• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 ay geçmesine rağmen sezeryan dikişlerim iyileşmedi

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Selam kızlar
11 ay önce doğum yaptım sezeryanla.Estetik dikiş atılmasına rağmen hala dikiş izlerim geçmedi.
Koyu pembe renkte ve hala kabarık şekilde.Ve göbeğimin sol tarafı ,sağ tarafa göre görüntüsel olarak şiş gibi duruyor.
Benimle aynı durumda olan var mı ?

Selam kızlar
11 ay önce doğum yaptım sezeryanla.Estetik dikiş atılmasına rağmen hala dikiş izlerim geçmedi.
Koyu pembe renkte ve hala kabarık şekilde.Ve göbeğimin sol tarafı ,sağ tarafa göre görüntüsel olarak şiş gibi duruyor.
Benimle aynı durumda olan var mı ?

selam canım ben de 11 ay önce doğum yaptım benim de dikişimin tam ortası kabarık bir şekilde ve hala az bi yerinde uyuşukluk var biraz
benim de belli oluyo yani bence takma kafana

Canım tam ortası olsa o kadar kafaya takmıcam da boydan boya kabarık ya :(
Benden sonra olanların ki çoktan kayboldu iz falan yok
Onları gördükçe kendiminkinden şüphe etmeye başladım :26:

benimde tam ortada kabarık duruyor.yanlar düzeldi.ama bende uyuşukluk yok
sadece görüntüde var.sıcak sudan olduğunu düşünüyorum

Doğum yapmadım ama iki dikişim var hem altta 7 cm hemde göbek değilinin yukarından başlayıp aşağı kadar inen 10 cm lik bir dikiş var 7 sene oldu yeni yeni iyileşiyor.
senesi geldiğinde dikişlerim sızlar ve kaşınır.

Geçer merak etme:7:

Son düzenleme:
benim doktorum doğumdan sonra contratubex adında bir krem vermişti kesinlikle tavsiye derim kızlar alın gün içerisinde her fırsatta sürün
bence hiç iz kalmadı

Benimde aynı sorunum var doğum yapalı 9 ay oldu ve aynen estetik dikiş
Fakat benim de dikiş izlerim kabardı ve kırmızı bazen de ara ara acıyor
Meryemcim bahsettiğin kremin fiyatı nedir acaba ve devlet karşılıyor mu?

contratubexi artık sadece plastik cerrah yazarsa devlet karşılıyor. kasım 2011 den beri böyleymiş. ilaç 64 lira. benim gibi tanıdık eczaneden nasılsa yazdırırım diye alıp, kadın doğumcuya yazdırıp, acı gerçekle karşılaşmayın

Son düzenleme:
Benim de 11 ay oldu ve aynen benim de öyle sağ taraf daha iyi sol kabarık.Sol taraf benim dikişin bittiği yerdi içrden attıkları dikişn yani muhtemelen senin de öyledir.Benim de hala hissiz karnımın alt tarafı ve adet döneminde dikiş yerim sızlıyo.

benim de dikiş yerinde kanama olmuştu, acile gittim, ultrason istedi. tüm karnıma bakıldı. şükür içerde bir şey yokmuş. yara yeni olduğundan üst kısımda deri iltihaplanmış. ilaç kullanıyorum. pansumanla.

sizin kesiler eski bir de. mutlaka ultrasonla bakılsın derim. Allah korusun.

ama bir yandan da annem 14 yıllık sezeryanlı, hala soğukta dikişlerim sızlıyor diyor. o hissizlik de uzun süre geçmiyormuş

sen ameliyattan kaç gün sonra sürmeye başladn? gerçi benim iltihaplandı, geçmesini bekliyorum

doğumdan 1 hafta sonra doktorumun onayıyla kullanmaya başladım her fırsatta sürdüm bayağı geçti
sonra üşendim bir süre hiç kullanmadım izler geçmemişti,sonra yine kullanmaya devam ettim baktım hala işe yarıyor
ben kesinlikle düzenli kullanmanızı tavsiye ediyorum inanın çok faydası var

doğumdan 1 hafta sonra doktorumun onayıyla kullanmaya başladım her fırsatta sürdüm bayağı geçti
sonra üşendim bir süre hiç kullanmadım izler geçmemişti,sonra yine kullanmaya devam ettim baktım hala işe yarıyor
ben kesinlikle düzenli kullanmanızı tavsiye ediyorum inanın çok faydası var

şu iltihabı bir kurutayım hayırlısıyla, hemen başlarım.

contratubexi artık sadece plastik cerrah yazarsa devlet karşılıyor. kasım 2011 den beri böyleymiş. ilaç 64 lira. benim gibi tanıdık eczaneden nasılsa yazdırırım diye alıp, kadın doğumcuya yazdırıp, acı gerçekle karşılaşmayın

hmm bende öyle yapacaktım teşekkürler canım uyarın için
Bu arada sana da geçmiş olsun

yaa goruntu olarak benımde sag tarafımm ole gıbı ama ıc dıkıslerım dugumlerı bı tarafa toplanıomus sanırım ondan dıye duymustumm bıde ben cok korkuyorum yaa ust dıkısım acılırsa dıye kendımı kasıyorumm ve bu yuzden belım agrıyoo

Back