• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yaş ve üstü kız anneleri bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var

bence adet hakkında konuşmalısınız,ya da 'vüduduma neler oluyo' muadili,içinde cinsel bilgiler de içeren,ergenliği de anlatan bir kitap alın gizli gizli okusun :)
bence en doğrusu bu olur...Çünkü anneyle konuşulmuyo bu tür şeyler.Ben yengeç burcuyum,bundan herhalde,bu tür doğumdur,rahimdir,menopozdur,cinselliktir nedense hep normal gelip ilgimi çekmiştir.Evde kitaplar olurdu,onlardan bakardım gizli gizli :P bi de ablam vardı,bu da avantaj tabii,okulumuza Orkidden bilgilendirme amaçlı birileri gelmişti,bunun da çoook büyük yararını görmüştüm..Hiç de sorun yaşamadan,hatta mutlu olarak-tuhaf bi gururla gördüm ilk reglimi :)
Ama eski ev arkadaşım mesela adet olduğunda büyük bi hastalığı olduğunu ve öleceğini sanmış,annesine de söylemeye utanmış ve günlerce ağlamış...Yaşadığı travmayı düşünebiliyo musunuz??? Onun gibi olmaması için çocuğunuzu bilgilendirmeniz ve bunun kötü birşey olmadığına inandırmanız şart...
ne diyeyim,kolay gelsin :)))

kolaysa başına gelsin :1: teşekkürler canım
yakın bi zamanda ona bu durumu anlattım ilk başta şaşkın şaşkın baktı kafasını biraz meşgul etmiştir ama bu konuda daha sonra hiç konuşmadı :44:

Ben hormon testlerini yaptırmanızı tavsiye ederim,
Kızınızı bir çocuk endokrinoloji uzmanına götürün,
Erken ergenlik çocuğunuzun boyunun çok kısa kalmasına yol açabilir.
Zaten boyu içinde testler yapılacaktır,kızınızın boyu yaşıtlarına göre şuanda kısa gibi geldi bana.

bak şimdi içime bi kur düşürdün :37:
benim regl yaşım 14 tü ama boyum malesef 1.60 erken olsaydım acaba daha mı kısa olucaktım :30::30:
ablam benden 2 yada 3 yıl önce regl oldu yani 11 12 yaşında boyu benden uzun regl olduktan sonra uzamaya devam etti ben pek uzamadım halalarıma çekmişim heralde :33:

bak şimdi içime bi kur düşürdün :37:
benim regl yaşım 14 tü ama boyum malesef 1.60 erken olsaydım acaba daha mı kısa olucaktım :30::30:
ablam benden 2 yada 3 yıl önce regl oldu yani 11 12 yaşında boyu benden uzun regl olduktan sonra uzamaya devam etti ben pek uzamadım halalarıma çekmişim heralde :33:

aslında uzmanlar 9 yaşından sonra bu belirtiler olabilir diyor,ama ben biraz paniğim heralde benim kızım 9 yaşında ve 11 yaşından önce bu belirtilerle karşılaşırsam doktora götürürüm diye düşünüyorum.

boy uzaması genelde regl döneminde birden olup,sonrasında daha yavaş oluyor.benim ortaokul dönemimde önceden regl olan arkadaşlarım uzundu,ben ve birkaç arkadaşım 14 yaşında regl olduk ve hepimizde 170 i geçtik.diğerleri bize göre kısa kalmışlardı.

canım benim meraklanmanı anlıyorum için rahat olsun hatta sevinmelisin kızım gelişiyor diye benim kızımda 12 yaşında herşey normal çocuğunda tabiki gelişecek öyle anneler varki kızlarının hormon bozukluğundan dert yanıp doktor doktor geziyorlar gelişmiyorlar diye kızın ve sen çoook çok mutlu olun inşallah

Back