ben de bebeğime keçi sütü veriyorum.6 aylık ve ilk 4-5 ay kolikli bir bebekti.inanılmaz gazı vardı ,aptamilin formul sütü ve mamalarını ara sıra veriyorum ama kabızlık yapıyor.keçi sütü iyi geldi hiç gaz yapmıyor,kabızlığa da iyi geliyor.ayrıca alerji riski son derece düşük.en güzeli de doğal bir ürün olması.aynısını tavsiye ediyorum zira keçiler saman gibi durmuş ot yemez onlar nerde taze ve güzel yeşil ot varsa onu yer sütü daha zengin ve besliyici olur ve bildiğim kadarıyla eski zamanlarda anne sütü içemeyen bebeklere keçi sütü verilirmiş....
formül süt ve kutu mamalarda 'hidrojene bitkisel yağ' ve soya lesitini zararlı iki madde, lesitinin GDO'lu soyadan yapıldığını düşünürsek..
sorun şu:inek sütünü erkenden ve sulandırmadan verdiğinizde henüz barsak geçirgenliği fazla olduğundan içindeki alerjenler sistemik dolaşıma katılabiliyor,ayrıca solut yükü de fazla olduğundan böbreklere aşırı yük binebiliyor.yine de eğer ishal ve kansızlık yapmazsa (gelişimi iyiyse) kutu mamalardan daha masum.bir çok tıbbi kaynakta 9 aylıkken verilebileceği söyleniyor.öncesinde de en iyi, anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünü ben de tavsiye ederim.