• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yılın en soğuk kışı geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Okyanus sularının ısınmasıyla oluşan ve dünyanın farklı bölgelerinde yoğun kar yağışı, kasırga, sel, heyelan veya kuraklığı artıran El Nino doğa olayı bu yıl zirve yapacak.
Sitene Ekle
10-yilin-en-soguk-kisi-geliyor-6182160.Jpeg

El Nino doğa olayı nedeniyle, önümüzdeki kış mevsiminde dünyanın kuzey bölgelerinde rekor düzeyde kar yağışının görüleceği, özellikle ocak ve şubat ayında dondurucu soğukların yaşanacağı tamin ediliyor.

TÜRKİYE'YE SEL UYARISI

ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA), okyanus sularının ısınmasına bakılarak yapılan kıyıslamada en son 1997-98 yıllarında görülen 'Süper El Nino'nun benzerinin önümüzdeki kış yaşanacağı uyarısı yapıldı. Öte yandan suların ısınmasıyla El Nino'nun kutuplardaki bazı buzulları erittiği, eriyen parçaların kutup rüzgârının da etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde sel ve benzeri felaketlere yol açabileceği öngörüldü.

İngiliz Meteoroloji uzmanları bu yıl ABD ve Avrupa'nın kuzeyinde aşırı soğukların etkili olacağını bildirdi. ABD'nin güneyi ve Güney Avrupa ülkeleri ile aralarında Türkeye'nin de bulunduğuAkdeniz ülkelerinde ise daha ılık ancak fırtına, kasırga , hortum gibi doğa olaylarının ve sel felaketlerinin daha sık gerçekleşeceği 'ıslak' bir kış mevsimi yaşanacak. Süper El Nino son 30 yılda 1982 ve 1997'de olmak üzere iki kez etkili olmuştu.
http://www.milliyet.com.tr/ocak-ve-subat-cok-yagisli-olacak-gundem-2134168/

Ay doğduğum yıl el nino gelmiş. Hey girdi yıllar. Annem anlatır da.. ne kar yağdı ne kış geçirdik diye . Ondanmis zaaar o_O

geçen senede çok yaptı.Ablamla hastanede mahsur kaldıkdı fırtınada.Filmlerdeki kıyamet sahneleri gibiydi:KK57:

Ay doğduğum yıl el nino gelmiş. Hey girdi yıllar. Annem anlatır da.. ne kar yağdı ne kış geçirdik diye . Ondanmis zaaar o_O
Sene-i devriyen hayırlı olsun :KK53:

Lütfen hanımlar, yapmayanlarınız bari bu kıs artan yemeklerini koysun sokaklara. Açken kara, ayaza direnmek daha zor. Ne olursunuz yapın.
Bodrum katına açılan apartman penceresi varsa onu azıcık açın, kediler girip ısınsın. Köpekler için şöyle böyle yapın diyemiyorum çoğu kişi korkuyor ama, korkmayanlar apartman kapısını aralık bıraksın. :(

Her sene kışa girerken aynı tantana amaç ne anlamadımki :KK51:

Geçen sene de 30 yılın en soğuk kışı haberi yapıldıydı:KK53:
Bu haberi nerdeyse her yıl yapıp,tutturduklarında ''biz dediydik '' diyecekler zaar.:KK53:
evet geçen sene çok kar yağdı ama hava sıcaklığı daha yüksekti.evvelsi yıl aralıkın başında bir kar yağdı,soğuktan dolayı o kar 1,5 ay kaldı,bizim burada.eğer o soğuk geçen sene olsaydı, yağan karlar yaza zor erirdi.:KK48:
Allah yüzümüze baktı.günlerce mahsur kaldık,arabalar eve gelemedi.yolda bırakıp yürüdük bir süre.

Evet soğuk olsun da tuzak kuramasın hainler barınamasın.

Son 10 yılın deyince pek endişe verici olmuyo sanki. Son 30 yılın falan duyduk biz galiba.

Gözün kör olmasin el nino. Ne istiyorsun bizden yavrularimizdan.....

Sene-i devriyen hayırlı olsun :KK53:

Lütfen hanımlar, yapmayanlarınız bari bu kıs artan yemeklerini koysun sokaklara. Açken kara, ayaza direnmek daha zor. Ne olursunuz yapın.
Bodrum katına açılan apartman penceresi varsa onu azıcık açın, kediler girip ısınsın. Köpekler için şöyle böyle yapın diyemiyorum çoğu kişi korkuyor ama, korkmayanlar apartman kapısını aralık bıraksın. :KK43:
saolasın hemşiire..
Sokak hayvanları konusundayi yazına, canı gönülden katılıyorum.. Elimden geldiğince yaz-kış bende birşeyler yapmaya çalışıyorum.. :KK43:

Geçen sene son 10 yılın en soğuk kışı ve en sıcak yazıydı.
Bu sene daha da soğuk olursa artık tüm kış okullar tatil olur galiba:cool:

yok bu defa öyle böyle değilmiş:KK70::KK70:

şaka bi yana da okul olayı olmasa pek problem değil benim için, şimdi kar tatilide olur bolcan bak şimdi:KK48:

Sen getirdin el ninoyu dimi... Hep senin yüzünden donuyor totomuz yıllardır kadın...
soğuk bır kış günüydü.. tostosa sıgamayan annem , 2 büklüm hastaneye varmış. yazık kadına :D
aslında "el nino" benim adım.. :63:

Back