13 aylık bebeğimin kaka stresi

gunebakan_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
2.459
3.882
Merhaba. 13 aylık alerjik bebeğim var. Günde bir kez kaka yaparken ek gıdayı artırdığım için iki kez yapmaya başladı. Kakasının saati hiç belli olmuyor, biri sabah 9da biri akşam 6da olabildiği gibi biri öğlen 2de biri gece 1de olabiliyor. Sorun şu ki bebeğim kabız da olmamasina ragmen kaka yapmadan yaklaşık dört saat önce çok stresli davranmaya başlıyor, ısırmak için oynuyor gibi saldırıyor, bana yapışıyor, sürekli emmek istiyor ve oyalamak çok zor oluyor. Dört saatin sonunda kaka yaptığında çok uslu bir bebek oluyor.

Günde iki kere bu dört saati yaşamak bizi çok yormaya başladı. Sabah yapacagi kaka yüzünden gece berbat geciyor. Geceye yakın yapacağı kaka yüzünden de o saate kadar uyumuyor. Bazen sırf kakası yüzünden gündüz hiç uyumamış oluyor. Kakaya kivraniyorsa emerek dahi uyuyamiyor. Gunde bir kere yaparken normaldir stresi dedim ama ek gıdayı biraz daha artirdigimda kaka sayisiyla beraber gunluk stresimiz de artacak ve ben bunun normal oldugunu zannetmiyorum. Alerji uzmanına bu konuyu danisacagim ama alerji konusunda hemen her sorunda bilgisiz ortada birakildigim için doktordan fazla bir beklentim yok. Acaba aranızda bebegi benzer bir sorun yaşayan var mı?

Şöyle ki öncelikle mamayı arttırdığınızda kabız olma ihtimali daha yukseliyor bebeginizin emmek istediginden bahsetmissiniz ic gudusel olarak anne sutune yoneliyor anne sutunun %70 su oldugu icin bunu yapiyor ve aslinda dogrusunu yapiyor eger imkaniniz varsa 2 yasina kadar mutlaka emzirmeye devam edin ve ayrica sormak isterim kullandiginiz mama nedir oda yapiyor olabilir

Merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım yanlış anladiniz. Ben mamadan ve bebegimin kabız olduğundan bahsetmedim. Aksine bebeğim mama almıyor, alerjik bir bebek olduğu için anne sütü ağırlıklı beslendi bu zamana kadar. Daha yeni yeni iki öğün ek gıda veriyorum sadece. Suyu çok icer, kabız degil. Beni rahatsız eden şey bebeğimin emmek istemesi değil, çünkü zaten bir stresi olduğu için emmek istediğini biliyorum. Ben stresinin kaynagini anlayamıyorum. Bebegim kakasını yapmadan dört saat önce çok huysuz çok stresli oluyor, kaka yapinca hemen rahatladigi için anlıyorum stresinin kakayla ilgili olduğunu ama. Kakası onu taa dört saat önceden neden rahatsız ediyor onu anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…