elinide sobaya değirmişti annesi hemen zeytinyağı ve kirecin durlu suyu ile melhem yaptı ondada bişey kalmadı. ama bende kolumu tencereye değirdim acilde ilgilenmediler ve kolumda iz kaldı. inşallah iz felan kalmaz. üzülme olacağı varmış bu kadar olsun ne yapacaksın ki. çok geçmiş olsun

Benim bebekken yanağım sobaya yapışmış derisi kalkmış ablam kucağında taşıyormuş beni dengesini kaybetmiş düşmüşüz sobaya denk gelmiş yanağım neyse hiç iz yok zerre kadar korkma bebek olduğu için çok çabuk yenileniyor derisi bence hiç iz kalmaz

hepinize çok teşekkürler...
deidğim gibi iz kalsada artık umrumda değil...
oğlumu canımı verecek kadar çok seviyorum...
tez zamanda iyi olsun bize o lazım...

cok gecmıs olsun arkadasım benımde basıma geldı konu acmıstım hatta yardım ıstemıstım bende
omzu yandı benım oglumunda 3 kere pansuman yapıldı acılde kı ılaclar cok guzeldı sarı bı krem ısmını verebılırım ıstersen
suan 1ay gecmedı bıle ızı kalmıcak gıbı gecıyor cok sukur merak etme cnm allah cocukları korur bısey olmaz ızı bıle kalmaz kalsada bebegının canı daha onemlı ız nedırkı canı saolsun yeterkı.

bence bu tur yanıklara en ıyı gelen ız brakmayan balmumu kesın dene elı gecınce balmumu yanık ızı bırakmıyor doktorunada sorabılırsın ve yanıga ıyı gelıyor vede zeytın yagı tabı bunları sımdı kllanmazsın pansumadan cıkınca ve kabuk baglayınca dene denerım tabı ılk once bır doktora danıs sen yınede

çok çok çok çok geçmiş olsun hem bebeğine hem sana. allah beterinden sakınsın en büyük kederiniz bu olsun inşallaaah mübarek gün. senin içinin acımasını öyle anlıyorum kiiii of of okurken ciğerlerim parçalandı. mayıs ayında benimde oğlumun ağzına 180 derece sıcak fırının ızgara teli düştü buna inanabiliyomusun :((( delirecektim. günlerce o telin düşüşü, bebeğimin ağzının içinde kayarak yere düşmesi gözümün önünden gitmedi. iki yanağı ve dili yanmıştı. deri filan kalmamış telin geçtiği yerlerde :((( allahım hala canım yanıyo anlattıkça.. ama merak etme annesi çok zor çok acı biliyorum ama geçiyo iz filan kalmıyo meleklerimizde allah esirgiyo yyinede. ya o tel gözünün üzerinden kayıp geçseydi.. yada kulağından.. yada burnundan.. yarabbiiiiim allahım esirgesin. annesi yaraları kabukları geçince contratubex diye bi krem var. zatten bebek oldukları için iz kalmaz diyorlardı ama ben yinede çok üzülmüştm erkek çocuk sakalı çıkmazsa yanaklarnda filan diye çok dertlenmiştim. ama dr korkma öle bişi olmaz dedi. o kremi de kullandım. ssk yazıyo. biraz pahalı ama olsun al her türlü kabuklu yarasında sür kullan. yara izine çok iyi geliyo. birde fayrdası oldu mu bilmiyorum ama denedim valla insan şaşırınca ne yapacağını bilemiyo. iki yumurta sarısını kullanmadığın bi cezvede iyice kızart dediler yanana kadar. yumurta sarıları yandıkça bir yağ çıkartıyo onu süz yanığa sür dediler. yaptım. iğrenç kokuyo ilk yaparken o sarılar yanarken sakın evde yapma denemek istersen. balkonda filan yap. ben balkonda yaptığım halde mahalleli yangın mı çıktı bi yerlerde diye dört dönmüş:))) valla onu da kullandım. bilmem yumurtadan bilmem kremden hiç damla iz kalmadı bebeğimde... allahım esirgesin meleklerimizi. çok geçmiş olsun tekrar. şimdi nasıl arada yaz merak ettim durumunu meleğini öpüyorum kocaman.

Son düzenleme:
cnm ne kadar üzüldüm anlatamam. benimde görümcemin kızının başına geldi böyle bi şey. 1.5 yaşında çaydanlığın demliği devrildi. kolu ve ayağı yandı. silikon tedavisi yapıldı bi süre. çok küçük olduğu için ameliyatta olmadı. kolunda ve ayağının üzerinde kabarmalar oldu. ilerde sanırım ameliyat olması gerekecek. tabi sana nasıl bi tedavi verirler bilemiyorum. Allah acil şifalar versin cnm :Saruboceq::Saruboceq:

canlarım sağolun desteğiniz için....Allah razı olsun..yazan elleriniz dert görmesin..bıkmadan usanmadan yazan eliniz ve temiz kalbinize milyon kere teşekkürler...
ilknur77 cnm senin başından geçen kazayı zaten ben oğlumun eli yanmadan önce okumuştum :((( ve her fırın kapağımı açtığımda (fırın mutfaktaki bir masanın üzerinde,) akılıma sen geliyosun zaten :(((Allah beterinden sakınmış yine..sizi de biizide..ben de oğlumun eli yanamdan önce dakikalar kala bezlemiştim altını...Allah esirgesin maffolurdum aklıma gelen şey olsaydı :(....yada yüzüne dökseydi gözüne yanağına Allahımmmmm sen büyüksün sen birtanesin...sana şükürler olsun....oğlumun eli düzeldi anneler...:)))) iz kalmaz dedi plasitk cerrahı...1 hafta içinde geçen yanıklar iz bırakmazmış ama bunu da Giresunda ki özel kent hastanesinde oğlumun 8 gün pansumanını ameliyathanede yapan ablalarına ve abilerine borçluyum...çünkü plasitk cerrahı dediki pansumanın yapanlar temiz yapmış ve ölü derileri almış dedi...yoka iz kalırmış...şuan hafif kızarıklık vaar...sanki kaşımış gibi...zamanla geçer 2 ay sürer demişti...çok iyi durumu elinin....Allah büyük..her gece şükür etsem yine de azzzzz...

sağolun Allah razı olsun desteğiniz için...

Back