• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 11 aylık oğlum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Meryemdss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
486
214
23
36
Arkadaslar merhaba herkese 11 aylık oğlum suan anne sütü alıyor şükürler olsun 6.aydan sonra ek gıdalara baslamıstım azar azar gecen ay corba çeşitlerini fılan guzel içiyordu bu yemmeye daha cok düştü 1⃣ kase çorbayı zor içiyor bütün gun nişastalı unlu muhallebi kaşık maması fılan hıc yemedi sevmedi meyveyi zar zor yediriyorum zaten 9 kilo suan zayıf olmasına canım sıkılmıyor saglıklı olsun yeter ama meyve yese diyorum nasıl alıstırabılrım ılk bebegım tecrübeli annelerden yardım bekliyorum karpuz kiraz şeftali hepsinin sularını denedim ıcmıyor

Arkadaslar merhaba herkese 11 aylık oğlum suan anne sütü alıyor şükürler olsun 6.aydan sonra ek gıdalara baslamıstım azar azar gecen ay corba çeşitlerini fılan guzel içiyordu bu yemmeye daha cok düştü 1⃣ kase çorbayı zor içiyor bütün gun nişastalı unlu muhallebi kaşık maması fılan hıc yemedi sevmedi meyveyi zar zor yediriyorum zaten 9 kilo suan zayıf olmasına canım sıkılmıyor saglıklı olsun yeter ama meyve yese diyorum nasıl alıstırabılrım ılk bebegım tecrübeli annelerden yardım bekliyorum karpuz kiraz şeftali hepsinin sularını denedim ıcmıyor
Merhaba emiyorsa ne kilosunu ne de az yemesini bu kadar dert edinin.
Ancak benim anlamadığım şu 1kase çorba oldukça iyi bir miktar. Ayrıca nişastalı kaşık mamaları sadece kof kilo yapacağı için önerilmiyor.
Diş geliyordur belki o huzursuz yapmıştır.
Ben yemiyorsa zorlamıyorum.
Yoğurdu çok sever baktım yemiyor hemen yoğurt getire karıştırıyorum o zaman yiyor.
Elbet sevdiği birşey vardır ona ilave yapın önceleri sonra alışır.
Meyve püresine pekmez koyabilirsiniz. İçirme şekliniz nasıl? Ben her sabah şeftali suyunu bardakla içiriyorum. Biberonla ya da kaşıkla veriyorsanız sevmemiş olabilir. Bunu değiştirebilirsiniz.

Suyu değil kendisini vermelisiniz
Böyle file gibi yeme aparatları var
Kabuklarını soyup içine koyup verince kendisi emerek yiyebiliyor hem de boğazına kaçma tehditi de olmuyor
9 aylık meyve suyu vermeyinaynı hatayı bende yapmış annem bi türlü yemek yemeyi öğrenemedim sonra

Emiyormuş çok üstüne düşmenize gerek yok. Yetiyor demekki.
Şeker/un/nişasta gibi boş besinler vermeyin kuzuya yazıktır.
Belki püre degil de kendi çiğneyerek yemek ister. Benim oğlan hunharca şeftali yiyor mama sandalyesinde, dilimleyip önüne koyunca. :)
Aynı şekilde, sabahları pankek yapıyorum yumurta sarısı ve keçiboynuzu unu ile.
Onu da kendi yemeyi seviyor :) öğren yerine bir de böyle teklif edin bakalım. Belki hoşuna gider

Nişastalı, unlu muhallebi yemesin zaten. Bir faydaları yok ki, tamamen boş kalori. Meyve suyu da içirmeyin, şeker yüklemesi oluyor, insana faydasından çok zararı var. Doktorlar meyveyi posasıyla birlikte verin diyorlar. Meyve fileleri var, onların içine koyun kemirsin. Hava da ısındı, azıcık buzdolabında soğutup verirseniz, daha çok hoşuna gider. Ben şeftali, kayısı, armut gibi meyveleri yoğurduna ekliyordum püre olarak. Bazı meyveleri buharda pişirip de verebilirsiniz, elma, armut gibi... Kızım bayılırdı böyle pişirince.

Wee baby nin silikon meyve emme aleti var. Onunla benim kizim cok guzel yiyor. Bir de gecen seftali vermek istedim cok sulandi biraz kasik mamasi ekledim oyle yedi. Bazen cok sulu olursa bebek ekmegi ekliyorum yiyor.

Bikmadan her ogun teklif et mutlaka sevecegi birsey cikacaktir. Benim kzim da 11 aylik. 2 ay once yumurta yemeyi birakti. Her sabah mutlaka teklif ettim. En son muzlu yumurta yiyordu. Muz miktarini yavas yavas azaltarak tekrar labneli yumurtaya döndüm . Bikma sabirli ol :)

9 kilonun nesi zayif. Benim kizim 18 aylik ve 9 kg. Sizinki iyi bence.
Bi donem yerler bi donem yemezler. Sicaktan da olur dis cikartma doneminden de.. duzelir bence hep daha iyi daha cok olacak diye beklemeyin. Bebek nasil davraniyosa biz ayak uydurmaliyiz :)

Emiyorsa yetiyordur ona. Şu an tadımlık yese yeter. Meyve yesin istiyorsanız dilediğiniz tüm meyveleri doğrayıp çok az su ekleyerek haşlayın. Yumuşadıkları zaman içine biraz irmik ya da pirinç unu ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Çok az pekmez ilavesi yapabilirsiniz. Henüz sıcakken küçük kavanozlara koyup kavanozları ters çevirin ki vakumlansın. Bu şekilde 1 hafta hiç bozulmadan saklarsınız buzdolabında. Tadı da hazır meyve püreleri gibi oluyor hayır diyeniyor çocuklar. Hatta hazırladığınız çorbaları da bu şekilde vakumlayarak uzun süre taze tutabilirsiniz

Merhaba emiyorsa ne kilosunu ne de az yemesini bu kadar dert edinin.
Ancak benim anlamadığım şu 1kase çorba oldukça iyi bir miktar. Ayrıca nişastalı kaşık mamaları sadece kof kilo yapacağı için önerilmiyor.
Diş geliyordur belki o huzursuz yapmıştır.
Ben yemiyorsa zorlamıyorum.
Yoğurdu çok sever baktım yemiyor hemen yoğurt getire karıştırıyorum o zaman yiyor.
Elbet sevdiği birşey vardır ona ilave yapın önceleri sonra alışır.
Meyve püresine pekmez koyabilirsiniz. İçirme şekliniz nasıl? Ben her sabah şeftali suyunu bardakla içiriyorum. Biberonla ya da kaşıkla veriyorsanız sevmemiş olabilir. Bunu değiştirebilirsiniz.
Yoğurt verıyorun bazen meyveli yapıyorum o zaman yemiyor meyve sularını bardakla ıcırmeyı denedım cunku suyu bardakla ıcmeyı sevdıgı ıcın tadını alınca ikinci yudumu ıcmıyor cok secici yada tatları hosuna gitmiyor

Bazen smoothie yapiyorum cesitli meyvelerden ben bile zor iciyorum :KK70:
Bence kucuk karpuz portakal vs dilimlerini onune koyun. Fazla beklentide olmayin buyuk insan gibi yiyemez daha okadar. Emer kemirir isirir vs. Yeterli gelir suanlik bence.

Nisasta vs onermiyorum. Allah saglik versin bebeginize. :emir_bebek:

Suyu değil kendisini vermelisiniz
Böyle file gibi yeme aparatları var
Kabuklarını soyup içine koyup verince kendisi emerek yiyebiliyor hem de boğazına kaçma tehditi de olmuyor
9 aylık meyve suyu vermeyinaynı hatayı bende yapmış annem bi türlü yemek yemeyi öğrenemedim sonra
Öylede denedım sofra bezini serdim altına kapılarını soyup eline verdim bı kere agzına atıp sonra oyun oynuyor yerden yere vuruyor

Bazen smoothie yapiyorum cesitli meyvelerden ben bile zor iciyorum :KK70:
Bence kucuk karpuz portakal vs dilimlerini onune koyun. Fazla beklentide olmayin buyuk insan gibi yiyemez daha okadar. Emer kemirir isirir vs. Yeterli gelir suanlik bence.

Nisasta vs onermiyorum. Allah saglik versin bebeginize. :emir_bebek:
Alah razı olsun canım Artık önüne koyup kendisi yemeyi ögrenecek oyun oynuyor meyveyle oynamasa da yese hergüm yaparım öyle

Öylede denedım sofra bezini serdim altına kapılarını soyup eline verdim bı kere agzına atıp sonra oyun oynuyor yerden yere vuruyor

eee tamam işte öyle öyle öğrenecek
atacak parçalayacak yarısını yiyip yarısını dökecek
bunu yapmadan yemekten zevk alamaz ki

sanırım ilk çocuğunuz.. yazın iştah sıfır oluyor çocuklarda. soğuk meyveleri seviyorlar. meyve fileleri var. içine meyveyi koyun muz şeftali gibi biraz da soğuk olsun verin eline geveler. bir de dehşet su içecektir bu aylarda. ben biberon biberon su verirdim :D

Muhallebi ve püre lafını duyunca midem bulanıyor. Biz büyükler unlu, hamurlu şeylerden kaçınıyoruz, çocuklara neden muhallebi yedirilir anlamıyorum. Amaç sağlıklı beslenmesi, çok yemesi ve kilo alması değil.

Yedirdiklerizi püre şeklinde değil, tek tek verin. Parmak şeklinde kesip eline verebilirsiniz. Yada yiyebileceği boyutta kesip yedirin. Emmesine karışmayın, istediği kadar emsin. Muhtemelen diş çıkartıyor, iştahı da azalıyordur.

Belli yemek saatleri koyun. Her an kaşık peşinde koşmayın. İstemiyorsa zorlamayın. Kahvaltı-meyve-çorba/yemek-meyve/ yoğurt-yemek şeklinde ilerleyin. Aralarda hep emzirin.

Birde Allah aşkına olması gereken maksimum kilo 9.5-10 kilo. 9 kiloya nasıl az diyorsunuz? Bu kilonun üstü obez riski zaten.

Cnm kilosu yerinde niye bu kadar üstüne düşüyorsun ki bebek bu belki rahatsizdir bi yeri ağrıyor olabilir kızım 2 yaşında ama 10 kilo o kadar yedirdim hiç değişmiyor acıkınca ağlar ztn o zmn yedirirsin

Burda sizinle aynı zamanda doğum yapmış bebeğini büyüten anneler var. Bende ağustos anneleri grubundan öğrendim çoğu şeyi. Siz de oraya bakın,sizinle yaşıt bebeği olan annelerden fikir alın.

Back
X