12 aylık kızımın uyku düzeni ..yardım anneler

gulenyuzumsunsen

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
10.651
28.756
Merhaba hanımlar ..
uykusuzluktan yorgun düşmüşken size yazmak aklıma geldi..karışık anlatırsam kusura bakma yın.
benim 12 aylık bi kızım var .
Bugünlerde uyku da sorun yaşıyoruz..
7-8 aylıkken dişleri çıkarken geceleri uyumadı.
1 ay önce soba da eli yandı .şimdi iyileşiyo kaşınıyo.geçen hafta da o yüzden uyumadı.

Asıl problem kızımın gece 12-1 gibi uykuya geçmesi.

Sabah 10 da kalkıyor.
12 de öğlen uykusuna yatıyor.
13:30 da kalkıp 17:00 de tekrar uyuyor ve 18:30 da kalkıyor.gece de geç yatıyor.
eşim işten 23 gibi geliyo yorgun bende ar tık yorulmuş oluyorum bunun için gündüz uykusunu 15:00 e alıp bi kere uyuttum iki gündür.17=00 de de kalkıyor.

İstediğim oldu 10:30 gibi gece uykusuna yatıyor.ama ilk gece gece üç de uykusunu almış olarak kalktı ve altı ya kadar uyumadı.
ikinci gece de 12 de uykuyu almış olarak kalktı ve 2 ye kadar uyumadı.
artık sabrım ı zorluyo.yeni yürümeye başladı akşama kadar iş güç peşinden koş derken çok yorgun oluyorum.

10:30 da yatınca yine geç ama yine de şükür ediyorum ama sonu facia oluyo.
nolur fikir verin .deneyimlerinizi paylaşın anneler..gündüz 1 e düşünmekle yanlış mı yaptım..

Uyku problemi olan bir bebeğim var oyüzden okuduklarımdan biliyorum gündüz uykusunu alamayan bebek yorgunluktan gece daha çok uyanır.birde yürüyo diyosunuz iyice yoruluyor yüksek ihtimal gece yorgunluktan uykuyu almış gibi kalkıyor.yine 2 uykuya geçin ama geç yatma olayını sabah erken kaldırarak çözmeye başlayın.ilk bir iki gün 9 buçuk sonra 9 gibi yavaş yavaş öne çekin ki vücudu yavaş yavaş adapte olsun.birden bire erken yatma gerçekleşmez zamanla oturur inşallah

Benim kızım13 aaylık ve ben 11. Ayından beri gündüz bir kere uyutuyorum öğlene doğru ve akşam 8 dedinmi uyuyor. Sabah da 7-8 de kalkıyor. Ben böyle duzEni oturttum. Özelikle akşam 4 ten sonra uyumasa iyi olur. Artık büyümüş biraz enerjisini atsin uyanık kalsın ve sabah da erken kaldırın. 10.30 çok geç.

Bence bebeğiniz yeterince uyuyamıyor biraz daha uykuya ihtiyacı var gibi. Benim kızımda oniki aylık gündüz 2 bazen 3 uyku bile uyuduğu oluyor ama kısa. Akşam saat 9 da uyuyor sabah 7,30 da uyanıyor. Bence gündüz tek seferde iki saatten fazla uyumasına izin verme uyandır gece gündüz farkını anlasın. Akşam uykusunda birden düzeltmeye çalışma her gün yarım saat ileri al zaman la düzelir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…