• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 11 aylık bebeğime yemek yediremiyorum yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

resif_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
1
0
36
İstanbul
merhabalar. benim bi kızım var 11. ayında 2,970 gram doğdu normal doğum yaptım. şu anda 8 kilo emzirme sürecimde sıkıntılı geçti şu an ikinci gebeliğimi yaşadığım için 2 ay önce emmeyi kendi isteğiyle bıraktı. mamaya alışma sürecim,zde uzun sürdü şu an mama dışında hiç bir ek gıdayı yediremiyorum nerede yanlış yaptığımıda bilmiyorum bütün tahlillerini yaptırdım hiç bir problemimiz yok sağlığıyla ilgili ama kilomuz normalin altında seyrediyo ne yapacağımı bilmiyorum. kızıma yemek yedirme konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim her türlü şaklabanlığı yapıyorum karşısında ama çok inatlaşıyo yeme saatlerimiz adeta bi işkence gibi lütfen bana yardımcı olun tavsiyelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim

Canım benim oğlum da 1yaşına 8buçuk kilo girdi,yemeği reddediyordu,işin kötüsü biberonda almıyordu,aklımı yitirmek üzereydim varsa yoksa meme diyordu.şimdi aştık bunları,artık yiyor.sana neler yaptığımı yazayım umarım işine yarar.bebeğine ne verse güzel güzel yiyen annelerin yazdıklarıma itirazı olabilir,birbirimizi ancak biz iştahsız bebek anneleri anlarız,öyle bir dert işte.
Bak canım öncelikle yaptığın yemeğin tadına bakacaksın,sana lezzetli gelmiyorsa bebeğine de gelmez,hafif tuz,hafif salça kullanmaya başla,hatta bazı çorbalara hafif limon suyu ve kuru nane ekle,tadı yerinde olsun.
Yemeği yedireceğin zaman bilgisayardan dikkatini çekecek birşeyler aç,önüne oturt.mesela ben pepeyi açıyorum,yada ilgisini çeken reklamları.bazen cep telefonuma kaydettiğim videoları açıp eline veriyorum.bazen de tv de sevdiği bir çizgi film oluyor ona dalınca yediriyorum.yemeği yanıma alıyorum,oğluma arkadan sarılıp bir elimle çenesini tutarken bir elimle yemeğini yediriyorum.o izlediği şeye konsantre olduğundan çok itiraz etmiyor,etse de bırakmıyorum elimle ağzını tutup yediriyorum.ilk günler ağladığı oluyordu sonra sanırım midesi genişledi,yemeye alıştı,birkaç aydır bunu yapıyorum yüzü gözü yerine geldi biraz toparlandı.
Seninki biberon alıyormuş,verdiğin herşeyin kalorisini yükseltmeye çalış,mesela bisküvili süte tereyağı bal ekle,artık 1yaşında sayılır,dene,bal alerji yapmıyorsa ver.ben koyu kıvamlı hazırlıyorum bisküvili sütü,içine tereyağı,bal,ceviz ekliyorum bu anlattığım şekilde veriyorum.

Unutmadan,en önemlisi de bizim pütürlü yeme sorunumuz hiç olmadı,keyfi gelirse pilavı kaşıkla yer ama genelde yemediğinden neredeyse her yemeğini püre haline getirip öyle veriyorum.mesela köfte veya tavuk pilav yapmışsam yanına çorba da yapıyorum,bir kasede gerek çatalla gerek blendırla eziyorum.hiç yememesindense püre yemesi daha iyidir.püre olunca mecbur yutuyor,katıları ağzında bekletiyor veya tükürüyor

Canım dişleri çıkmadıysa diş çıkarma sürecinde bebkler iştahsız oluyorlar
Vitamin şurubu kullanmıyorsan kullanmanı öneririm iştah açmakta birebir hemde gereken vitamin desteğini sağlıyor
Oturur vaziyette yediriyorsundur zaten hafif yatık bile olsalar yutmak istemiyorlar
Hem sağlıklı da değil

Back