• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12+3 hafta atağı

Cherry92

Aktif Üye
Pro Üye
18 Aralık 2023
4.325
9.327
78
Merhaba kızlar,

Bebeğim 12+3 hafta ve maalesef huyu bir kaç gündür aşırı değişti.

Normalde günde en fazla yarım saat ağlayan bebek saatlerce ağlayıp susmuyor.

Karnı tok- altı temiz - ateşi veya herhangi bi fiziksel birşeyi yok.

Bi kaç gündür sürekli huysuz ağlıyor.

Hiç bir şeyle sakinleşmiyor ve uyumuyor gündüzleri.

Gece arabayla gezdikten sonra sersemliyo ve sabaha kadar uyuyo.

Ama gündüzleri sabah 6dan akşam 10a kadar kesinlikle bir saati geçmiyor ve sürekli ağlıyor.

Dışarıya götürüyorum yok- suya sokuyorum yok- masaj vs yapıyorum - kucaktada susmuyor.

Sizin bu haftadaki bebeklerde durumlar nasıl fikir alışverişi yapalım.

4 ay atağı simülasyonu açılmış 🥰
Müzik ve yeni çıngıraklar benimkini oyalıyordu biraz. Uykusu hep böyle miydi ?

4 ay atağı simülasyonu açılmış 🥰
Müzik ve yeni çıngıraklar benimkini oyalıyordu biraz. Uykusu hep böyle miydi ?

Denedim ama asla sakinleşmiyor.

Hayır gündüzleri uyurdu, uyumasada asla böye ağlamazdı. Geceleri iki sefer uyanırdı. Şimdi gece uyuyor ama gündüzler tam cehennem gibi. Sürekli ağlıyor ve uyumuyor.

Sanki başka bir bebek.

Denedim ama asla sakinleşmiyor.

Hayır gündüzleri uyurdu, uyumasada asla böye ağlamazdı. Geceleri iki sefer uyanırdı. Şimdi gece uyuyor ama gündüzler tam cehennem gibi. Sürekli ağlıyor ve uyumuyor.

Sanki başka bir bebek.
Tummy time da yoruyordum bacak hareketleri kol hareketleri yaptırıyordum ben gündüz. Ama o dönem 30-40dk uyuyordu uyanıyordu benim kızım da.
Dışarda gezmek iyi geliyordu.
Bi de uykuya geçerken kollarını müslin battaniye ile yarım kundak gibi yapıyordum aşırı hareket edip uyandırıyordu kendini sonra da ağlıyordu

Tummy time da yoruyordum bacak hareketleri kol hareketleri yaptırıyordum ben gündüz. Ama o dönem 30-40dk uyuyordu uyanıyordu benim kızım da.
Dışarda gezmek iyi geliyordu.
Bi de uykuya geçerken kollarını müslin battaniye ile yarım kundak gibi yapıyordum aşırı hareket edip uyandırıyordu kendini sonra da ağlıyordu

Tummy time yapmak hak getire🤦🏻‍♀️

Diyorum ya birden değişti huyu bir kaç gündür.

Gayet sakin ve mutlu bir bebekte 4 gün öncesine kadar. Uyumasa bile günde yarım saatten fazla ağladığını bilmem.

Son bir kaç gündür hiçbirşey yapmak istemiyor ve sürekli ağlıyor.

Aile hekimine götürdüm ama emmesi- kilosu ve tepkileri olduğu için fiziksel birşey göremedi. Baktı heryerine.

Ya atak yada kramp olabilir dedi. Krampıda hiç olmadı ve çişini yapıyor.

Son düşündüğüm atak başka birşey gelmiyor aklıma.

Ama atak içinde erkenmi bilemedim, 4 ay diyor her yerde.

Burda sormak istedim aynı haftalarda olup benzer şeyler yaşayan varmı diye.

Yaşadık onları da yaşadık 😂
Bundan bir tık sert olanını 8.ay atağında yaşadı kızım uykusundan aniden kalkıp emeklemeye falan çalışıyordu ayağa kalkıp ağlıyordu.
Aslında yeni beceriler kazandıkları için beyinleri onu sürdürmek için uykuda bile o sinyali gönderiyormuş bizim atak dediğimiz zamanlarda o nedenle uyuyamıyorlar. Uyuyamadıkları için de huysuz olabiliyorlar.
Siz neşeli olun( biliyorum imkansız gibi 😂) rol yapın şarkı açın dans edin hoplamalı zıplamalı şeyler yapın. Atın yere yuvarlayın dönme alıştırmaları yapın. Birkaç dk ağlamasına müsade edin siz egzersize devam edin illa biri ilgisini çekecek.
Hiç durmadan ağlama gibi bir duruma iştahsızlık eklenirse emmeme ya da mama içmeme gibi idrar yolu enfeksiyonu olabiliyorlar o aylarda danışırsınız doktora yine.
Sağlıkla büyüsün 4.ay atağı uzun sürmez inşallah :)

Back
X