Sivilceli Ciltler 10 yıllık sivilce savaşı lütfen okuyun

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

aman çok çok dikkatli sürün sabahları da cildinizi kremden arındırmayı unutmayın benim yüzümden cildinizin hasar görmesni istemem lütfen çok az sürün geçmiş olsun

ceylos merhaba
bendede 1 yıldır gıtmeyen ıclerınde yağ bezelerı oluşan yanı kist, sıvılceler var.
daha cok boyun bölgemde ve yüzde yanı komple sağ tarafımda...
ne kullandıysam fayda etmedı gercı cok düzenlı kullanan bırıde değilim
ilk defa bu hafta sivilcem azaldı.
kullandıklarımı yazıyorum lütfen yorum yap...

sebamedle yıkıyorum yuzumu lıkıt jeliyle.
fondeten değiştirdim bb krem kullanıyorum ve aksam sadece azerderm adında 2 saat sürüp yıkadığım bır krem var.
1 hafta dolmadan herkes düzeldığını fark etti.
diğer günlerden farklı bu hafta kullandıklarım bunlar...
sana sorum: azertermı nasıl bılırsın :)?
not.cildim hassas.

canm merhaba geçmiş olsun öncelikle. malesef yağlı ciltler cilt bakımlarına özen göstermeliler bazı arkadaslarm var görüyorum kız makyajını bile cıkarmadan yatıyo ama yuzu puruzsuz biz malesef böyle olamıyoruz cok özen göstermelyz.. senin kullandıgın krem sanırım azadermin içinde azealık asıtın olması lazm bu da cilt yenileyici ve soyucu bir kremdir fakat bilinen en güçlü cilt soyucu yani 'keratolitik' benm de kullanmıs oldugum acnelyse in icindeki retinoic asittir.cildin hassassa tabiki acnelyse fazla gelir o yuzden azelaik asit ise yarayabilir bunun yanı sıra baska keratolitik (cilt soyucu yenileyici ) mesela salisilk asit glikolik asit gibi maddeler de kullanabilrsn. ayrıca bende fondotenden bb kreme gectgmde sivilcelerim direk azamştı zaten farkettysen bb krem o kadar da kapatmyor ama cilt için çok daha iyi fondotendense.. şimdi biz sivilceli ciltlerin yapması gerekn 3 şeyi soliyim
1)yağlanmayı kontrol etmek = acnlyse gibi
2)cildi devamlı soymak = acnelyse salsilk asit glikolik asit tartarik asit malik asit gibi asitler
3)anti bakteriyel etkili şeyler kullanmak = krem antibiyotikler ayrıca acnelyse de bakterileri öldürüyor cok guclu bir asit oldugu için

tedavim hala devam ediyor her ne kadar geçmese de doktor dışı bir şey yapmak korkutuyor beni.hormon testi yaptırdım problem çıkmadı.ama önerdiğin ilacı doktoruma soracağım almak denemek isterim.

CANIM GLİKOLİK ASİT yazmışsın bunlar neler mesala ne kullanmam gerekiyor yardımcı olabilirmisin isimlerini verebilirsen. bide bb krem kullanıyormuşsun cnm hangi bb kremi kullanıyorsun onu yazabilirmiisn bende almıyı düşünüyurm .

deriyi soymak iyi bi çözüm değil, kısa vadede güzel sonuç alırsın da uzun vadede cildi mahfedersin..hassaslaşır cildin, incelir çünkü
cildin yağlı olması sivilce problemi olarak bir dezavantaj ama kırışıklığa karşı da ki bence bu çok daha önemli bi avantaj
o nedenle bu tür kremlerle cildinizin dengesiyle oynamamamınızı tavsiye ederim
ben prp ile tüm sivilcelerimle, ve biçok prp sonrasında farkettiğim- aaa bu da varmış bundan da kurtuldum dediğm sorunumla vedalaştım..bi araştırın derim

Canm soymak kesinlikle cok iyi bi cozum biraz arastirirsan gorursun cunku epidermisin en ust katmani olu hucrelerden olusur stratum corneum tabakasi ve sivilceli ciltlerde bu tabaka kalinlasmistir ve soymak gerekir izlerin kalmasinin sebebi de hiperkeratinizasyon dur bu kelimeleri bir arastr istersen cildi soymak yenilemeye yardimci olur :)

Yaslanmaya karsi yagli cilt demissin birde FDA ( food and drug administration ) kurulusunun onayladigi ve cildin yaslilik izlerini geciren tek onayli madde A vitamini turevleridir bunlar da retinoic acid turevleri oluyor. Retinoik asit yaslilik yazarsan google a bu bilgilere ulasabilrsin emin ol ben bunlari senelerdir arastryorum ayrica derslerde de goruyorz. Yaslilik kremlernin iceriginde genelde retinol retinaldehyde gbi maddeler vardir bunlarda retinoic acid e donuserek yaslilik karsti bir etki gosterirler :)

Canim ben dior un bb kremini kullaniyorum ismi diorskin nude. Glikolit asit iceren dermokozmetik urunler var salisilik asit icerenlerde mevcut eczanelerden sorabilrsin canm

http://www.dermoday.com/dosyalar/1234889587.pdf sunu bir okumanızı tavsye ederm

33 yaşındayım ve 15-20 yıldır geçmek bilmeyen sinirlerimi bozan bu problemi yaşıyorum yıllardır hemen hemen kullanmadigim ilaç kalmadı 3 kur raocutan kullandım ama yinede geçmedi. Şu an Nob. Ecz. Kremi istedim geldi bu aksam başlıyorum inşallah iyi gelir banada,

tşk edrm dün aldım zaten 2 günr kullanıyorum ama bende yanma batma kızarma karıncalanma gibi bişey olmuyo normalmi sence?
birse salisilik asitten bahsetmişsin en son gttğm doktr bana salisilik peelng önermişti sadece bi seans yaptırabldm çok pahalı geldi 100 lira seansı .etkili olacağınıda düşündüm açıkçası.sanrm eczaclk okuodn sence bunu eczanede yaptrmak mümkünmü salisilk peeleng solüsyonun

canım 2 gün kullandıysan bır gun bırak sonra devam et kullanmaya bende de hıc bısey olmamstı sonradan oluyor zaten ınanlmaz derecede soymaya baslıcak bırazcık bekle nemlendrici ihmal etme mutlaka sür :) salisilik asite gelince bu da peeling ajanıdır ve BHA dedgmz beta hidroksi asitlerdendir birde AHA lar var bunlarda alfa hidroksi asitler glikolik asit de bunalrdan biri.. eczanede yapılır mı bılmıorm fakat zaten acnelyse kullanıyorsan kükürtlü sabun salisilk asit ve diger peeling özelliği olan seylerden uzak dur cunku cildin cok tahris olablir. salisilik asit seansı yaptrmak yerıne bence kremlerini ve temzleyiclerini alablırsın garnier 3 ü bir arada saf ve temiz de salisilik asit var mesela bunu kullanabilrsn cok ucza etki etmesi daha uzun surer ama aynı madde sonucta zaten acnelyse ole bı soycak ki hic baska bseye gereksınım duymıcaksn geçmiş olsun

canım cok gecms olsun.. gece yatmadan azar azar sur nemlendrici unutma sakın cıldı nemlendırmemek akne problemi olan insanların (bende dahilim ) yaptığı en büyük hata malesef.. acil şifalar diliyorum

bi gün ara verecem yani anladım tmm cnm öyle yaprm.nemlendirici yerine evde bi deri merhemi var sivilceme sürünce anında kızarıklığı alıp söndürüyo yeni keşfettim onu nemlendirici yerine ondan yararlansam olurmu dermovate krem.
salisilik asit şu an düşünmüyorum zaten aknelsyelalternatif olarak düşnyrm yani garnearı kullandım salisilk oranı az diye faydasız oranın yüksek olması lazım.(benm cildim öyle kolay tahriş olan bi cild değil herşeye alışkın malesef)
ama acnelyseye devam ediyorum şu an sivilclerimi yatştrdığı içinde dermovateye tşkr borçluyum:))

Son düzenleme:
canım cok gecms olsun.. gece yatmadan azar azar sur nemlendrici unutma sakın cıldı nemlendırmemek akne problemi olan insanların (bende dahilim ) yaptığı en büyük hata malesef.. acil şifalar diliyorum
çok teşekkür ediyorum gelişmeleri burdan bildiririm birde bu güneş kremi ve bb kremi soracaktım güneş kremini sürdükten sonra üstüne bb kremi mi sürüyosun Nemlendirici leri nasıl kullaniyosun onlara ilgili ayrıntılı bilgi verirsen çok sevinirim tşk. Ediyorum

Canm sevndm fakat dermovate krem kortizon ve deriyi inceltir sivilceleri de azaltr ama yaptgi etki gecici olmayacaktir benmde alerjik rinitim var kortizon spreyi kullandm 3 ay kadar ve burnumun derisi inanlmaz inceldi smdi ikide birde kaniyor bence bepanten al canm kortizonla acnelyse tehlikeli olmus yara yapabilirsin cildini gecms olsn

Once bepanten suruyorum cildim cok kurudugu icn bol bol suruyorum yediriyorum sonra super city block diye bisey var cliniqueten cok guzel 40 faktor koruma fakat biraz renk veryo benm cildime uydugu icin begendm ama denemeden alma herkese uymayablir. Bb olarak diorskin nude kullaniyorum ondan da cok memnunum goznekleri tikamadgi icin once bepantene sonra city block sonra da bb krem suruyorum canm ama ole kotu bi goruntu asla olusmuyo tabi cildin soyulurken kotu gorunyo ama suan cildim bebek poposu gbi 3 ayda gecti benmkiler birazcik sabir sadece :) gecms olsun insallah yardmci olablmsmdr

canım bende yarın cildiyeye gitmeyi düşünüyorum hassas bir cildim var böylee çok aşırı sivilcem yok ama geçmesini istiyorum ve açıkçası hapa yöneldim.Doktorumu ikna ettirebilirsem yazdırmayı düşünüyorumda bu hapın zararları hakıkında bilgin var mı

Canm gecms olsun. Hap son care olarak veryor doktorlar genelde yan etkileri cok fazla oldugundan dolayi karacigere cok zararli o yuzden kan testi yapiliyor karaciger enzmlerine bakliyor yani diger yan etkleri iste intihar etme istegi depresyon falan diyorlar da benm kullanan bisuru arkadasm var ole bisey olmadi onlara heryerin soyuluyomus yalnz hani dudaklarin flaan da hassassa catlar durur bi de gunese cikmaman lazm butun vucudun hassaslasyor onu kullanirken gunese karsi yanik olabilir benm bildiklerm bu kadar doktorun da anlatr zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…