11 yaşındaki oğlum çok zayıf..

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.840
10.217
773
Merhaba hanımlar.
11 yaşında oğlum çok zayıf.
Boyunu yakın zamanda ölçmedim ama kilosu 29 civarı. Boyu da ortalamanın üstünde gitri hep.
Normal doğumla 3 360 kg doğdu.
Ama sonra kilo alımı hep normalden az idi.
Buna tezat beslenmesi oldukça iyi...
Et balık tavuk makarna meyve aklınıza gelen herşeyi yer.Mesela 5 tane çinekop yer sofrada. Zeytin i mesela normal yemez ama pizzanın içinde ayırmaz. Karnıbahar yemeği istiyorum diye ağlayan çocuk belki de duymamışsınızdır. (biraz daha ufakken tabi ama halen sever)
Çorba içer tabi ekmeksiz
Balık yağı vitaminler vs kullandım hiç işe yaramadı. Tahlilleri temiz çıkıyor hep.
Kan değerleri de 12 küsür.
Ekmek pek yemez ama hamur işi yer.
Pırasa falan da sever.
Okul zamanı koşturuyor lar sosyal hayatları vardı 1 senedir evdeler ama boy uzuyor kilo alımı senede 1 2 kg ancak.
Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı?
Biz anne baba olarak bizler de o yaşlarda çok zayıf ve cılızdık. Ama şimdi tabi kilo sorunumuz var.
Bazen soruyor bana anne bir gün bende kilo alacakmıyım
İştahı çok yerinde hatta bazen takılıyoruz kurutma mkainası diye.
ÇEVREDEN ÇOK SEVDİĞİMİZ YAŞLI BİR AMCA BİRGÜN BANA DEDİ Kİ tasarruf yapmayı bırakın şu çocuğu yedirin, ben tabi şok
Hanımı dedi ki sen ne diyorsun, güzel yemek yiyiyor o
Önerilerinize açığım...
Persentil değerlere bakıyorum hep ortalamanın altında kilosu...

Çocuk iyi ve sağlıklı besleniyormuş, çok mu gerekli bir şey kilo?

Boyu nedir?kızım 135 cm 33 kilo.göbek aldı başını gidiyor..28_29 olsa iyi olurdu diyorum..en azından göbek olmazdı

Boyu kac
Spor iştah acıyor diyorlar

Anlattıklarını dan karbonhidrat az alıyor gibi geldi bana günde 4 5 porsiyon kh alması gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum

Bir de muzlu süt vs gibi sıvı karbonhidratlar kolay kilo aldırır.

Boyunu yakın zamanda ölçmedim ama 140 cm vardır

Boyunu yakın zamanda ölçmedim ama 140 cm varısr
Boyu nedir?kızım 135 cm 33 kilo.göbek aldı başını gidiyor..28_29 olsa iyi olurdu diyorum..en azından göbek olmazdı
Süt küçükken çok içerdi ama şimdi peynir yoğurt olarak tüketiyor. Muzlu süt ü bi deneyeyim

çocuk sağlıklı besleniyorsa bu psikolojiye girmeniz çok gereksiz.
Ben de çok cılızdım ama et balık yerdim süt içerdim. Sebzeyle eh işteydi aram. Bana kilo alayım diye sağlıksız şeyler yediriyorlardı. Hep kilo alınca güzel olacağım hissiyle büyüdüm. Çok rahatsız edici bir şey. 16-17 yaşlarımda da kilo almaya başladım iştahım açıldı yedikçe yedim.
Kardeşim de çok cılızdı o da 13 yaşlarında kilo almaya başladı. Şu an dana gibi
Çocuğa zayıfsın ye kilo al tarzı konuşmayın. Spor yapsın. Sağlıklı beslensin yeter

Yok değil tabi de ortalama altında görünce nette bi üzüldüm
Üzülmeyin. Her çocuk aynı değil. Muhtemelen metabolizması hızlı bir çocuk. Yine de çok aklınıza takılan bir durumsa bir uzman görsün. Sorun var derse ona göre bir yol haritası çizersiniz. Kafanıza göre çocuğa zararlı gıdalarla kilo aldırmaya çalışmayın. İhtiyacı olmayan gıda takviyelerini dayamayın.

benim oglan 130 cm 23.5 kilo 8 yasinda.
takviye mamasi verdi diyetisyen biraz fayda sagladi.
yemeklerine tereyagi, tahin, krema, fistik ezmesi gibi yukte hafif kaloride agir seyler eklememizi tavsiye etti.

Ya yok zaten dediğim gibi güzel besleniyor.
Teyzesi hekim, sorun olmadığını söylüyor.
Sevmediği birşeyi de yedirmem Cocuğum a.
Zeytin i bile yediremiyorum misal...
Baklava sevmez mesela ama sütlü tatlı tercih ediyor.

Güzel yediği için zayıfsın ye dememize gerek kalmıyor
Spor tabii ki fayda edecektir duruma göre bakacağız...

Sevmediği demedim zararlı dedim. Rafine şeker korkunç zararlı mesela. Ya da işlenmiş gıdalar. Balık yağı, vitamin vs. normal beslenen çocuklar için gereksiz şeyler. Bünyeye gereksiz yüklenme.

Aynı ben 18 yaşında 48 kg olmak için çok uğraşıyor dum şimdi 75

Ne güzel boyu uzun ve sağlıklı daha ne istiyorsunuz?benim oğlum 8 yasında 123 cm boy kısa kilosu 33 Dr çok kızdı.diyet verdi.uzamiyor boyu çok üzülüyorum.siz hic dert etmeyin bence

Tahlilleri temizse, kan değeri normalse sorun yok bence. Ben de çok zayıftım küçükken hep kan tahlili isterdi doktorlar normal çıkardı. Sağlığıyla ilgili bir mesele yoksa varsın zayıf olsun, bünyesi öyle demek ki

Ne güzel boyu uzun ve sağlıklı daha ne istiyorsunuz?benim oğlum 8 yasında 123 cm boy kısa kilosu 33 Dr çok kızdı.diyet verdi.uzamiyor boyu çok üzülüyorum.siz hic dert etmeyin bence
Her durum biz anneler için zor desenize.
Yiyen cocuğa da yeme demekte zor olmalı düşününce. Bilemedim gerçekten

Aynı ben 18 yaşında 48 kg olmak için çok uğraşıyor dum şimdi 75

ya işte ben de öyleyim şimdi erkek kardeşim de öyle. Bence zayıfız diye küçükken psikolojimizi bozuyorlar yemek yemek matah bir şey sanıyoruz. Azıcık iştah açılınca eyvahlar olsun 20 yaşımdan beri sürekli diyet modundayım. Halbuki öncesi kürdan bacaklarıma üzülmekle geçerdi. Şimdi kimse inanmıyor etime dolgunum yani

babam koliyle çikolata alıyordu eve yiyelim de kilo alalım diye. Makarna pilav ekmek dayıyorlardı. Köfte çok severdim. Ekmekle ye diye bağırırdı annem. Çok faydalı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…