• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 haftalık hamileyim şimdiden 5 kilo almışım ne yapmalayım...

kmyc35

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
13
0
6
İzmir
herkese selamlar 11 haftalık hamileyim ama dışardan görenler en az beş aylık falan diyolar göbeğim çok şiş ayrıca 5 kilo almışım sizce bu normalmi hamilelik dışardan ne zaman belli olur .. yorumlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler..

merhabalar
önceelikle hamileliğiniz hayırlı olsun.allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
bende şuan 13 haftanın içindeyim
dokuz hafta içindeyken gitmiştim doktora ve tam 4 kilo aldığımı öğrenince bende şok yaşamıştım
çok almışsın arkadaşım doktor banada çok demişti
ben ceviz fındık bademi çok yedim:doktorum günde 6 tane yesen yeter dedi
ve o dönem çok pilav yedim
şuan pilavı oldukça kıstım
kendimi sınırlıyorum
çok çabuk acıkıyorum ama çok nadir daha önce yediğim ölçülerin dışına çıkıyorum
benden sana tavsiye sabahları çeyrek ekmeği aşma
evdeysen ara öğün rahatt yaparsın
hamur işinden uzak dur nefsini körelt ve bu kadar yeter diye kendini şartlandır
acıkırsan salatallık bir kaç badem yada biraz meyveyle bastırmaya çalış bende öyle yapıyorum
dikkat etmezsek 20 kiloyla kapatırız en iyisi dikkat etmek

çok teşekkür ederim.. sizinde hamileliğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah... bende korkmaya başladım bu kilo alımı yüzünden..yani şimdiden 5 kilo aldım sonlara doğru ne olur hiç düşünemiyorum.. ama dikkat etmem lazım yazın çok dikkat edemedim bide misafirliklerde herşeyi bol bol yedim.. artık dikkat edicem.. bide bu sene çalışmıyorum evdeyim umarım artık öğünlerime daha çok dikkat ederim..ekmeği hamur işini kesmem gerek belli bir süre..

herkese selamlar 11 haftalık hamileyim ama dışardan görenler en az beş aylık falan diyolar göbeğim çok şiş ayrıca 5 kilo almışım sizce bu normalmi hamilelik dışardan ne zaman belli olur .. yorumlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler..

Hayırlısı olsun Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin. ben 6 haftalık hamileyken 4 kilo almıstımm :):) Akşamları 3 tabak akşam yemeği yiyodum. Tabi hamile oldugumu bilmiyodumda. Çok iştahlıydım yani. Ve hiç bulantı , istifra olmadı yani o şekildede kilo verme ihtimalim olmadı :) şuan 7. ayımdayım 8e giricem toplamda 7 kilo aldım. Bütün kiloyuda göbeğime aldım benimde göbeğim erken çıktı. normaldede kilo aldımmı göbeğim çıkardı hep. Şuan gayet mülayim bir göbeğim var hamile oldugumu anlamayanlar oluyor :) Normal ekmek yerine tam tahıllı ekmek buğday ekmeği falan yemeği tercih edin. Zaten herhangi bir yararı yok normal ekmeğin. Önemli olan bol bol süt içmeniz protein ağırlıklı beslenmeniz. 6. ayınızda ani bi kilo artışı yaşarsınız ondada korkmayın sonradan duruyo :) hergün 1 kilo fazla çıkıyodum tartıda cok sorun etmeye baslamıstım ama suan durdu kilo alımım. Oda ekmeği falan kestim sabahları süt ve yumurta yiyorum yanlızca. Daha hafif ama yararlı şeyler yiyorum. Biraz dikkat ettiğiniz sürece suan aldığınız 5 kiloyu sağlıklı bi sekilde verebilirsiniz. Tam doymadan az az yiyin gün içinde meyve falan tüketin kontrol altına alabilirsiniz :)

çok teşekkür ederim sizinde bebeğinizi Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah...benimde aynı sizin gibi herhangi bir bulantı veya yiyeceklerden tiksinme falan olmadı aksine iştahım çok açıldı bende önceleri hamile olduğumu bilmeden yemeye başladım meğer iştahım ondan açılmış.. şimdide sık sık acıkıyorum ama biraz kendimi frenledim inşallah bende sizin gibi 8. aya gelince 7 kilo falan almış olurum:) uyarılarınızı dikkate alıcam teşekkürler:))

selam 14.haftaya girdik ve sadece 1 kilo aldım doktor gayet iyi dedi ben tek kişi gibi yemek yiyorum porsiyonlarımı arttırmadım.

canım öncelikle hayırlı olsun. 'bebeğim sağlıklı olsun da kilo verilir 'diye düşünmediğin için öncelikle tebrik ederim. zira aldığımız fazla kilo bebeğimize yaramıyor,bu nefsimizi bloke etmek için kullandığımız bir yalan :)
Bulantıların olmamış sanırım ne güzel.benim o dönemlerde bulantım çoktu kilo alamadım.

Şuan 19. haftaya gireceğim.2.5 kilo gibi bir şey almışım.Bebeğimin sağlığı çok şükür iyi.hatta önden bile gidiyor.ağırlığı,boyu herşey yolunda.

Ne yapıyorummm?

Her sabah 'hamile pilatesi' cd mi takıyorum. cd alman şart değil,youtube 'hamile pilatesi'yazsan birçok program görebilirsin.eğer riskli bir gebeliğin yoksa mutlaka tavsiye ederim. bel ağrılarım filan yarı yarıya azaldı.ayrıca kendinide çok iyi hissetmeni sağlıyor.

Karbonhidratı mümkün olduğunca bir tek sabah almaya çalışıyorum. yani sabah 2,öğlen 1,akşam 1 dilim ekmek yemem gerekiyorsa ; hepsini sadece sabah yiyorum.sabah kahvaltımı çok iyi yapıyorum.4 dilim ekmek,yağsız tavada peynrili yumurta,bal,light peynir (light peyniri dokturumda tavsiye etti.yağ oranı az olduğu için yeterli kalsiyum ve vitamini daha fazla almamızı sağlıyormuş) 3-4 adet zeytin.salata ve domates.pekmez yiyeceksem bal yemiyorum mesela dengelliyorum.
Öğlen koca bir tabak salata yapıyorum,bol limonlu.genellikle çorba + salata yapıyorum.ama mesela o sabah ekmeği 2 dilim filan yediysem salata+ kepekli makarna yiyorum.çorbada eklediğim oluyorum. İkindi bölümü sadece meyve ve cevizle geçiyor. 5 tane neredeyse ceviz yiyorum.1 şeftali,erik. artık evde hangi meyve varsa.

Akşamda artık ne yemek yaptıysam eşimle yiyoruz.sebze ya da et yemeği,yoğurt,salata. kesinlikle 20.30 dan sonra ağzıma meyve dahi sürmüyorum.

İlk gebeliğim ama çok okuyup araştırdım.mesleğim gereği de biraz alt yapım vardı zaten. son aylarda biranda çok fazla kilo alacağız.yüklenmeyelim. bebeğimiz için yiyoruz laflarına sakın aldanma. bak afrikadaki annelere;
hergün buğday ,arpa,su ağırlıklı besleniyorlar. hem sütleri oluyor hemde onların doğurdukları bebekle,çok yiyerek doğuran annelerin bebekleinin arasında sadece 200gr ağırlık farkı oluyor.
bu araştırmayı doktorum gösterince şok oldum

mutlu gebelikler ve sağlıklı bebişler diliyorum hepimizee :)

arkadaşlar bende 24haftalık hamileyim ve bu ilk bebeğim.şu haftaya kadar 3 kg aldım.fakat doktorum bana zaten fazla kiloda başladın dedi çok gülmüştüm:) 1.60 boyla tam 66 kg da hamile kaldım ben :) sabahları baya güzel birkahvaltı ediyorum ondan kısmıyorum .güniçindeçok sık acıkıyorum sık ama az yemeye gayret ediyorum suyu fazla tüketiyorum artık egzersizlere de başlayacağım inşallah fazla kilo almam .bebeğimin kilosuda normal dün kontroldeydim doppleriçin doktor gayet iyi dedi bakalım bundan sonraki aylarda alacaksın kilo diyorlarama ben fazla almamdiye umut ediyorum :) h
epinizesağlıklı huzurlu birhamilelik diliyorum...

canım öncelikle hayırlı olsun. 'bebeğim sağlıklı olsun da kilo verilir 'diye düşünmediğin için öncelikle tebrik ederim. zira aldığımız fazla kilo bebeğimize yaramıyor,bu nefsimizi bloke etmek için kullandığımız bir yalan :)
Bulantıların olmamış sanırım ne güzel.benim o dönemlerde bulantım çoktu kilo alamadım.

Şuan 19. haftaya gireceğim.2.5 kilo gibi bir şey almışım.Bebeğimin sağlığı çok şükür iyi.hatta önden bile gidiyor.ağırlığı,boyu herşey yolunda.

Ne yapıyorummm?

Her sabah 'hamile pilatesi' cd mi takıyorum. cd alman şart değil,youtube 'hamile pilatesi'yazsan birçok program görebilirsin.eğer riskli bir gebeliğin yoksa mutlaka tavsiye ederim. bel ağrılarım filan yarı yarıya azaldı.ayrıca kendinide çok iyi hissetmeni sağlıyor.

Karbonhidratı mümkün olduğunca bir tek sabah almaya çalışıyorum. yani sabah 2,öğlen 1,akşam 1 dilim ekmek yemem gerekiyorsa ; hepsini sadece sabah yiyorum.sabah kahvaltımı çok iyi yapıyorum.4 dilim ekmek,yağsız tavada peynrili yumurta,bal,light peynir (light peyniri dokturumda tavsiye etti.yağ oranı az olduğu için yeterli kalsiyum ve vitamini daha fazla almamızı sağlıyormuş) 3-4 adet zeytin.salata ve domates.pekmez yiyeceksem bal yemiyorum mesela dengelliyorum.
Öğlen koca bir tabak salata yapıyorum,bol limonlu.genellikle çorba + salata yapıyorum.ama mesela o sabah ekmeği 2 dilim filan yediysem salata+ kepekli makarna yiyorum.çorbada eklediğim oluyorum. İkindi bölümü sadece meyve ve cevizle geçiyor. 5 tane neredeyse ceviz yiyorum.1 şeftali,erik. artık evde hangi meyve varsa.

Akşamda artık ne yemek yaptıysam eşimle yiyoruz.sebze ya da et yemeği,yoğurt,salata. kesinlikle 20.30 dan sonra ağzıma meyve dahi sürmüyorum.

İlk gebeliğim ama çok okuyup araştırdım.mesleğim gereği de biraz alt yapım vardı zaten. son aylarda biranda çok fazla kilo alacağız.yüklenmeyelim. bebeğimiz için yiyoruz laflarına sakın aldanma. bak afrikadaki annelere;
hergün buğday ,arpa,su ağırlıklı besleniyorlar. hem sütleri oluyor hemde onların doğurdukları bebekle,çok yiyerek doğuran annelerin bebekleinin arasında sadece 200gr ağırlık farkı oluyor.
bu araştırmayı doktorum gösterince şok oldum

mutlu gebelikler ve sağlıklı bebişler diliyorum hepimizee :)

sinemcim senin de bebeğin hayırlı olsun Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah..tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.. dediklerini bende yapmaya çalışıcam umarım sağlıklı ve güzel bir hamilelik geçirriz ve sağlıklı bebeklerimiz olur..şimdiden hayırlı doğumlar:))

ben 5 aylık hamileyim daha 2 kg aldım benimkide çok mu az

merhabalar öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun Alllah sağ salim bebeginizi kucağınıza almayı nasip etsin..bence bebiğin gelişimi daha önemli..eğer bebek normal kilo ve boyundaysa sıkıntı olmaz.. hem daha iyi işte keşke bende az kilo alsam :)) herkesin bünyesi farklı ben daha 11 haftada 5 kilo aldım umarım daha da çok ilerlemem.. eğer bebeğin sağlıklıysa az kilo alman sorun olmaz tabi doktorunuda bir danışırsan daha sağlıklı bilgiler elde edersin sen içini ferah tut:)

ben 40 kilo ile hamile kaldım hala 40 kiloyum 13 haftalık oldum off çok sıkıntı ediyorum yaa çok bulantılarım var alamıyorum kilo keşke bende sizin gibi olsaydım :17:

Arkadasim dikkat etmelisin ilk aylarda fazla almaman hatta kusmalarin oluyosa kilo kaybi yasayip bu sayede kilo almazssin ama her hamilelik ayni degil ben suan 34 haftalik hamileyim ve ilk ay tek 1 kilo vermisim daha sonra 1 kilo aldim son aylardada 3 kilo aldim suan yoplam 10 kilodayim 5 kilo cok fazla ilk aular icinseninve bebegin icin dikkat et dogumunu eorlastirmasin aeo

maşallahhh hamişlerr bende yemek istiyorum ama midem çok bulanıyorr yiyemiyorum şükredin halinizee:1::1:

Canim hayirli olsun bende senin gibiydim 6 haftalikken baslamisti bulantilar butun gun suruyodu hap bile fayda etmiyodu bnde yiyemiyodum ama 3 aylik olana kdr dc yemesende onemli degil vucudunda onu besliyo demisti ve hic bi zarari yok rahat ol bana iyi gelen ekmek olmustu zeytinle ekmek dene istersen bu arada bn 5 ayima kdr yiyemedim snra bukantilar azaldi ve acaip idtahim acildi kolay gelsin

7 haftalık olacak ama hiç bişey yiyemiyorum:14:

Canim hayirli olsun bende senin gibiydim 6 haftalikken baslamisti bulantilar butun gun suruyodu hap bile fayda etmiyodu bnde yiyemiyodum ama 3 aylik olana kdr dc yemesende onemli degil vucudunda onu besliyo demisti ve hic bi zarari yok rahat ol bana iyi gelen ekmek olmustu zeytinle ekmek dene istersen bu arada bn 5 ayima kdr yiyemedim snra bukantilar azaldi ve acaip idtahim acildi kolay gelsin

teşekkür ederim canım yorumların için... ben ilk gebeliğimdede böyleydim keton sayım 2ye yükselmişti ve hemen hastaneye yattım 1 hafta ama yinede geçmedi ve bebeğimi kaybettim çok korkuyorum o yüzden:14:

bende 22 haftalık hamileyim 48le hamile kaldım 5. aylık oldum şu an 51 kiloyum bebeğim de gayet sağlıklı 470 gr. ama bünye ilede alakalı olabilir yememi hç kısmıyorum yediğim bebeğe gidiyor vucuduma bariz bir kilo yapmadı

Back