Bebek Beslenmesi 10 aylık bebeğime inek sütü versemmi acaba?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
118
Ankara
arkadaşlar kızıma yatmadan önce gece tok tutsun diye 90 cc devam sütünün içine bebe bisküvisi veriyorum.devam sütümüz bugün bitti.yine alsammı yoksa inek sütü versemmi? bu arada beni emiyor sadece 1 öğün 90 cc kadar inek sütü zararlı olurmu?doktorundan böyle bir bilgi alanlar yazsın lütfen

Canım bu konu çok karışık, bizim kendi doktorumuz önermedi ama sağlık ocağında aile hekimi 8. ay dolduktan sonra verilebileceğini söyledi...
Ben vermiyorum kızım henüz 8,5 aylık ama vermeme sebebim beni hala emiyor olması eğer emmese verirdim diye düşünüyorum.

Ben de emziriyorum canım. Devam sütünü önermiyor doktorum. Biz de 10.5 aylık olduk. Doktor tarhana çorbasını inek sütüyle yap dedi. Bir de 3 günde bir muz ile yarım bardak süt ver dedi ikindileri. Böylece inek sütüne başlamış olduk. Ama şu uzun ömürlü pastörize yani UHT sütlerden olacakmış. Tabi bazı doktorlar da 1 yaşından önce önermiyor. Bizim doktor neye göre verdi tam olarak bilemiyorum.

hangi markadan alıyorsun canım

kızım 10 aylık nerdeuse 2 aydır inek sütü içiyor günde 500 ml....

pastorize olduğu için kaynatmana gerek yok ılıt yeter..

bende 2 haftadır veriyorum günlük pastörize süt.daha mama almayacaktım ama kızım 1 aydır çok huysuz.özellikle son haftalarda.belki süt gaz yapmıştır diye tekrar mama siparişi verdim ama biraz ara verdikten sonra sütle devam edeceğim.

bende dün gittim pınarın çocuk sütünü aldım.1 yaş sonrasını onu verdim biberon almayan kızım biberonla içti bi güzel tadı çok güzel tıpkı anne sütüne benziyo hafif şekerli ama sofra şekeri içermez diyo üzerinde.bakalım inş.devam ederiz onunla

hangi markadan alıyorsun canım

Ben Bim'deki 200 ml.lik sütlerden alıyorum.

canım bide sütü kaynatıp ılıtıyormusun muzlu süt yaparken yoksa direk veriyomusun?

Pastörize olduğu için sadece ılıtıyorum canım. Kaynatmak gerekmiyor. Ayrıca muzun ortasındaki siyah kısmını da al dedi doktor. Muzlu süt yaparken...

Ben Bim'deki 200 ml.lik sütlerden alıyorum.

Pastörize olduğu için sadece ılıtıyorum canım. Kaynatmak gerekmiyor. Ayrıca muzun ortasındaki siyah kısmını da al dedi doktor. Muzlu süt yaparken...

canım bimdeki dost sütlerdenmi?bimin ürürnlerine güvenemiyorum ben ne zaman dost süt içsem ishal oluyorum.pınarın çocuk sütü var ondan aldım.maaşallah bebeğim çok güzel içti

inek sütü yerine, keçi sütü verebilirsin..marketlerde war..ben 11 aylıkken vermeye başladım gece yatmadan önce..

canım bimdeki dost sütlerdenmi?bimin ürürnlerine güvenemiyorum ben ne zaman dost süt içsem ishal oluyorum.pınarın çocuk sütü var ondan aldım.maaşallah bebeğim çok güzel içti

Evet onlardan kullanıyorum canım. Bilmiyorum ben hamileliğim boyunca yağsız olanından içmiştim gayet memnundum.

1 yasindan once inek sutu verilmemesi lazim aslinda ama yine de verdiyseniz ilk 20 gun alerjik reaksiyonlar icin takib edin bebisinizi-ishal,kusma,diskisina kan vs gibi-Allah muhafaza sut alerjisi ciddi bir durum bu yuzden(sindirimi cok zordur ayrica) inek sutu yerine 1 yasinda kadar formul sut verilir.

bence süt hangi marka olursa olsun hiç bir zararı olmaz..birde 10 aylık neredeyse yaşına giricek canım..eger zararı olsaydı bugün bizde olmazdık eskiden markalı şeyler yokmuş inek sütü veriyorlarmış..

kafam karıştı şimdi.bebeğimin yanakları kızardı bu günlerde ama saoğuktan öpmektendir diye düşünüyorum ben.alerji olunca tüm vucudunda mı olu ki???

belli bir yasa gelene kadar(en az 1 yas ama 2 yasina kadar olsa daha iyi) formul sut yerine inek sutu verilmesini sadece maddi olanaksizliklardan dolayi anlayabilirm.Aksi halde bebeginiz icin anne sutune en yakin ve ozellikle onun ihtiyaclari icin hazirlanmis,inek sutunde olmayan vitaminler mineraller iceren(demir gibi) bebeginizin hassas midesi tarafindan sindirimi kolay olan formul sut yerine aman 1 yasindan once icirmeyin dedikleri inek sutunu icirmenizi anlayamam.Ayrica bizim zamanimizda formul sut vardi da analarimiz ona ragman inek sutu mu icirdi de kiyaslama yapiyoruz.Ben hic anlamiyorum bu durumu,formul sut(baska tabirle mama) ne kadar da tu kaka algilaniyor,onu vermeyelim de nerdeyse ne bulursak verelim durumundayiz.

inek sütü yerine, keçi sütü verebilirsin..marketlerde war..ben 11 aylıkken vermeye başladım gece yatmadan önce..
aynısını tavsiye ediyorum zira keçiler saman gibi durmuş ot yemez onlar nerde taze ve güzel yeşil ot varsa onu yer sütü daha zengin ve besliyici olur ve bildiğim kadarıyla eski zamanlarda anne sütü içemeyen bebeklere keçi sütü verilirmiş....

tamam sizde haklısınız ama bebeklerimizin günde 500 ml süt ihtiyacı var.denemediğim mama kaldı içmiyor alıp alıp sağlık ocağına götürüyorum.bir şekilde süt vermemiz lazım.doktorda bir sakıncası olmadığını söyledi zaten bugün

ben devam sutunuz bitti ve yenisini alsam mi inek sutune mi gecsem diye yazdigindan bildiklerimi aktarmaya calistim,eger bebegin icmiyorsa baska careler araman elbette normal.Ama ilk mesajinda sadece bir defa 90 cc diye bahsetmissin,neyse ben senin canini simak icin demedim arkadasim,ne verirsen ver yarasin kuzuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…