13 Ağustos Dünya Solaklar Günü | Solaklar hakkında bilinmesi gereken her şey

Bu benim basima gelmisti.5 ya da 6 yasindayim.O zaman da sopsolagim.yan komsumuz bana stv sirlar kapisi tadinda hikayeler anlatmisti solaklarla ilgili.Iste parmaklarini fareler yemis,kolun sakat kalmis,kolun kopar gibi.3 gun yemek yemek istemedim.Sagla yemege calistim.En son aglaya aglaya anneme anlatmisim..Tabi annem silindir gibi gecmisti yasli teyzenin ustunden :)
Benim de bir akrabam var baba tarafından yakın bir akraba bana bir sürü şey söylemiştir yemek ile sağ elle yemem icin ilgili allahtan annem cevabını verirdi.
Kadının torunu solak şimdi kendi torunuda aynı benim gibi sol elle yemek vs. Torunum sana çekmiş diyor.
Anne tarafim da da var bir sürü solak ben genetik olduğunu düşünüyorum.

ekşiden devam,
yobaz dedesinin * sırf sol eliyle yemek yediği için eline kaşıkla vurulan, sofradan aç kaldırılıp cezalandırılan, içine cin kaçmış denilerek hocalara götürülen bendenizin kutladığı gün.
ne kadar nefret edilesi, küfür edilesi akrabalarım var benim be

:KK14::KK14::KK14:
Benim de benzer bir yaram var .Rahmetli babaannem bakmış bana annem çalışırken . sağla yazmam için zorlamışlar epey. Hatırlamıyorum bile. annemler de sonradan fark etmişler sağ ile yazdığımı. onlara bile dememişim heralde babanemin zorlamasını :KK51::KK48:
Nasılsa bir tek sağ ile yazıyorum. Dİğer tüm işlerim yine sol elimle.o_O Keşke daha bilinçli olsalarmış.

Anneminkini kutlayayım diyeceğim de yine bana "bu kız niye böyle oldu" ifadesi takınacak gerek yok.
Sitedeki solak kızkardeşlerinkini kutlarım ama.

tüm solaklara sağdan ağızlıklı cezve hediye edilerek kutlanmasını talep ettiğim gündür. kutlu olsun

en büyük sorunum. kardeş kahve cezvesinin neden ağzı sağlaklara göre.. kahveyi fincana koyarken hep döküyorum bu yüzden:)
bende var canım soldan ağızlıklı cezve göndereyim sana yada eminönünde kahveci mehmet efendinin önünde satanlar var ya orada bulabilirsin:KK66:

tüm solaklara sağdan ağızlıklı cezve hediye edilerek kutlanmasını talep ettiğim gündür. kutlu olsun

en büyük sorunum. kardeş kahve cezvesinin neden ağzı sağlaklara göre.. kahveyi fincana koyarken hep döküyorum bu yüzden:)
Ben tam sağlağım ama cezveler bana ters geliyordu. Sonra baktım fincanı tutmama gerek yok, sağ elim boşalınca cezve sorununu çözdüm. Zorlandığında sol elinde fincanı tutmayı dene oky :confused:

X