13 aylık bebeğim otizmlimi

ysm44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2018
16
6
37
Merhaba sevgili anneler.
Çaresiz kaldığımdan size yazmak istedim. Yurtdışında yaşıyorum. Bebeğim 13 aylık. Sosyal medyada gezerken otizmle ilgili bi kaç yazı okudum. Oğlumun göz kontağı çok kuvvetli oldukça sosyal. Taklit etmeye başladı. Parmağımla gösterdiğim şeylere bakar. Seslendiğimde cevap verir. Ama kendisi bişeyi işaret etmiyo. Gideceği yönü yeri eliyle gösteriyo. Henüz yürüyümüyo. Her oyuncakla oynar.arabayı sürer topa vurur. Yuvarlak ses çıkaran bişey olduğunda onu yere alt üst yaparak atıyo mesela. Kafam karma karışık. Varmı aranızda bebeği böyle olan. Lütfen cevap verin. Herkese şimdiden tşk

Sorun nedir tam olarak? Bana gayet normal göründü.

Benim bebeğim de 13 aylık ayni sizin dediginiz şeyleri yapıyor ve yürümüyor. Sorun yok gayet normal

Gerçekten mi?? Nasıl rahatladım anlatamam. Oyuncağını ters düz yapması normal demi. Herşeyi yapmıyo daha çok ses yapan şeyleri yapıyo.

Gerçekten mi?? Nasıl rahatladım anlatamam. Oyuncağını ters düz yapması normal demi. Herşeyi yapmıyo daha çok ses yapan şeyleri yapıyo.
Her çocuğun ilgi alani farklıdır çocuğunuzun taklit yeteneği kuvvetli demekki..
Anlattiklariniz gayet normal merak etmeyin..
Yinede aklınıza takılan durumları takipli doktorunuza sorarsanız sizi daha çok rahatlatır..

Sorun nedir tam olarak? Bana gayet normal göründö
Sorun nedir tam olarak? Bana gayet normal göründü.
Ses çıkaran bi oyuncağı atarak ters düz yapıyo mesela. Bu normalmi?? Bide küçükken acı eşiği çok yüksekti. Mesela bi kere tırnağını keserken etini kanattım ağlamadı. Aşı yapılırken düştüğünde elini bi yere vurduğunda şimdi ağlıyo. Belirtilerde acı hissetmeme yazıyo paranoyak oldum iyice.soğul sıcak hissini bilmiyorum hiç bi yeri yanmadı. Ama bazen biz çay içerken elini atıyo sıcak diyoruz elini saklıyo. Belki komik ama düşünmekten kendimi alamadım. Ya öyleyse die.

Bebeğinizde hiçbir sorun yok.

Çocuğunuz sadece konuşmuyor, otistik olma ihrimali çok çok zayıf. Yurt dışındayım demişsiniz. Çocuklar 2 ayrı dile maruz kaldıklarında, evde konuşkan insanlar yaşamadığında, sosyal ortamla muhattap olmadığında, ihtiyaçları onlar kendini ifade etmeye çabalamadan karşılandığında, soyda geç konuşan bireyler olduğunda geç konuşurlar.

Çocuğumu konuşmaya nasıl teşvik ederim konulu bir araştırma yapın, fikir sahibi olmanıza çok yardımı olacağına eminim.

Fransada yaşıyorum. Doktorlar malesef çok ilgisiz. Bu konuyu hiç sormadım. Ama gittiğimde soracam mutlaka. Aslında bendeki bu takıntı. Tırnağını keserken ağlamamasından kaldı. O gün bugündür bi sorun varmı die düşünüyorum. 2 aylıktı ozaman. Haa bide annemlerdeyken kolunda bi kırmızılık gördüm. Acaba annemler farketmeden çaya falanmı değdi hissetmedimi dedim.bi kaç gün sonra siyahlaştı çünkü orası. Böyle böyle kurdum kafamda işte :) sizide yordum hakkınızı helal edin

Tşk ederim yorumunuz için :) ben biraz kafama takan biriyim malesef. İçimi rahatlattınız. İnternette yazanlarda en ufak bişeye bile şüphelenmelisiniz yazınca panik oldum biraz. Çok bakmamak lazım galiba.
Her çocuğun gelişimi ve karakteri farklı. Bir anormallik olsa anlarsınız diye düşünüyorum. İnternetten okumayı bırakın, çok kafanıza takılıyorsa Türkiye’deki uzmanlardan da online destek alabilirsiniz.

Slm :) evde sürekli Türkçe konuşuyoruz aslında. Hamilelikten beri araştırdığım için. Net anlaşılır herşeyi anlatıyorum. Baba dede mama gibi şeyleri sürekli söylüyo. Ama yine araştırayım dediğiniz gibi. Sürekli dışarı çıkarız bi çok ortamda gayet mutlu. Aşırı güler yüzlü.konuşunca gözlerime bakarak dinler. Dediğim gibi şu acı çekme olayı beni bu hale getirdi aslında.

Canım hem anasınıfı öğretmeni olarak hemde bir anne olarak yazıyorum kuzucuk gayet normal.. verdiği tepkiler, taklit etmesi,seslere komutlara tepki vermesi ve en önemlisi göz kontağı kurabilmesi vb. Bunlar çocuğunuzun ayına göre çok normal şeyler otizm çok farklı bişey evham yapmayın derim..

Çok tşk ederim canım. Tecrübeyle sabit tabi :) anne olmak hep bi korkuyla yaşamak sanki. İçine su serptiniz. Çok tatlısınız

Çok tşk ederim canım. Tecrübeyle sabit tabi :) anne olmak hep bi korkuyla yaşamak sanki. İçine su serptiniz. Çok tatlısınız
Aynen öyle evlatlarımız için endişelerimiz hiç bitmicek.. Benim için bol bol öp annesi olurmu.. İyi günler diliyorum...

Aynen öyle evlatlarımız için endişelerimiz hiç bitmicek.. Benim için bol bol öp annesi olurmu.. İyi günler diliyorum...
Tabiki zevkle öperim teyzesi tecrübene güvenerek bişey daha sorsan sana. Üstede yazmıştım. Bu sıcak soğuk hissetme durumu bebeklerde nasıl oluyo yaa. Mesela biz büyükler elimizi sıcak bişey vururuz bazen hiç ses etmeyiz. Bebeklerde böylemi?? Yoksa daha fazlamı tepki almak lazım

Aslında çocuklar bu acı konusunda daha dayanıklı oluyorlar. Zaten bir çocuğun biyerini çarptığında ağlaması aslında çok fazla canı yandığından değil tamamen ailenin en çokta annenin verdiği tepkiden kaynaklı oluyor. Tabiki canı yanar o ayrı ama bizlere göre daha dayanıklılar

Mesela çocuk koşarken düştü annede panikle ah ah tüh tüh derse çocuk çok fazla ağlar annedeki panikten korku dolu gözlerinden dolayı ağlamaya başlar. Ancak çocuk düştüğünde biyere çarptığında biz panik yapmazsak görüceksiniz oda ağlamayıp oyununa devam edicektir

Aaa evet evet. Ben paniklemeyince bazen hemen kendisi kalkıyo bazen ağrıdığında kafasını falan tutuyo bi büyüselerde dertlerini daha iyi anlasak. Tekrar tşk ederiiim