- 10 Nisan 2015
- 17
- 4
- 35
-
- Konu Sahibi nihan ozdemir
Doktorunuza danişsan daha iyi bence canım hiç bir fikrim yok..bebegim dogdugu gunden 3 aylik olana kadar durmaksizin agladigi icin zamanla sallanarak uyumaya alisti her uyandigindada meme erek uykuya devam etmeye... yanimda yatirmaya basladim cok sik uyaniyordu babamiz salonda biz yatak odasinda uyumaya basladik hic sasmayan bir gece ve gunduz saatleri duzeniyle boyle devam etti bundan vazgecirmek icin dogru zamani bekledim cocuk doktorumuz zamaninin geldigini uyku rutininin ardindan odasina yatirmami yakininda ona temas etmeden goz temasi kurmadan uyuyana kadar beklememi gecede her uyandiginda 5dk sonra odasina girmemi soyledi. babamiz cocugu aglatmaya cok karsi onu evden gonderdim ve uygulaya gectim ilk gece 1 saatte ikinci gun 50dk da derken alisti hayatimin en zor 3 gunuydu psikolojim bozuldu ondan cok ben agladim ama dogru olanin bu olduguna inaniyorum ve bir kere basladim geri donersem bosuna aglatmis olucam 3.gunde agladan yatagina alistiginda dunyalar benim oldu bugun 4.gunumuz ama okadar uzgun ve endiseliyim ki... bebegim cok mutsuz gorunuyor hic gulmuyor eski nesesinden eser kalmadi kendi kendine oynuyor kimseyle ilgilenmiyor depresyonda gibi... bununla ilgili int. bisi bulamadim tecrubesi olan veya fikri olan arkadaslardan yardim istiyorum yoruldu mu bana dunyaya mi kustu bilemiyorum...
İnternette bi yazıda okudum benim de 12aylık oglum var ona uyku egitimi vermek için araştıırken okudum bi uzman cocugunuza 18aylık olmadan uyku egitimi vermeyin diye anlatıyodu gerekçeleri cokmantıklı geldi bana ve uyku egitiminden ozmna kadar vazgectim karar senin bazı uzmanlarda tam aksini savunuyo ama söyle düşün ne kadar daha senle uyurki aklı erdikce zaten ayrı yatar benim oğlum odamızda park yatakta uyuyo ama sallamadan uyumuyo malesef ama mutlubebegim dogdugu gunden 3 aylik olana kadar durmaksizin agladigi icin zamanla sallanarak uyumaya alisti her uyandigindada meme erek uykuya devam etmeye... yanimda yatirmaya basladim cok sik uyaniyordu babamiz salonda biz yatak odasinda uyumaya basladik hic sasmayan bir gece ve gunduz saatleri duzeniyle boyle devam etti bundan vazgecirmek icin dogru zamani bekledim cocuk doktorumuz zamaninin geldigini uyku rutininin ardindan odasina yatirmami yakininda ona temas etmeden goz temasi kurmadan uyuyana kadar beklememi gecede her uyandiginda 5dk sonra odasina girmemi soyledi. babamiz cocugu aglatmaya cok karsi onu evden gonderdim ve uygulaya gectim ilk gece 1 saatte ikinci gun 50dk da derken alisti hayatimin en zor 3 gunuydu psikolojim bozuldu ondan cok ben agladim ama dogru olanin bu olduguna inaniyorum ve bir kere basladim geri donersem bosuna aglatmis olucam 3.gunde agladan yatagina alistiginda dunyalar benim oldu bugun 4.gunumuz ama okadar uzgun ve endiseliyim ki... bebegim cok mutsuz gorunuyor hic gulmuyor eski nesesinden eser kalmadi kendi kendine oynuyor kimseyle ilgilenmiyor depresyonda gibi... bununla ilgili int. bisi bulamadim tecrubesi olan veya fikri olan arkadaslardan yardim istiyorum yoruldu mu bana dunyaya mi kustu bilemiyorum...
Canım su baglantıyı bi oku istersen www.milliyet.com.tr/-uyku-egitimi-nin-z...bebegim dogdugu gunden 3 aylik olana kadar durmaksizin agladigi icin zamanla sallanarak uyumaya alisti her uyandigindada meme erek uykuya devam etmeye... yanimda yatirmaya basladim cok sik uyaniyordu babamiz salonda biz yatak odasinda uyumaya basladik hic sasmayan bir gece ve gunduz saatleri duzeniyle boyle devam etti bundan vazgecirmek icin dogru zamani bekledim cocuk doktorumuz zamaninin geldigini uyku rutininin ardindan odasina yatirmami yakininda ona temas etmeden goz temasi kurmadan uyuyana kadar beklememi gecede her uyandiginda 5dk sonra odasina girmemi soyledi. babamiz cocugu aglatmaya cok karsi onu evden gonderdim ve uygulaya gectim ilk gece 1 saatte ikinci gun 50dk da derken alisti hayatimin en zor 3 gunuydu psikolojim bozuldu ondan cok ben agladim ama dogru olanin bu olduguna inaniyorum ve bir kere basladim geri donersem bosuna aglatmis olucam 3.gunde agladan yatagina alistiginda dunyalar benim oldu bugun 4.gunumuz ama okadar uzgun ve endiseliyim ki... bebegim cok mutsuz gorunuyor hic gulmuyor eski nesesinden eser kalmadi kendi kendine oynuyor kimseyle ilgilenmiyor depresyonda gibi... bununla ilgili int. bisi bulamadim tecrubesi olan veya fikri olan arkadaslardan yardim istiyorum yoruldu mu bana dunyaya mi kustu bilemiyorum...
dun 4.gecemizdi sabaha kadar 10kez uyanip aglayan bebegim gece boyu deliksiz uyudu kendi odasinda. doktorumuzu sabah aradim cok normal ve gecici bi durum dert etmwyin hic dedi ve bugun anladmki yorgunluktan uykusuzlugundanmis durgunlugu... su an gayet neseli... uyku duzenini tavsiye ederim herkese karar verdiginizde size bununla ilgili yardimci olabilirim gercekten bu donemde birileriyle fikir alisverisi yapma istegi duyuyor insan...Benim bebegim de 10 aylik bana cok düskün ayiramiyorum kendimden cok agliyor ayri yatirdimmi(nasil yapcam ben yaaa (bide uyurken saclarimla oynamayi seviyodu,sac ariyor yataga yatarken.
Ay canım benım tesekkür ederım.benım ilk oglumu bı oyuncak köpek sayesınde ayırmısdım kendımden.ama bu ıkıncısı cok uyanık:))))alıyo fırlatıyor baska yere illakı sacımı ceke ceke uyuycak.bana cok düşkün yırtıyor kendısını resmen yatagına koydummuoncelikle ilginize cevaplariniza tesekkur ederim..
dun 4.gecemizdi sabaha kadar 10kez uyanip aglayan bebegim gece boyu deliksiz uyudu kendi odasinda. doktorumuzu sabah aradim cok normal ve gecici bi durum dert etmwyin hic dedi ve bugun anladmki yorgunluktan uykusuzlugundanmis durgunlugu... su an gayet neseli... uyku duzenini tavsiye ederim herkese karar verdiginizde size bununla ilgili yardimci olabilirim gercekten bu donemde birileriyle fikir alisverisi yapma istegi duyuyor insan...
aynen benimkide eline ayisini verdigimde cok sinirlenip firlatiyor:) cok inat bi cocuk siralamayi ogrendi onu almam icin karyolaya tutunarak:) benim kararli oldugumu gordu ve oynaya oynaya aglamadan uyumaya basladi tam saati geldiginde koydugumda... gercekten cok zor insan kendine yalvaran evladina nasil kiyar? ama zorundayiz onun sagligi icinde boyle olmak zorunda ilk bagimsizligini kazaniyo ve buyume hormonlari beyin fonksiyonlari deliksiz uykuda aktive oluyo ve aile butunlugu icin gerekli kari koca hayatini bitiriyo cocuklar... bizim doktorumuz yaninda durmami ama ona bakmadan temas kurmadan uyuyana kadar beklememi soyledi. gece 5 dk sonra odasina girip konusmadan emzirip uykuya salsin dalmasin tekrar yatirip uyuyana kadar bekledm basta cok agladi 4gunde bitirdik olayi ve cok mutluyum..Ay canım benım tesekkür ederım.benım ilk oglumu bı oyuncak köpek sayesınde ayırmısdım kendımden.ama bu ıkıncısı cok uyanık:))))alıyo fırlatıyor baska yere illakı sacımı ceke ceke uyuycak.bana cok düşkün yırtıyor kendısını resmen yatagına koydummu((ıkıncı evlat dıyemidir nedır kıyamıyoruma.ben yurt dıısnda yasıyorum benım doktorum dırek sunu önerıyor.uykusunun geldıgını anladıgın anda yatagına koy aglıycakdır ama odasına gırme böyle böyle en fazla bi ay bı aydan sonra sen yatagına koydunmu anlıycak artık aa benım uyku saatim geldı aglasam ne care annem gelmıyor ben bi uyuyım dıycekmıs:))))öylede kıyamıyorumki aglamasına.
ben bebegimi yanimda uyuttugumdada sallamadan meme vermeden kendi basina uyutmayi denedim ama sallanmadan ve meme vermeden sakinlesmiyor ne pispisla ne ninniyle cok inatci bir bebek ve cok sik uyaniyordu bu evreyi 3gunde tamamladik sukur. cocuktan cocuga degisiyor birazdaBen çocuğu böyle ağlatmaya karşıyım. Çıcuğunuzun yatağını yine ayırabilirdiniz. Ama bunu keşke birden değil aşama aşama yapsaydınız. 5 dk çocuğu ağlatmak bana vicdansızşık gibi geliyor. Adem güneşin kitaplarını iyiki okumuşum diyorum. Ben izlediğim yolları size anlatayım.
Bizde memede uyumaya alışıktık. Önce emzirirken sürekli konuşup oynatarak onu uyutmamaya başladım. Sonra onu önce kendi yatağımıza yatırdım. Yanına uzanarak yüzünü burun kıvrımını okşadım sürekli. İlk gün böyle uyutmak 50 dk sürdü ama en azından yavrum hiç ağlamadı huysuz değildi. Yanında olduğum için mutluydu. Ha bide sürekli nininni söyledim. Hımmm hımmm diyerek melodiler söyledim.
İkinci gün yarım saat falan sürdü. 5 gün sonra artık bizim yatağımıza yatıyodu yanına uzanıyodum ve 5 dk ya kalmadan uyumaya başladı. Bi hafta kadar böyle devam ettim.
Sonrasında yanına yatmayıp orurarak okşadım ninni söyledim ona. Bunada alıştı bir gün içinde.
Sonraki gün yatağına yatırdım. Yanına sandalye koydum ve oturup ellerini yüzünü okşadım ninni söyledim. Bir gün içinde yine alıştı.
Okşamaları azaltarak ninniyi azaltarak yavaş yavaş yatağındanda uzaklaşarak tek başınada uyumaya alıştırmayı düşünüyorum.
Ama şuan çok küçük. Ve bana ihtiyacı var. Bu aylarda kaybetme korkusu olur bebeklerde. Bence bebeğiniz bu yüzden mutsuz. Onu alında yanınızda uyutun. Benim izlediğim yolları izleyin. Bebeğinizi mutsuz etmeyin daha çok küçük o.
Bu arada benim kızımda 10 aylık.
Öyle tabi. Sevindim ama keyfinin yerine gelmesine. Minik canavarlar bi anda dünyayı başımıza yıkıp bi anda da bizim olmuş gibi sevindiriyolar...ben bebegimi yanimda uyuttugumdada sallamadan meme vermeden kendi basina uyutmayi denedim ama sallanmadan ve meme vermeden sakinlesmiyor ne pispisla ne ninniyle cok inatci bir bebek ve cok sik uyaniyordu bu evreyi 3gunde tamamladik sukur. cocuktan cocuga degisiyor birazda
Anne değilim ama bir genç kız olarak çocukları,bebekleri severim onları gözlemlemeyi falan vs. :) ordan yola çıkarak yorumumu dile getirmek isterim :)bebegim dogdugu gunden 3 aylik olana kadar durmaksizin agladigi icin zamanla sallanarak uyumaya alisti her uyandigindada meme erek uykuya devam etmeye... yanimda yatirmaya basladim cok sik uyaniyordu babamiz salonda biz yatak odasinda uyumaya basladik hic sasmayan bir gece ve gunduz saatleri duzeniyle boyle devam etti bundan vazgecirmek icin dogru zamani bekledim cocuk doktorumuz zamaninin geldigini uyku rutininin ardindan odasina yatirmami yakininda ona temas etmeden goz temasi kurmadan uyuyana kadar beklememi gecede her uyandiginda 5dk sonra odasina girmemi soyledi. babamiz cocugu aglatmaya cok karsi onu evden gonderdim ve uygulaya gectim ilk gece 1 saatte ikinci gun 50dk da derken alisti hayatimin en zor 3 gunuydu psikolojim bozuldu ondan cok ben agladim ama dogru olanin bu olduguna inaniyorum ve bir kere basladim geri donersem bosuna aglatmis olucam 3.gunde agladan yatagina alistiginda dunyalar benim oldu bugun 4.gunumuz ama okadar uzgun ve endiseliyim ki... bebegim cok mutsuz gorunuyor hic gulmuyor eski nesesinden eser kalmadi kendi kendine oynuyor kimseyle ilgilenmiyor depresyonda gibi... bununla ilgili int. bisi bulamadim tecrubesi olan veya fikri olan arkadaslardan yardim istiyorum yoruldu mu bana dunyaya mi kustu bilemiyorum...
aynen bizim zannettigimizden daha akillilar. tesekkurler ilginiz icinAnne değilim ama bir genç kız olarak çocukları,bebekleri severim onları gözlemlemeyi falan vs. :) ordan yola çıkarak yorumumu dile getirmek isterim :)
Çocuklar yaşları kaç olursa olsun ya da yaşını doldurmayan bebek olsun ki sizin ki de aynen öyle :) Daha küçük şunu bunu pek anlamaz dediğimiz şeylerden bile anlıyorlar :) büyüklere nasıl davranmaları gerektiğinide biliyorlar.Ağlarsam nasıl olsa beni kucağına alıcak dayanamıcak diye...sonuç dayanamıp alınıyor değil mi?aslında bu da bebeklerin tutturma şeklidir.dediğiniz gibi siz yanınızda yatırmaya alıştırmışsınız. 10 ayda küçük bir bebek değil :) yavaş yavaş her şeyin farkında tam kendini sevdirmelik ya da istemediklerine sevdirmezlik döneminin başlangıcı işte alıştığın şeyin bir aranda değişmesine adapte olamayan bizler,bebeklerin de biranda adapte olmasını bekleyemeyiz değil mi oda ağlayarak diretiyor kendini annesi sen misin beni almayan kucağa hahh gör o zaman diyor ağlamasının tercümesi şaka maka Bunlar ins çabuk gelip geçer sizler için...
Rica ederim ne demekaynen bizim zannettigimizden daha akillilar. tesekkurler ilginiz icin