bence adet hakkında konuşmalısınız,ya da 'vüduduma neler oluyo' muadili,içinde cinsel bilgiler de içeren,ergenliği de anlatan bir kitap alın gizli gizli okusun :)
bence en doğrusu bu olur...Çünkü anneyle konuşulmuyo bu tür şeyler.Ben yengeç burcuyum,bundan herhalde,bu tür doğumdur,rahimdir,menopozdur,cinselliktir nedense hep normal gelip ilgimi çekmiştir.Evde kitaplar olurdu,onlardan bakardım gizli gizli bi de ablam vardı,bu da avantaj tabii,okulumuza Orkidden bilgilendirme amaçlı birileri gelmişti,bunun da çoook büyük yararını görmüştüm..Hiç de sorun yaşamadan,hatta mutlu olarak-tuhaf bi gururla gördüm ilk reglimi :)
Ama eski ev arkadaşım mesela adet olduğunda büyük bi hastalığı olduğunu ve öleceğini sanmış,annesine de söylemeye utanmış ve günlerce ağlamış...Yaşadığı travmayı düşünebiliyo musunuz??? Onun gibi olmaması için çocuğunuzu bilgilendirmeniz ve bunun kötü birşey olmadığına inandırmanız şart...
ne diyeyim,kolay gelsin :)))
kolaysa başına gelsin teşekkürler canım
yakın bi zamanda ona bu durumu anlattım ilk başta şaşkın şaşkın baktı kafasını biraz meşgul etmiştir ama bu konuda daha sonra hiç konuşmadı :44: