13 aylık bebek sütten kesmek

Sipilips

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2021
106
117
33
31
Merhabalar 13 aylık bir bebeğim var doktorumuzunda onayı ile sütten kesmeye karar verdik. Şöyle ki sağlık sorunları sebebiyle ilaç kullanımını erteliyordum ve artık erteleyemez hale gelince mecburiyetten kesmek zorunda kaldım. Bugün 3. gün ve daha iyiyim sütüm de hala geliyor ve sağıyorum. Sizce ilaçları bırakıp gece o uyurken 1 kere vermeye devam etsem mi yoksa tamamen bıraksam mı? Bu seferde vücudunu savunmasız mı bıraktım benden antikor geçmeyeceği için o çok hastalanacak diye vicdan yaptım

Kestiyseniz vermeyin zaten gece beslemeyin diyorlar aksi bir durum yoksa yaşından sonra. Birde göğüsleriniz ağrı falan yapmıyorsa sağmayın yoksa süt üretimi devam eder sürekli. Bende o aylarda kestim hamilelik sebebiyle bir sorun yaşamadım hastalık açısından.

Canim alacağını bebek ilk 6 ayda anneden aliyor zaten özellikle kolostro sutu dediğimiz ilk sütünü içtiyse artık üstüne ihtiyacı var mı demene gerek yok. Düzenli bir şekilde her gıdadan yesin ona yeter.

Sizin süreciniz biraz ani olduğu için siz de hazır değilmişniz kesmeye ki tekrar versem mi diye düşünüyorsunuz. Kestiyseniz gerye dönmeyin . Ayı gereği zaten gece beslenmesine ihtiyacı yok. Dilerim sizde şifa bulursunuz

Memeden kesme olayını nasıl yaptınız ya bende yaşında emzirmeyi sonlandırmayı düşünüyorum. Geceyi nasıl düzene soktunuz emzirmeden. Bana da ilham olur belki :)

Memeden kesme olayını nasıl yaptınız ya bende yaşında emzirmeyi sonlandırmayı düşünüyorum. Geceyi nasıl düzene soktunuz emzirmeden. Bana da ilham olur belki :)
İlaç kullanmak zorunda kalınca öğlen ilk antibiyotiğimi aldım doktor 24 saat vermemem gerektiğini söyledi yani o noktadan sonra ne kadar ağlasa da sağlığı için veremezdim . ilk gün çok ağladı ama sabaha doğru sakinleşti ve uyudu sürekli gece boyu kucağımda sallayıp , öperek sakinleştirdim . ikinci gün ve üçüncü gün sadece 3 kere uyandı , 4 gün ise sabaha karşı bir kere uyandı ve şu an meme istemiyor. Ben bu süre içinde sadece su verdim kilosu yerinde maşallah siz belki süt teklif edebilirsiniz. ilk üç gün zor ama sonrasında hem bebeğiniz uzun uyuyor hem de iştahları açılıyor. Bu süre zarfında eşinizden destek isteyebilirsiniz.

Çok vermek istiyorsanız gece beslemesi olarak yapmayın ben olsam sagarım gün içinde biberon alıyorsa biberon yoksa pipetli suluk gibi bişeye koyar veririm

Çok vermek istiyorsanız gece beslemesi olarak yapmayın ben olsam sagarım gün içinde biberon alıyorsa biberon yoksa pipetli suluk gibi bişeye koyar veririm
Bu şekilde öncesinde denemiştim ama asla içmiyordu maalesef ,artık talep etmeyi de bıraktı ve tekrar morali düzeldi onu böyle gördükçe benim vicdanen rahatsızlığımda azalmaya başladı

bebegi sutten kesmeye hazirlamak kadar bence anneyide hazirlamak gerek ben coxuktan fazla zorlandim mesela。sizin gibi acaba versemmi gitgelleri yasadim ve yasiyorum。hazir kesmisken vermemeye calisin fikrimce🖐

bebegi sutten kesmeye hazirlamak kadar bence anneyide hazirlamak gerek ben coxuktan fazla zorlandim mesela。sizin gibi acaba versemmi gitgelleri yasadim ve yasiyorum。hazir kesmisken vermemeye calisin fikrimce🖐
Aynen ani olunca hiç hazırlayamadım kendimi emzirirken şikayet ediyordum ısırıyor falan diye ama şimdi emerken ki mutluluğunu çok özlüyorum. oğlum tam bağımlıydı memeye bırakması ve bu kadar hızlı adapte olması beni çok şaşırttı ama ben hala olamadım

Teşekkür ederim cevabınız için

Peki geceleri çok uyanır miydi emmek için

Benim oğlum da aynı şuan, bende azaltarak gece beslenmesini kesmek istiyorum
3. gece sadece 1 kere uyandı ama dün yine 4 ü buldu uyanması inşallah çözüm olur gece beslenmesini kesmek ama bariz bir uykuda kalite var çok neşeli uyanıyor

3. gece sadece 1 kere uyandı ama dün yine 4 ü buldu uyanması inşallah çözüm olur gece beslenmesini kesmek ama bariz bir uykuda kalite var çok neşeli uyanıyor
Ara Ara sıkıntı olabilir ama benim oğlum hiç uyumuyor ya memeye uyanınca uykusu kaçıyor dönüp duruyor yatakta, uyuyamadikca meme istiyor

iki ay gecti bende oyle halbuki 24 aya tamamlamistim。gecen gun barbi bebegiginin gogsunu emiyodu caktirmadan acayip icim acidi yeminle hamilelik olmasa geri baslardim。 allah kolaylik versin size de🖐

Hayır vermeyin siz bu saatten sonra kendi sağlığınıza odaklanın. Evet 2 yaşa kadar anne sütü deniyor ama ilk 1 sene almış o antikorlar ona yeter
Bir de sütten kesmek anne için çok daha zor bir süreç. Şu an onun sancısını çekiyorsunuz. Küçük olduğu için işiniz çok kolay. Sağlık sorununuz varsa uzatmayın. Büyüdükçe bağımlılık artıyor memeye.

iki ay gecti bende oyle halbuki 24 aya tamamlamistim。gecen gun barbi bebegiginin gogsunu emiyodu caktirmadan acayip icim acidi yeminle hamilelik olmasa geri baslardim。 allah kolaylik versin size de🖐
Ne zor işmiş şu annelik sürekli mutlu olmalarını istiyoruz ama hayatın gerçekleriyle de tanışmaları gerekiyor. Maalesef her zaman istedikleri olamayacak ben de bu süreçte gözlerimin içine baka baka ağlayınca bitiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…