12 Haftalık gebelik sonlandırma süreci

aykeri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2025
6
1
1
35
10.haftaya girer girmez Fetal DNA testi yaptırdım, erkenden cinsiyet öğrenme umuduyla ama sonuçlarım kötü geldi. Down sendromu, vücutta kaplamış lezyonlar, kalpte delik vs. Mecburi düşük yaptım. Bu işlem özel hastanelerde yapılmıyor. Çapa tıp fakültesine gittim önce CVS testi yapıldı, sonuçları çıkınca heyet değerlendirmesine girdim ve sonuç iyice kesinleşince yatışım yapıldı. Akşam üzeri 4gibi ilk ilacı sonra 8de 2. İlacı verdiler. Akşam saat 22:00 sıralarında regl ağrısı şiddetinde ağrılarım başlayınca yürüdüm, Squat yaptım, esneme hareketleri vs derken 10dakika içerisinde düşük yaptım ve sonra ameliyata alıp hiç anestezi almadan kalan parçalar temizlendi. Şimdi rahimde yapışık bir parça kalmış ilaçlarla atamadım histereskopi+kürtaj yapılacak

geçmiş olsun amniyosentez sıvınızdan örnek alınıp test yapılmış mıydı

Ne kadar hızlı ve erken ilerlemiş süreç bu önemli gerçekten. Benim cvs sonuçlanması 5 hafta sürmüştü. Kalan alan parçayı atmak için ilaç kullandınız mı? Bende parça kaldığı anlaşıldı bir hafta hap kullanıp kontrole gideceğim.

Çok geçmiş olsun fetal dna dışında herhangi bir test yapıldı mı? Amniyosentez sıvısı alındı mı?

Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıklı gebelikler olur

Çok üzüldüm sizin adınıza, umarım devamında her şey gönlünüzce olur.

Ne kadar hızlı ve erken ilerlemiş süreç bu önemli gerçekten. Benim cvs sonuçlanması 5 hafta sürmüştü. Kalan alan parçayı atmak için ilaç kullandınız mı? Bende parça kaldığı anlaşıldı bir hafta hap kullanıp İlaçlarla 6. Saatte düşük yaptım sonrasında kürtajla kalanları temizlediler ama kendi doktoruma gittiğimde parça kaldığını söyledi. Tekrar çapaya gittim şimdi histereskopi yapılacak 10gün sonraya

Ne kadar hızlı ve erken ilerlemiş süreç bu önemli gerçekten. Benim cvs sonuçlanması 5 hafta sürmüştü. Kalan alan parçayı atmak için ilaç kullandınız mı? Bende parça kaldığı anlaşıldı bir hafta hap kullanıp kontrole gideceğim.
Ben de düşükten 10gün sonra kendi doktoruma gittim parça kalmış dedi 4günlük düşük ilacı verdi yine düşmedi rahime yapışık diyor. Tekrar çapaya gittim haftaya histereskopi yapılacak öyle alacaklar. Bu süreçte gerçekten en zoru beklemek. 😔

Başınız sağ olsun. Size sabır ve sağlıkla kucağınıza alacağınız evlatlar diliyorum

10.haftaya girer girmez Fetal DNA testi yaptırdım, erkenden cinsiyet öğrenme umuduyla ama sonuçlarım kötü geldi. Down sendromu, vücutta kaplamış lezyonlar, kalpte delik vs. Mecburi düşük yaptım. Bu işlem özel hastanelerde yapılmıyor. Çapa tıp fakültesine gittim önce CVS testi yapıldı, sonuçları çıkınca heyet değerlendirmesine girdim ve sonuç iyice kesinleşince yatışım yapıldı. Akşam üzeri 4gibi ilk ilacı sonra 8de 2. İlacı verdiler. Akşam saat 22:00 sıralarında regl ağrısı şiddetinde ağrılarım başlayınca yürüdüm, Squat yaptım, esneme hareketleri vs derken 10dakika içerisinde düşük yaptım ve sonra ameliyata alıp hiç anestezi almadan kalan parçalar temizlendi. Şimdi rahimde yapışık bir parça kalmış ilaçlarla atamadım histereskopi+kürtaj yapılacak
Rabbim bir daha yaşatmasın😔inşallah en kısa zamanda toparlanıp iyileşip tekrardan yüzünuz güler ❤

Back
X