11 yaşındaki oğlum çok zayıf..

Tahlilleri temizse, kan değeri normalse sorun yok bence. Ben de çok zayıftım küçükken hep kan tahlili isterdi doktorlar normal çıkardı. Sağlığıyla ilgili bir mesele yoksa varsın zayıf olsun, bünyesi öyle demek ki
En önemli si sağlık tabi ki... Yiyip almayanlardan bizimki...

Tahlilleri temizse, kan değeri normalse sorun yok bence. Ben de çok zayıftım küçükken hep kan tahlili isterdi doktorlar normal çıkardı. Sağlığıyla ilgili bir mesele yoksa varsın zayıf olsun, bünyesi öyle demek ki
En önemli si sağlık tabi ki... Yiyip almayanlardan bizimki
ya işte ben de öyleyim şimdi erkek kardeşim de öyle. Bence zayıfız diye küçükken psikolojimizi bozuyorlar yemek yemek matah bir şey sanıyoruz. Azıcık iştah açılınca eyvahlar olsun 😂 20 yaşımdan beri sürekli diyet modundayım. Halbuki öncesi kürdan bacaklarıma üzülmekle geçerdi. Şimdi kimse inanmıyor etime dolgunum yani 😂

babam koliyle çikolata alıyordu eve yiyelim de kilo alalım diye. Makarna pilav ekmek dayıyorlardı. Köfte çok severdim. Ekmekle ye diye bağırırdı annem. Çok faydalı ya 🤣🤣
Var bişey... Ama diyetisyene gideceğim ben..

bence beslenme uzmanına gıtmelısınız ve bılınclı spor ıle kas kutlesını arttırırsınız

Benim oglumu andiriyor. Onemli olan saglikli olmalari aslinda.
Temmuz da 9 yasinda olacak. 136 Boy 28,5 kilosu.
Akliniza gelen herseyi yer. Brokoli delisidir. Sebze veya baklagil yemekleri asla secmez.
Ama yumurta, et cesitleri) balik koftesi, tavuk koftesi ve dana kofte haric ) hic bir eti yemez.
Ekmek, Makarna cok sever. Haftada 1 pizza yapariz yer. Yinede zayif. Ama saglikli ve mutlu.
Birde kardesi var 6olacak yasi. Kilosu 31🙄 et delisi, baklagil asla yemez. Gerisi ayni yedikleri sey. Metabolizma ile mi alakali bilmiyorum. Kardesi daha aktif bir cocuk

Hiç canınızı sıkmayın, beslenmesi de güzelmiş. Benim erkek kardeşim de öyle çubuk gibiydi gören vah vah derdi neredeyse annem de çok kafasına takardı. Ama ergenlikten sonra ne olduysa birkaç senede koca bir deve evrildi çocuk. Geniş ailenin en kalıplı ve uzun boylu üyesi şu anda 😊

Beslenmesi güzel, tahlilleri temiz, kan değerleri iyi takılacak birşey yok aslında.

Balık yağı, vitamin yeterli beslenen çocuk için gerekli de değil ayrica.

Sizde anne baba olarak, o yaşlarda zayıfmışsınız kaybedilen birşey yok sağlıklı olduktan sonra.

Aynı yollardan geçmiş bı anne olarak size tavsiyem sadece biraz sabır.benimki de o yaşlarda öyleydi.12 de kilo almaya irilesmeye başladı.simdi 14 dana gibi oldu.hem seninki yiyomus benim oğlan yemezdide.cok konu açtım buralarda çocuğum çok zayıf bişey yemiyor diye.simdi tutamıyorum paşayı.allah sağlık sıhhat versin.ergenlikle beraber başlar kilo almaya merak etmeyin.

Bende hep cok zayiftim hatta universitede iken daha da kilo verdim 44 kiloya dustum 1.71 boyumla annemler artik bu kız ölüyor diye doktora goturduler ilac verdi filan o zamanlar..
Belli bir yastan sonra da metabolizma mi yavasliyordur nedir 54 kiloyla.hamile kaldim siimdo 62 kiloyum nasil veriririm dogumdan sonra diye dusunuyorum.
Saglikliysa bosverin zayif olsun tum degerleri normaldir.

Bence bu yapı meselesi. Kendimi bildim bileli zayıfım ama çok yerim. Ekmeksiz hiçbir şey yemem. Çocukken annem vitamin şurubu veriyordu hep en sonunda alerji oldum. Doktor anneme çok kızmıştı çocuk gayet sağlıklı bir daha ilaç sakın verme diye😅 yani ne yapsanız boş oluyor bu durumda. Ben doğum yaptım 10.gün eski halime döndüm mesela. Hayatım boyunca hiç kilolu olmadım yani ama gayet sağlıklıyım.

Merhaba hanımlar.
11 yaşında oğlum çok zayıf.
Boyunu yakın zamanda ölçmedim ama kilosu 29 civarı. Boyu da ortalamanın üstünde gitri hep.
Normal doğumla 3 360 kg doğdu.
Ama sonra kilo alımı hep normalden az idi.
Buna tezat beslenmesi oldukça iyi...
Et balık tavuk makarna meyve aklınıza gelen herşeyi yer.Mesela 5 tane çinekop yer sofrada. Zeytin i mesela normal yemez ama pizzanın içinde ayırmaz. Karnıbahar yemeği istiyorum diye ağlayan çocuk belki de duymamışsınızdır. (biraz daha ufakken tabi ama halen sever)
Çorba içer tabi ekmeksiz 😂
Balık yağı vitaminler vs kullandım hiç işe yaramadı. Tahlilleri temiz çıkıyor hep.
Kan değerleri de 12 küsür.
Ekmek pek yemez ama hamur işi yer.
Pırasa falan da sever.
Okul zamanı koşturuyor lar sosyal hayatları vardı 1 senedir evdeler ama boy uzuyor kilo alımı senede 1 2 kg ancak.
Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı?
Biz anne baba olarak bizler de o yaşlarda çok zayıf ve cılızdık. Ama şimdi tabi kilo sorunumuz var.
Bazen soruyor bana anne bir gün bende kilo alacakmıyım 😂
İştahı çok yerinde hatta bazen takılıyoruz kurutma mkainası diye.
ÇEVREDEN ÇOK SEVDİĞİMİZ YAŞLI BİR AMCA BİRGÜN BANA DEDİ Kİ tasarruf yapmayı bırakın şu çocuğu yedirin, ben tabi şok 😂
Hanımı dedi ki sen ne diyorsun, güzel yemek yiyiyor o 😂
Önerilerinize açığım...
Persentil değerlere bakıyorum hep ortalamanın altında kilosu...
Benim kızım da aynı 4 yasinda 13 14 kilo.. ayda en fazla yarim kilo alıyor bazen sabit kilo da kalıyor aylarca boya gidiyor... aynı valla ne yapsam yer iştahı da yerinde ama kilo almıyor boy a gidiyor yedikleri

Merhaba hanımlar.
11 yaşında oğlum çok zayıf.
Boyunu yakın zamanda ölçmedim ama kilosu 29 civarı. Boyu da ortalamanın üstünde gitri hep.
Normal doğumla 3 360 kg doğdu.
Ama sonra kilo alımı hep normalden az idi.
Buna tezat beslenmesi oldukça iyi...
Et balık tavuk makarna meyve aklınıza gelen herşeyi yer.Mesela 5 tane çinekop yer sofrada. Zeytin i mesela normal yemez ama pizzanın içinde ayırmaz. Karnıbahar yemeği istiyorum diye ağlayan çocuk belki de duymamışsınızdır. (biraz daha ufakken tabi ama halen sever)
Çorba içer tabi ekmeksiz 😂
Balık yağı vitaminler vs kullandım hiç işe yaramadı. Tahlilleri temiz çıkıyor hep.
Kan değerleri de 12 küsür.
Ekmek pek yemez ama hamur işi yer.
Pırasa falan da sever.
Okul zamanı koşturuyor lar sosyal hayatları vardı 1 senedir evdeler ama boy uzuyor kilo alımı senede 1 2 kg ancak.
Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı?
Biz anne baba olarak bizler de o yaşlarda çok zayıf ve cılızdık. Ama şimdi tabi kilo sorunumuz var.
Bazen soruyor bana anne bir gün bende kilo alacakmıyım 😂
İştahı çok yerinde hatta bazen takılıyoruz kurutma mkainası diye.
ÇEVREDEN ÇOK SEVDİĞİMİZ YAŞLI BİR AMCA BİRGÜN BANA DEDİ Kİ tasarruf yapmayı bırakın şu çocuğu yedirin, ben tabi şok 😂
Hanımı dedi ki sen ne diyorsun, güzel yemek yiyiyor o 😂
Önerilerinize açığım...
Persentil değerlere bakıyorum hep ortalamanın altında kilosu...
direkt aklima tiroit geldi. tiroitleri hizli calisiyordur belki. endokrin e bir goturun bence

Ablamla beni gören akraba anneme 'yazik, aç mı bırakıyorsun çocukları' diye takılirdi. O kadar zayiftik ki , kosarken çarpınca sırt kemiklerimiz batardi , en sık duyduğum lakap iskeletordu. Ablam hem uzun hem zayıf olduğu için ona da sırık derlerdi .
Şimdi yaşlar otuz oldu, hala zayifiz. Hatta ablam hamileyken yirmi kilo aldı, doğurduğu gibi eski haline döndü. Geceleri midem kazininca çekinmeden yarım ekmek tost yiyebiliyorum, biliyorum ki yediğim gibi bir gram bile almadan o kaloriler beni terkedecek:))
Yani bazı insanlar zayıf yapılıdır , bazı insanlar kilo almaya meyillidir. Sağlığı yerindeyse dert mi bu?
Ortalama demişsiniz ama neyin ortalaması? Herkes aynı olacak diye bir kaide yok.
Bu arada benim yeğenim de oldukça zayıf. Onun 3 yaşındaki kilosu bir arkadaşımın çocuğunun 1 yaş kilosuna eşitti. Ama hiç dert etmiyoruz , çünkü maşallah sağlığı yerinde. Zayıflık=hastalık, toromanlik= sağlık diye bir şey yok. Biz grip bile olmazdık neredeyse , zayiftik ama bagisikligimiz oldukça güçlüydü - hala daha öyle.
Bosverin, siz ne yaparsanız yapın zaten etki edemezsiniz kilo almasına. Bosu boşuna canınızi sıkmayın. Pandemi bitsin futbola, basketbola falan yazdirirsiniz ki ileride sıska da olsa vücudu kas yapmaya müsait olsun.

Annem de beni vitaminle zehirlemiş 🙄 kilo alayım diye, gece yatmadan yarim ekmek tost yerdim vs. Yok alamadım kilo, 40kiloydum çok uzun bir süre 1.68 boya... 30u geçtikten sonra 55-60 civarında sabitledim ama hala iyi yerim o yüzden, eminim ki normal insan gibi yesem kilo veririm 😂😂 ama neden, tiroit hormonlarım fazla ve bu metabolizmami hızlandırıyor :) artk iyi birşey mi kötü birşey mi yaşayıp göreceğiz

Bence hiç uğraşmayın, önemli olan sağlıklı olması. Siz de oyleymissiniz, genetik yatkınlık var demek ki.

sağlıklıysa çok takılmayın bence zamanla düzelir.. Yapı gereği demekki . yediklerini yakıyor.
Kimsi der ya oğlum su içse yarıyo sizinki de su içse yakıyo :)

sağlıklıysa çok takılmayın bence zamanla düzelir.. Yapı gereği demekki . yediklerini yakıyor.
Kimsi der ya oğlum su içse yarıyo sizinki de su içse yakıyo :)
Teşekkür ederim güldürdünüz beni....
Arada dışardan kg üsülü pişmiş köfte söylüyoruz mesela 7 8 tane yer 😂
Sofrayı kaldırdık diyelim az biraz sonra baharatlı çubuk
Biraz sonra kuruyemiş
En olmadı gider dolaptan elma alır yer 😂

Çocuk size çekmiş, siz de farkındasınız.
Şimdi kilo sorunumuz var diyorsunuz, varacağı nokta da dikkat etmezse az çok belli.
Süreci hızlandırmaya gerek var mı?

Oğlunuzun değerleri iyiyse sorun yoktur.

Oğlum şu an 4,5 yaşında, 21 kilo 116cm boyu var. 6-7 yaş kıyafetleri giymeye başladı.

Kızım 3 ay sonra 3 yaşına girecek. 12 kilo. (Oğlum 1 yaşında 12 kg idi). Boyu 89 cm. 3 yaş kıyafetleri durmaz o minik totosunda.

İkisi de aynı şeyleri yiyorlar. Dengeli ve sağlıklı besleniyorlar. Sadece oğlumun porsiyonları bir tık daha fazla.

İkisine de takılmıyorum. Vücut yapıları böyle. Bence sizin oğlunuzun da yapısı bu. Sağlıklıysa takılmayın.

Back