• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 yıllık evlilik 4 olumsuz hamilelik 5. kez hamileyim..

merhabalar arkadaslar sevgılı anne adayları, nerdeyse uc yıldır cocuk tedavılerıyle ugrasıyorum. bu surecte cevremde o kadar cok dusuk yasayan ınsanlar oldu kı.

trambofolı panelı- pıhtılasma testı denılen bı test var. anneden bebege gecen bı suzgec dusununun pıhtılasması olan annelerde hamılelık surecınde bu suzgecten 5inden ucunun çalışmadığını dusunun. onun gıbı bebege gereklı seyler gıtmedıgı ıcın dusukler oluyormus.
ablamın bı dusugu olduktan sonra bu testı yaptırdı ve pıhtılasma durumunun oldugunu ogrendık. ıkıncı hamılelılıgınde gobekten kan sulandırıcı kullandı bebegı saglıklı bı sekılde dogdu.

bende yaptırdım aynı testı bende de cıktı. hamılelık surecınde bende kullanacagm ıgne.

bu kadar cok dusuk olması normal degıl arkadaslar. 3 yıldır arastırmaktan yarı doktor oldum :)
o yuzden bu testı yaptırmanızı tavsıye ederım. her doktor bılmıyo

Merhaba canım bu kadar çok kayıplarının olmasına çok uzuldum. Ancak keşke 2. Sağlıksız gebelikten sonra bu olumsuzlukların sebebini araştırsaydın. Benim 2 duşuğum olduu ve hemn sonrasında araştırma sonucu kan pıhtılaşması olduğum oğrenildi. Ben senden de o var gibi şuphelendim..
bizim gebeliklerimizin kan sulandırıcı iğne olmadan devam etmesi mumkun değil. O yuzden muhakkak araştırmanı tavsiye ediyorum

Sevgili arkadasim oncelikle gecmis olsun umarim bi an evvel hamile kalir ve saglikla kucagina alirsin yawrunu ama dusuk oldu diye lutfen uzulme sagliksiz bir gebelikse vucut onu atmaya calisir.ben tup bebekle hamile kaldim gebeligimim ilk haftasinda cok kanamam oldu bir suru progestron ve pruloton dusmemesi icin ne varsa kullandim bebegim dunyaya geldi ama bir suru problemle dunyaya geldi ve sadece 10 ay yasadi vefat etti. Suan kucagim bombos kaldi.diyecegim o ki dusuk yapiyorsaniz nedenini arastirin ama uzulmeyin vucut sagliksiz bir gebeligiw kabul etmiyo atiyor.ama benim gibi zorlarsaniz sonucu daha kotu saglucakli kalin

11 yıllık evlilik 4 olumsuz hamilelik 5. kez hamileyim.. son adet tarihim 1 Mayıs 2015 adet döngüm 28 gün.. 6 haziran beta hcg 479, 8 haziran beta hcg 940, 11 haziran beta hcg 2135.. adet tarihime göre gebeliği 6+2 hesapladım ama bugün doktor 5+3 olduğumu söyledi. Ultrasonla keseyi bugün gördü doktor..6mm olduğunu söyledi.. yalnız söylediği birşey kafamı kurcalıyor.. kesenin şekli çok düzgün değil dedi.. progestan verdi.. düşük olabilir dedi.. benzer durum yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.. ne zaman sevineceğim ben ? Eki Görüntüle 1556457
canım sen bursadasın galiba ben doruktaki doktorları pek beğenmiyorum gel beni dinlersen şevket yılmazda reşat şaya var süper doktor ona gelmeni tavsiye ederim ben ona gittim 5yıl sonra hamile kaldım 4.5aylık tedaviyle çok araştırıyo memnun olmayan yok gelirsen burdan yaz gelceğini belki nasip orda tanışırız dertleşiriz pazartesi gidcem bende bebeğimin kalp atışını dinlemek için hayırlısı canım herşey Allahdan unutma

Tutunamadı bebeğim :KK43:
İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın canım
Senin ser dediğinde bir hayır vardır demiş peygamberimiz sav
İcini ferah tut teyzemde yasadık bizde 4 düşük sonrasında hamile kaldı
O kadar endiseliydi ki bana dedi nasil hissediyorsun benim icin diye o gece rüyamda bir erkek cocuk gördüm ben Ayşe'nin oğlunun dedi 4 yaslarında adım Muhammed mustafa dedi . Hemen teyzemi aradım ve cocuğun erkek olacak dedim adı da Muhammed mustafa . Ama sakın cocuğa olumsuz düşüncelerini gönderme sürekli dusecekmisin kalacakmışız diye ne kadarcik zaten büyümeye çalıyor . Simdi 9 aylık topac gibi bir yeğenim var adı Muhammed :)

Aklıma geldikçe dua ediyorum isimsiz olsa da Allah duyuyor diyorum , inşallah kendini toparlamışsındır, bugün biriyle denk geldim 10 yıllık evli bi çocuğu var çok zor oldu dedi 8 kez kaybetmiş Bebeğini ilk başlar da olur demişler daha sonra doktorunu değiştirmiş ilk iltihap Yüzünden tutunamıyor demişler onun tedavisini olmuş diğerlerine göre daha uzun sürmüş Gebeliği ama maalesef o da sonlanmış ve bir çok tedavi denemiş aşılama dışında artık vazgeçmiş ve Allah'ın işi işte vazgeçtikten sonra doktora yumurtalıklarını aldırmaya gittiğinde hamile Olduğunu öğrenmiş , yularda arkadaşın dediği gibi bu bi mucize diyip hiç olumsuz düşünmemiş alıştım zaten artık diyerek kendisini hep olumlu yönde düşüncelere sürüklemiş şimdi öyle akıllı bir oğlu var ki anlatamam

Back
X