Ben de emziriyorum canım. Devam sütünü önermiyor doktorum. Biz de 10.5 aylık olduk. Doktor tarhana çorbasını inek sütüyle yap dedi. Bir de 3 günde bir muz ile yarım bardak süt ver dedi ikindileri. Böylece inek sütüne başlamış olduk. Ama şu uzun ömürlü pastörize yani UHT sütlerden olacakmış. Tabi bazı doktorlar da 1 yaşından önce önermiyor. Bizim doktor neye göre verdi tam olarak bilemiyorum.
hangi markadan alıyorsun canım
bende 2 haftadır veriyorum günlük pastörize süt.daha mama almayacaktım ama kızım 1 aydır çok huysuz.özellikle son haftalarda.belki süt gaz yapmıştır diye tekrar mama siparişi verdim ama biraz ara verdikten sonra sütle devam edeceğim.
hangi markadan alıyorsun canım
canım bide sütü kaynatıp ılıtıyormusun muzlu süt yaparken yoksa direk veriyomusun?
Ben Bim'deki 200 ml.lik sütlerden alıyorum.
Pastörize olduğu için sadece ılıtıyorum canım. Kaynatmak gerekmiyor. Ayrıca muzun ortasındaki siyah kısmını da al dedi doktor. Muzlu süt yaparken...
canım bimdeki dost sütlerdenmi?bimin ürürnlerine güvenemiyorum ben ne zaman dost süt içsem ishal oluyorum.pınarın çocuk sütü var ondan aldım.maaşallah bebeğim çok güzel içti
aynısını tavsiye ediyorum zira keçiler saman gibi durmuş ot yemez onlar nerde taze ve güzel yeşil ot varsa onu yer sütü daha zengin ve besliyici olur ve bildiğim kadarıyla eski zamanlarda anne sütü içemeyen bebeklere keçi sütü verilirmiş....inek sütü yerine, keçi sütü verebilirsin..marketlerde war..ben 11 aylıkken vermeye başladım gece yatmadan önce..
belli bir yasa gelene kadar(en az 1 yas ama 2 yasina kadar olsa daha iyi) formul sut yerine inek sutu verilmesini sadece maddi olanaksizliklardan dolayi anlayabilirm.Aksi halde bebeginiz icin anne sutune en yakin ve ozellikle onun ihtiyaclari icin hazirlanmis,inek sutunde olmayan vitaminler mineraller iceren(demir gibi) bebeginizin hassas midesi tarafindan sindirimi kolay olan formul sut yerine aman 1 yasindan once icirmeyin dedikleri inek sutunu icirmenizi anlayamam.Ayrica bizim zamanimizda formul sut vardi da analarimiz ona ragman inek sutu mu icirdi de kiyaslama yapiyoruz.Ben hic anlamiyorum bu durumu,formul sut(baska tabirle mama) ne kadar da tu kaka algilaniyor,onu vermeyelim de nerdeyse ne bulursak verelim durumundayiz.
arkadaşlar kızıma yatmadan önce gece tok tutsun diye 90 cc devam sütünün içine bebe bisküvisi veriyorum.devam sütümüz bugün bitti.yine alsammı yoksa inek sütü versemmi? bu arada beni emiyor sadece 1 öğün 90 cc kadar inek sütü zararlı olurmu?doktorundan böyle bir bilgi alanlar yazsın lütfen
tamam sizde haklısınız ama bebeklerimizin günde 500 ml süt ihtiyacı var.denemediğim mama kaldı içmiyor alıp alıp sağlık ocağına götürüyorum.bir şekilde süt vermemiz lazım.doktorda bir sakıncası olmadığını söyledi zaten bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?