11 aylık baş çevresi 42 cm büyümüyor ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.939
1.460
32
Bebeğimin baş çevresi doğdugundan beri çok az büyüyordu takip edelim dediler hep 2 ay önce 42 cm di bugun ölçtürdüm gene 42 cm doktora gidince bi söyle dedi sağlık ocağındaki hemşire. Gecen ay çocuk doktoru takip edelim ama gelişimi normal sıkıntı yok gibi dedi. El becerileri tepkileri vs herşey çok normal anne diyor ba ba ma ma de de diyo gel demek istediğinde bazen de de diyor Eliyle gel gel yapıyor alkış bay bay yapıyor parmaklarını sayar gibi bir bir yapıyo yemeği koyuyorum önüne kendisi yiyor çok sosyal gülmesi tepkileri var göz teması var ama büyümemesi ileride sorun teşkil edecek bir durum olabilir dedi şuanlık normal olabilir ama ileride sorun sadece şuanki gelişimi için değil dedi hemşire. Bıngıldak da normal seviyede kapanmamış açıklığı normal çok minyon bebek değil boyu 76,5 kilo 10500 mikrosefali olsa bu tepkiler davranışları olur muydu ileride bir sağlık sorunu çıkar mı büyümesi durursa ? (Çocuk doktoruna gidicem en kısa sürede ama bilgisi olan vardır belki )

Çocuk nörolojiye gitmenizi öneririm gelişimi normalsa korkmayın benim bebeğim 15 aylık gelişim geriliği var ba ba ma ma gibi kelimeleri yok başı 3 aydır büyümemiş bu yüzden anestezili mr çekilecek

Doktor normal dediyse sıkıntı yoktur. Maşallah akıllı bir bebeğiniz varmış. Baş büyüklüğü genetik olabilir. Yani ailede başı küçük birileri varsa onlara çekmiş olabilir. Sağlıkla büyütün kuzucuğu

Çocuk nörolojiye gitmenizi öneririm gelişimi normalsa korkmayın benim bebeğim 15 aylık gelişim geriliği var ba ba ma ma gibi kelimeleri yok başı 3 aydır büyümemiş bu yüzden anestezili mr çekilecek
İnşallah bi sorun çıkmaz
halasının dedesinin de küçük gibi ama hemşire az da olsa devamlı büyüme olması lazım diyo doktor gelişiminde sıkıntı görünmüyor dedi ama gene gidicem tedbir alalım da bişey varsa ihmale gelmesin ama kafaya takıyor insan sonradan gelişimi durur mu falan diye şuanlık normal içimde de sorun var gibi his yok analık hisleri derler ya

Yanlış ölçüm olmuş olabilir mi , bazen hemşireler fazla yada eksik ölçüyor sonraki ayda da hiç buyumemis gibi yada çok büyümüş gibi sonuç yanlış çıkıyor,ben evde sürekli ölcüyorum bizim hemşire çok dikkatli değil farkettigimden beri her ay sık sık ölcüyorum mezuram var bir tane

Yok olamaz çünkü yanlış mı ölçüyorum diye hep 2-3 kez ölçüyor genelde başı yavaş büyüyordu zaten arada duraklama da olmuştu 2 aydır gene büyümemiş

Merak ettim doktora gittiniz mi?
Evet gittim uzman bi dr herşeyi normal zekasında sıkıntı olsa belli olurdu seninde başın çok büyük değil yapısal dedi ama yine de denver testi yaptıralm içiniz rahat edecekse dedi gönderdi. Orda da bunu yapıyor mu şunu yapıyor mu vs sordu sonra küpler vs verdi elden ele geçirme yaptırdı cee ee vs yaptı ne tepki veriyor diye ama kızım çok incelediği için fazla tepki vermedi bende ilk gördüğü insanları çok inceliyor dedim dikkat süresi odaklanması iyi dedi sıkıntı olmadıgını söyledi bende artık düşünmüycem herseyi normal çok şükür

Siz nörolojiye gittiniz değil mi? Denver testi psikiyatristler yapmıyor muydu? Bilmiyorum bunu gerçekten. Ama çocuk nörolojiye gitmeniz gerekiyordu. Eğer sorun yoksa önemli değil tabi ki. Şu sebeple sordum, benim kızım şu an 7 aylık ve baş çevresi 45 cm daha bugün ölçtü doktorumuz.

Çocuk doktoruna gittim nörolojiye yönlendirmedi eğer sorun olsaydı motor gelişimi zeka gelişiminden belli olurdu dedi onlar normal dedi bi sıkıntı görünmüyor yapısaldır dedi bıngıldak da olması gerektiği gibiymiş Baş çevre gelişimimi hep yavaştı 1 cm 1 cm büyüyordu hep o yüzden geriden geliyordu çocuk doktoruna git gerek duyarsa nörolojiye yönlendirir dedi ama yine bi nörolojiye götürüyüm

Şimdi randevu almak için baktım da çocuk nöroloji takip gerektiren bölüm oldugu için çocuk doktoru yönlendirebiliyormuş

Şimdi randevu almak için baktım da çocuk nöroloji takip gerektiren bölüm oldugu için çocuk doktoru yönlendirebiliyormuş
Evet devlette öyle bir durum var maalesef. Ben doktor değilim, doktorlar daha iyi bilir ama ihmal etmeyin derim. Kontrol süreniz varsa gidip nörolojiye randevu açtırabilirsiniz diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…