11 yaşındaki oğlum çok zayıf..

benimki de öyle

hadsizlerin aaa sen hala çok zayıfsın sözü dışında sıkıntı yok

bir de giyecek sorunu var

boyu 143 civarında galiba henüz 29 kg ı görmedi

burada hep yazarım

bir kere hastalandı bir doktora götürdüm kendi doktoru dışında

hastalığında bir şey yok ama bir boy kilo konuşmamız lazım dedi

ben de boyu iki tık üstte kilosu iki tık altta dedim

ölçtü biçti öyle çıktı

bir ara boy kilo endeksine yazınca acil hastaneye götürün çıkıyordu

ama hem kan değerleri hem bağışıklığı iyi

spor yaparken de herkesten daha dayanıklı

evde kedi var o da ince ona da veteriner bu neden ince diyor

eşimle gülüyoruz biz bunları en sağlıklı besleyeceğiz derken bunlar kilo almıyor diye

her şey yer etçildir et ağırlıklı beslenir, yoğurt peynir vs de yer

pilav makarna da yer

özellikle küçükken abur cubur yemez mesela kayısı arası ceviz yerdi

anaokuluna vs giderken pasta, kek yemezdi

bizim doktorumuz ergenlikte zaten kilo alacak gittiği kadar gitsin diyor

ama en büyük sorunum kıyafet

eşofmanların boyu kısa beli büyük

boyu gelen eşofmanların içine iki tane benim oğlandan sığar

Çoçuğun gerekli besinleri aldığından eminseniz kiloya takılmayın bence. Özellikle kilo alsın diye boş karbonhidrat vermeyin çocuğa. Biz de böyledik diyorsunuz zaten. Yapı meselesi bu.

Benim yeğenim var, gören maşallah ne yiyor bu der...ama çocuğun ne yediğini ben görüyorum, resmen 2 lokma kahvaltı, az bişeyde akşam yemeği anca yiyiyor. Yapı olarak öyle çocuk, anne babası da öyleymiş nitekim.

Bir de süt ürünleri çok tavsiye edilen bişey değil. İstemeyen çocuğa ben süt vermezdim, özellikle erkek çocuğa, bir araştırın

benimki de öyle

hadsizlerin aaa sen hala çok zayıfsın sözü dışında sıkıntı yok

bir de giyecek sorunu var

boyu 143 civarında galiba henüz 29 kg ı görmedi

burada hep yazarım

bir kere hastalandı bir doktora götürdüm kendi doktoru dışında

hastalığında bir şey yok ama bir boy kilo konuşmamız lazım dedi

ben de boyu iki tık üstte kilosu iki tık altta dedim

ölçtü biçti öyle çıktı

bir ara boy kilo endeksine yazınca acil hastaneye götürün çıkıyordu

ama hem kan değerleri hem bağışıklığı iyi

spor yaparken de herkesten daha dayanıklı

evde kedi var o da ince ona da veteriner bu neden ince diyor

eşimle gülüyoruz biz bunları en sağlıklı besleyeceğiz derken bunlar kilo almıyor diye

her şey yer etçildir et ağırlıklı beslenir, yoğurt peynir vs de yer

pilav makarna da yer

özellikle küçükken abur cubur yemez mesela kayısı arası ceviz yerdi

anaokuluna vs giderken pasta, kek yemezdi

bizim doktorumuz ergenlikte zaten kilo alacak gittiği kadar gitsin diyor

ama en büyük sorunum kıyafet

eşofmanların boyu kısa beli büyük

boyu gelen eşofmanların içine iki tane benim oğlandan sığar

Benim kardeşim de öyleydi hep çok zayıftı ama o sizin dediğiniz gibi herşeyi yemezdi şimdi 14 yaşında gayet toparladı hem boyu bayağı uzun hem kilosu gayet yerinde biraz spora da meraklı onun da etkisi olabilir siz de çocuğunuza spora yönlendirebilirsiniz en azından kaslar güçlenir

Tiroit hormonlarının hızlı çalıştığına eminseniz, mutlaka bir uzmana görünün. Belki sadece metabolizmanız iyidir.

Hipertroid diğer yandan çok sıkıntılı bir durum, asla iyi bir tarafı yok.

çocuk yiyor valla bence. .
zaten çocuklara dışarıdakiler hep tatlı gelir. .
hiperaktif demek ki yakıyor . .

Her durum biz anneler için zor desenize.
Yiyen cocuğa da yeme demekte zor olmalı düşününce. Bilemedim gerçekten
İlk 5 yaşta aşırı zayıftı oğlum.takviye mamalarla aşırı kalori içeren diyet listeleriyle uğraştık.simdi de kilo var.kolesterol ve karaciğer fonksiyon testleri çok yüksek.Allah sağlıklı uzun ömür versin evlatlarimiza

Benim oglumda ayni 7 yasinda boyu 1.30 falandir
Asiri zayif ama boya gidiyor
Heleki kaynanam sinir bozucu
Her gordugunde oglum kuculmussun der cocuk arsa cikacak

11 yas icin 29 kilo bana da zayif geldi.

Ama ortalama deger icindeymis, boyu da iyi , istahi ve degerleri iyi dediniz, e doktor kardesiniz de bi sıkıntı olmadiginizi soylemis, belki ergenlikle birlikte irilesicektir :)

Boyu kısa ve ömrü kilolu geçmiş biri olarak sağlığı yerindeyse aman diyorum.
Spora başlatın kas alıp vücudu şekillendikçe zayıf görünmez.

Son düzenleme:
Aynı derdimiz var. Spor hocası benim oğluma yağ kas kilo durumuna baktıktan sonra yağ oranı çok düşük kilosu da normalin altında dedi.11 yaşında. 29 kg

Sizden farkımız ben yediremiyorummm. İştah yok. Çok üzülüyorım ama hiçbir zaman çok yiyen bi çocuk olmadı.

Arkadaşlarının yanında cılızlığı bariz ortaya çıkıyor. Salata çok sever meyveye bayılır. Süt et protein de sever aşırı olmasa da yer, ama karbonhidrat istemiyor çocuk. Ekmek kek börek pasta.. Çocukların bayıldığı şeylere burun kıvırıyor.

Önceden yasakladığım abur cubur çikolata falan verdim geçen, çikolatalı gofret yemek istemedi düşünün. Ne yapacağımı şaşırdım

Haftaya randevu aldım kan testlerine baktıracağım

İştahsız olsa anlarım ama yiyorsa kilo almıyorsa ya metabolizmasi çok hızlı ya da kurt olabilir mi diye düşündüm . Bı iş arkadaşım vardı o da erkek yani insan gibi yemezdi öyle soyleyim iki üç kişilik yerdi ve inanılmaz zayıftı uflesen düşecek gibiydi doktor kurt var demişti onda. Sonra ne oldu bilmiyorum ama onun ilacı var ve temizleniyor bı de bunu araştırın bence

Evet evet düzenli kontrole gidiyorum şu an için bi sıkıntı yok, düşünceniz için teşekkürler

Üzülmeyin bence,ne güzel yemesi gereken her gruptan güzelce yiyormuş. Belki karbonhidrat yönünden az yiyor olabilir.
Kızimda senelerce zayıfti bu sene epey kilo aldı bu aralar degişen evde hareketsiz olması atıstırmak istemesi oldu sanırım,genelde kuruyemis ,meyve atıştıriyor.
Kuruyemiş seviyorsa verebilirsiniz kilo aldırır hemde sağlıklı. Ayrıca kestane seviyorsa akşam verebilirsiniz pişirip 2 büyük kestane 1 dilim ekmekle eş değer diye hatırlıyorum,güzel kilo aldırıyor. Benim kızimda oğlumda seviyor epey, akşam yiyorlar gündüz vermiyorum tok tutuyor diye,akşam tercih ediyorum. (Tabi kızıma 4 tane maksimum kilo almaya devam etmesin diye,oğlana da 2 küçükse 3 verebiliyorum en fazla)
Pekmez verebilirsiniz diyeceğim ama 11 yaş çocuk sevmiyorsa yemeyebilir,kahvaltıda tahin pekmez karışımı olabilir.
Süt iciyorsa sadece sabah verin,tok tutuyor gün içinde içilirse iştah kapatıyor.
Bunun dışında aklıma gelen birşey olmadı zira beslenmesi gayet dengeli anlattığınıza göre.

Buna da baktırdık yok

Kuruyemiş çok sever. Ama kestane 3 4 belki yer. Yok kg alımı yok.
Artık sağlıklı olsun da ne yapalım

Fırsat buldukça hepinize yazacağım.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Eklemeyi unuttum köfte vs yediğinde 7 8 tane yer tabi yanında ekmek asla yemiyor.
Ama mesela bende öyleyim ağzım hiç boş durmaz.yaklaşık 10 senedir aynı kilodayım. 2 aşağı 3 yukarı. Zayıf değil im ama sevdiği herşeyi yiyen birine göre de kilolu değilim

Yeterli besleniyor anlattığınıza göre.o sebeple hiç takmayın.
Benim oğlumda küçükken çok zayifti.şimdi 12 yaşında simdide kilolu.eskiden kilo alsın diye üzülüyordum simdi de sağlığı için biraz kilo versin istiyorum.çocugun 2 senede iştahı tavan yaptı hiç üzülmeyin ergenlik doneminde bile çok değişken olabiliyor kiloları.

Bence manken gibi bir delikanlı olacak.
Kilo sorunu da olmayacak.
Ama son olarak çocuk doktorunuza danışarak parazit ilacı verin.
Bir doz alıyor öbür dozu iki hafta sonra.
A ile başlıyor şurup.
Bir danışın.
Parazit varsa atar kilo alımı artar.
Parazit yoksa da yapısı buymuş dersiniz.

Benim oglumda cok zayifti.kansızlıgı vardi. Ne kullandiysam kilo almadi. Sonra bir eczacı hünapın keciboynuzu özünu önerdi. Günde 1 kasık ķecibiynuzu pekmezinin arkasından c vitamini şurubu kullandım. Sabahlarida %100 fıstık ezmesiyle bal karisimindan 1 kasik kahvaltida yedirdim. Oglum cogunlukla çorba ictiginden çorbalarının kalori değerini yükseltirdim. (Tereyağı kemik suyu et suyu vs.) .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…