• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yaşında çocuk Instagram'da yazılım hatası buldu

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.gazetevatan.com/10-yasinda-cocuk-instagram-da-yazilim-hatasi-buldu-941549-dunya/

10 yaşında çocuk Instagram'da yazılım hatası buldu
04 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:07 | Son Güncelleme : 04 05 2016 - 11:08
  • Yorum Yaz0
    On yaşındaki Finlandiyalı bir çocuk video ve fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da yazılım hatası buldu.

Jani adındaki ilkokul çocuğu Instagram sisteminde diğer kullanıcıların yorumlarını silen bir hatayı tespit etti.
    Instagram kurallarına göre Jani'nin uygulamaya üye olabilmesi için bile 3 yıl daha beklemesi gerekiyor.

Instagram'ın sahibi Facebook, Jani'nin ortaya çıkarttığı sorunun "hemen" çözüldüğünü açıkladı ve çocuğa 10 bin dolar para ödülü verildi.

Jani şirketten yazılım hatasını tespit ettiği için ödül alan en genç kişi.

Jani sorunu Şubat ayında keşfetmiş ve Facebook'a e-mail göndermişti.

Şirketin güvenlik mühendisleri Jani için bir test hesabı açarak teorisini ispatlamasını istediler. Jani de kendinden isteneni yaptı.

Kardeşlerine bisiklet ve bilgisayar alacak

Helsinki'de yaşayan Jani Finlandiya gazetesi Iltalehti'ye parayla erkek kardeşleri için yeni bir bisiklet, futbol malzemeleri ve bilgisayarlar almayı planladığını söyledi.

Facebook BBC'ye açıklamasında 2011 yılından bu yana böcek avcılarına ödüller için toplam 4,3 milyon dolar ödedi.

Pek çok şirket güvenlik uzmanlarına ya da bu örnekte olduğu gibi çocuklara güvenlik açıklarını kara borsada satmak yerine şirketle paylaşmaları için mali teşvik sağlıyor.

Ne bulmus ne?
Yazilim hatasimi?
Ve odul kazanmis?
" ha dgru dedin yorumlar siliniyor yanlislikla, al sana odul" mu dendi??

Ben olayin ciddiyetini ve onemini anlamadim, anlayan anlatirmi?

Ne bulmus ne?
Yazilim hatasimi?
Ve odul kazanmis?
" ha dgru dedin yorumlar siliniyor yanlislikla, al sana odul" mu dendi??

Ben olayin ciddiyetini ve onemini anlamadim, anlayan anlatirmi?

Şirketin güvenlik mühendisleri Jani için bir test hesabı açarak teorisini ispatlamasını istediler. Jani de kendinden isteneni yaptı.
Hemen al sana ödül denmemiş:KK48:

Hemen al sana ödül denmemiş:KK48:

Peki ama neyi kanitlamis?
Bazi mesajlarin silindiginimi?

Peki ama neyi kanitlamis?
Bazi mesajlarin silindiginimi?
Sitenin kodlarında hata olduğunu. Yani siteyi yaparken yazılımın bir kısmında hata olmuş. Çocuk da bu hatayı bulmuş. Açık bulmuş diye düşünün yani.

Çocuğun kafası çalışıyormuş tüm mesele bu.
Bize garip gelen kısım da bizim ülkemizde olsa adam yerine koyup değerlendirmezler bile hele ki bir çocuk..
Yabancı çocuklar bu yüzden öz güvenli oluyor belki de..

Şu anda en büyük hayalim sosyal ağların güvenlik açığını bulmaktır.

Back