herkese selamlar 11 haftalık hamileyim ama dışardan görenler en az beş aylık falan diyolar göbeğim çok şiş ayrıca 5 kilo almışım sizce bu normalmi hamilelik dışardan ne zaman belli olur .. yorumlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler..
canım öncelikle hayırlı olsun. 'bebeğim sağlıklı olsun da kilo verilir 'diye düşünmediğin için öncelikle tebrik ederim. zira aldığımız fazla kilo bebeğimize yaramıyor,bu nefsimizi bloke etmek için kullandığımız bir yalan :)
Bulantıların olmamış sanırım ne güzel.benim o dönemlerde bulantım çoktu kilo alamadım.
Şuan 19. haftaya gireceğim.2.5 kilo gibi bir şey almışım.Bebeğimin sağlığı çok şükür iyi.hatta önden bile gidiyor.ağırlığı,boyu herşey yolunda.
Ne yapıyorummm?
Her sabah 'hamile pilatesi' cd mi takıyorum. cd alman şart değil,youtube 'hamile pilatesi'yazsan birçok program görebilirsin.eğer riskli bir gebeliğin yoksa mutlaka tavsiye ederim. bel ağrılarım filan yarı yarıya azaldı.ayrıca kendinide çok iyi hissetmeni sağlıyor.
Karbonhidratı mümkün olduğunca bir tek sabah almaya çalışıyorum. yani sabah 2,öğlen 1,akşam 1 dilim ekmek yemem gerekiyorsa ; hepsini sadece sabah yiyorum.sabah kahvaltımı çok iyi yapıyorum.4 dilim ekmek,yağsız tavada peynrili yumurta,bal,light peynir (light peyniri dokturumda tavsiye etti.yağ oranı az olduğu için yeterli kalsiyum ve vitamini daha fazla almamızı sağlıyormuş) 3-4 adet zeytin.salata ve domates.pekmez yiyeceksem bal yemiyorum mesela dengelliyorum.
Öğlen koca bir tabak salata yapıyorum,bol limonlu.genellikle çorba + salata yapıyorum.ama mesela o sabah ekmeği 2 dilim filan yediysem salata+ kepekli makarna yiyorum.çorbada eklediğim oluyorum. İkindi bölümü sadece meyve ve cevizle geçiyor. 5 tane neredeyse ceviz yiyorum.1 şeftali,erik. artık evde hangi meyve varsa.
Akşamda artık ne yemek yaptıysam eşimle yiyoruz.sebze ya da et yemeği,yoğurt,salata. kesinlikle 20.30 dan sonra ağzıma meyve dahi sürmüyorum.
İlk gebeliğim ama çok okuyup araştırdım.mesleğim gereği de biraz alt yapım vardı zaten. son aylarda biranda çok fazla kilo alacağız.yüklenmeyelim. bebeğimiz için yiyoruz laflarına sakın aldanma. bak afrikadaki annelere;
hergün buğday ,arpa,su ağırlıklı besleniyorlar. hem sütleri oluyor hemde onların doğurdukları bebekle,çok yiyerek doğuran annelerin bebekleinin arasında sadece 200gr ağırlık farkı oluyor.
bu araştırmayı doktorum gösterince şok oldum
mutlu gebelikler ve sağlıklı bebişler diliyorum hepimizee :)
ben 5 aylık hamileyim daha 2 kg aldım benimkide çok mu az
Kac ayliksin cnm dert etme yiyebildigin kdr ye cikartsanda o bebek vitaminini alirmaşallahhh hamişlerr bende yemek istiyorum ama midem çok bulanıyorr yiyemiyorum şükredin halinizee
7 haftalık olacak ama hiç bişey yiyemiyorumKac ayliksin cnm dert etme yiyebildigin kdr ye cikartsanda o bebek vitaminini alir
7 haftalık olacak ama hiç bişey yiyemiyorum
teşekkür ederim canım yorumların için... ben ilk gebeliğimdede böyleydim keton sayım 2ye yükselmişti ve hemen hastaneye yattım 1 hafta ama yinede geçmedi ve bebeğimi kaybettim çok korkuyorum o yüzdenCanim hayirli olsun bende senin gibiydim 6 haftalikken baslamisti bulantilar butun gun suruyodu hap bile fayda etmiyodu bnde yiyemiyodum ama 3 aylik olana kdr dc yemesende onemli degil vucudunda onu besliyo demisti ve hic bi zarari yok rahat ol bana iyi gelen ekmek olmustu zeytinle ekmek dene istersen bu arada bn 5 ayima kdr yiyemedim snra bukantilar azaldi ve acaip idtahim acildi kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?