• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 Yıl Komadan Kaldıktan Sonra Uyanınca Soranice Konuşmaya Başladı

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.296
692
373
Kocaeli
Yozgat’ta geçimini çiftçilikle sağlayan Alparslan Durdu (64) düğün dönüşü trafik kazası geçirerek komaya girmiş, hastanede bir makinaya bağlı olarak yaşıyordu. Eşi Nahiye Durdu (57) ise eşinin gözlerini açacağı umudu ile 12 sene boyunca yanıbaşından bir an olsun bile ayrılmıyordu. DOKTORLAR ÇOK AZ İHTİMAL VERİYORDU Nahiye Durdu için müjdeli haber eşinin 12 seneden sonra girdiği komadan çıkmasıydı. Doktorların ancak % 3 ihtimal olarak nitelediği olay gerçekleştiği için adeta mutluluktan uçan eşi Nahiye Durdu, biraz sonra yaşanacaklardan habersiz bir şekilde onun konuşacağı ilk anı bekliyordu. Durdu için ilk büyük şok eşinin komadan çıkar çıkmaz anlamadığı bir dille konuşmaya başlamasıydı. Büyük bir panik yaşayan ve telaştan ne yapacağını bilemez bir halde doktorlardan yardım isteyen Nahiye Durdu’nun derdine doktorlar da çare olamadı. Tesadüf eseri oradan geçen bir temizlik personeli Durdu’nun konuşmasını dinleyince, olay tüm yönleriyle aydınlığa kavuşmuştu. Durdu Kürtçe’nin Sorani lehçesini üstelik akıcı bir dille konuşmaya başlamıştı. KURUCUSU OLDUĞU DERNEKTEN ATILDI 12 sene boyunca gece gündüz demeden yanından ayrılmayan, sürekli onunla konuşan Durdu, eşinin komadan çıkmaz Kürtçe konuşmaya başlaması karşısında gözyaşlarını tutamamıştı. Büyük bir moral bozukluğu yaşayan Durdu’ya ikinci şok, haberin hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte selamı sabahı kesen akrabalarından geldi. Akrabalarının ailesini dışlamasından dolayı morali bozulan Durdu’ya son şok eşinin kurucusu olduğu “Vatansever Yozgat’lılar Derneği” nden geldi. Dernek kurucusu olduğu Durdu’yu üyelikten atmıştı. Yaşananlardan dolayı büyük hayal kırıklığına uğrayan ve eşinin 12 sene sonra komadan çıkmasına bile doğru dürüst sevinemeyen Durdu, şimdilerde yaşananları eşine anlatabilmek için Kürtçe’nin Kuzey Irak ve Suriye’de konuşulan Sorani lehçesini iyi bilen bir tercüman aramaya koyulmuş bir durumda. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yozgat Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümü Başkanı Dç Dr. Necati Selman söz konusu durumu tıpta “Travmatik Necrolepsi” olarak adlandırdıklarını, travma, koma yada havale durumlarında bu tarz vakaların yaşanabileceğini dile getirdi. Kaynak: Kirpice

http://www.kirpice.com/12-sene-sonr...urtce-konusmaya-baslayinca-ailesi-soka-girdi/

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok enteresan.. Daha önce de buna benzer şeyler haber olmuştu. İnsanın inanası gelmiyor. Eğer hafıza yerindeyse ben de bir uyansam Fransızca, İtalyanca, Rusça falan böyle su gibi konuşsam ne güzel olur..İlginç yani nasıl oluyorsa…

İlginç bazı olaylar mantığa sığmıyor , mucizevi

Benim bi akraba da rusyada calisiyordu.
Komaya girdi, ciktiginda sadece rusca konusuyordu.
Zamanla duzeldi ama.

Adam kürtçe konuşmaya başladı diye akrabaları dışlamış mı?

Dernekten mi atmışlar?

Yani adam 12 yıl sonra komadan çıkmış, biz mucize olmuş milletin derdine bak? Sanki adam dağa çıkıp 100 kişiyi taramış.

Millet cidden sıyırmış aga...

12 yıl ne alemdeydi bu adam şahsen konuşmak isterdim :)dil olayı ise çok garip rahmanın işi :)

Korkudan bi sure farkli bi dil konusani duymustum. İlgincmis. Bir yerlerden bi şeyler duyduda onları tekrar ediyor denilse tamam da akıcı bir şekilde ciddi ciddi konusuyormus.

Kürtce konuşuyor diye dışlanma olayına hiç girmeyeyim. Beyin şart.

:KK70:Kizz yazik kadinin haline
Sen adami 12 sene umutla bekle
Duzelsin sonra iki kelam etmeye tercuman ara:KK69:
Laaaa havleeee:KK67:
evt ya üzücü bir durum : ( dışlanmışlar birde Allah akıl fikir versin hepimize.mucize gibi dönen adama ettiklerine bak. ibretlik bi olay.ibret almak yerine m.llk yapmayı seviyoruz sanırım.

Bizim bir tanidigimiz da böyle. Atak gelince farkli bir dilde konusuyor. Sonra düzeliyor sonra gene baska bir dilde konusuyor. Ana dili gibi hem de. Demek insan bir kere duydugu dili bilincaltinda aslinda hemen ögreniyor.
Adamin akrabalarina da pessss diyorum bu arada...

Komada falan kalmak istemezdim ama uyurken 3-5 dil öğrenseydim iyi olurdu, o kadar da TV karşısında uyukluyorum, ola ola dizi de başrol oyuncusu oluyorum, şöhret değil lisan istiyorum :-)

Allah sağlık versin Adama, bir daha göstermesin inşallah, insanlar uykudayken hızlı öğrenir, bu bilimsel olarak ispatlanmış, komada bir uyku halidir, onunla ilgilenen hastane personelinden biri Soranice konuşuyordu büyük ihtimalle, nitekim temizlik personeli adamın konuştuğu dili anlamış.

Son düzenleme:
Adam kürtçe konuşmaya başladı diye akrabaları dışlamış mı?

Dernekten mi atmışlar?

Yani adam 12 yıl sonra komadan çıkmış, biz mucize olmuş milletin derdine bak? Sanki adam dağa çıkıp 100 kişiyi taramış.

Millet cidden sıyırmış aga...
Bura Yozgat, ne beklersin ki?

Komada falan kalmak istemezdim ama uyurken 3-5 dil öğrenseydim iyi olurdu, o kadar da TV karşısında uyukluyorum, ola ola dizi de başrol oyuncusu oluyorum, şöhret değil lisan istiyorum :-)

Allah sağlık versin Adama, bir daha göstermesin inşallah, insanlar uykudayken hızlı öğrenir, bu bilimsel olarak ispatlanmış, komada bir uyku halidir, onunla ilgilenen hastane personelinden biri Soranice konuşuyordu büyük ihtimalle, nitekim temizlik personeli adamın konuştuğu dili anlamış.
Munecim haber kirpice sitesinden. Zaytung tarzı yalan haber yapan site :) bunlara müsade var mı? Hayır insanlar inanıyor üzülüyorum. Arada yozgatlılara giydrmişler :D

Back