Bebek Beslenmesi 10 aylık bebeğim çok sık uyanıyor sebebi ben miyim?? :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_a_e_87

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
14
0
merhaba arkadaşlar 10.ayına yen girmiş bir bebeğim var. geceleri hem geç(10.30) yatıp erken kalkıyor(sabah6-7:00:KK43: hem de çok sık uyanıyor. gündüzleri de öğlen 2 saat, akşamüstü18:00gibi 1 saat uykusu var. Bu düzen doğduğundan beri neredeyse hiç değişmedi. Geceleri emmiyor ve biri gece 2:00 diğeri de sabaha karşı saat:KK5:00 gibi olmak üzere geceleri 2 defa devam sütü veriyorum. Her uyandığında acaba susadı mı diye su biberonunu dayıyorum ağzına. Acaba bebeğimin uykusunu ben mi dağıtıyorum. Gece beslemek/su vermek ne kadar doğru??? sabah 4ten beri de ayaktayım bu düzenden çok yoruldum çok. lütfen yardım edin kızlar ne yapmalıyım? sizce doğrularım yanlışlarım neler???

Her bebegin duzeni ayri tabi ama ben ogullarimin gunduz uykusunu erken yaptirirdim. Cok kucuklerken, yani 8-9 ay gibi yanlis hatirlamiyorsam, ogle uykusunu biri 11de, digeri 16:00 gibi uyuturdum. Aksam da 20:00-20:30 gibi uyurlardi sabah 6ya kadar. Yani benimkilerin duzeni boyleydi, ama gece emmeye kalkarlardi. Hele kucuk oglum saatte bir, iki saatte bir kalkarlardi. Gece beslemelerinin uyku duzenini bozacagini sanmiyorum, benim buyuk oglum 3,5 yasinda, hala gece biberonla sut veriyorum. Bene tembihliyor, ben uyuyunca sut ver diyor. Ama her bebek ayni degil tabi. Bence 18:00deki uykusu biraz gec gibi geldi. Erken kalkar cogu bebek zaten de erken uyumali bebeginiz bence, saat 20:00 den donra uyumali bence. 18de uyuyunca uykusunu aliyordur, gece gec uyuyordur. Gece bence biraz da anne kokusu almak icin kalkiyorlar sanirim. Kucaginiza aldiginizda, oksadiginizda belki bebis kendini iyi hisseder, sakinlesir.

Merhaba arkadasim benimde yeni 10 ayini doldurmus bir oglusum var. Hic uzulme benim oglum seninkinden daha cok uyuyo. Aksam 10 bucuk 11 e dogru uyuyo. Gec uyutmamin sebebi erken uyutursam gece 3 vey 4 gibi uykusunu alip kalkiyor. O yuzden. gece 1 kere kalkiyor devam sutu veriyorum emiyor uyuyo sabahta 7 veya 7 bucukta ayakta. Sonra 2 saat sonra 9 bucukta tekrar uyuyo 1 saat. Gun boyunca (9:30 12:30 15:30 ve 18:30 olmak uzere) 4 kere birer saat uyuyo. Uyutmazsam aglamaktan kizariyo cunku uyumak istiyo. Cunku benim oglum cok hareketli bir saniye durmuyor. Doktorumuzda cok hareketli oldugu icin uyuyor dedi. Hic kendini uzme. Uyumak istemeseler ne yaparsak yapalim uyumazlar.

Şu anda sık uyanma sorunu benim neredeyse 10 aylıkolan oğlumda da var. Gündüz uykularını mutlaka 3 yada 3 buçuk saate tamamlardı şimdi toplamda 2 veya 2 buçuk saat uyuyor, akşam 7 gibi yatırıyorum sabaha kadar defalarca uyanıyor( yatırdıktan bir saat sonra başlıyor uyanmaya) eski düzenimiz çok iyiydi, şimdi yorgunluktan, sırt ağrısından ölüyorum. Bunu yaşayıp bi çözüm bulan kimse yok mu:KK43: yardım edin lütfen!

Şu anda sık uyanma sorunu benim neredeyse 10 aylıkolan oğlumda da var. Gündüz uykularını mutlaka 3 yada 3 buçuk saate tamamlardı şimdi toplamda 2 veya 2 buçuk saat uyuyor, akşam 7 gibi yatırıyorum sabaha kadar defalarca uyanıyor( yatırdıktan bir saat sonra başlıyor uyanmaya) eski düzenimiz çok iyiydi, şimdi yorgunluktan, sırt ağrısından ölüyorum. Bunu yaşayıp bi çözüm bulan kimse yok mu:KK43: yardım edin lütfen!

çok erken yatırıyorsun,7de yatan çocuk gece sabah 4 5 gibi uykusunu alıp kalkar tabii ki.şahsen ben kendi yatma saatime yakın yatırmaya alıştırdım,10 11 gibi.gece kalksalar da sabah 9a kadar uyuyorlar.

Nefisebrk , canım bu yaşta bir bebek için 8 den sonrası çok geç gibi geliyor bana ki doktorlar, uzmanlar da aynısını söylüyor. Buna rağmen inan denedim 10 da da yatırdığım oldu ama kalkma saati ve gece uyanma olayı malesef değişmedi. Geçici bir süreç olmasını umuyorum. 9 buçuk aylık olana kadar herşey çok güzeldi inşallah bu sorun kısa süreli olur.

Arkadaşlar benim bebeğimde 11 aylık 7. Ayına kadar akşam yatar sabah kalkardı sonradan huy değiştirdi çocuk
Gece beslenmesinin kesilmesi gerektiğini öğrendim zaten emmiyordu az mama veriyordum ama bıraktım değişen şey ise sadece akşam 10.30dan sonra uyutursam eğer sabah 6ya kadar uyanmaz ama normalde 9 uyutuyorum işte o zaman 4gibi kalkar ve çok dinç ne yapsam uyumaz
Gündüz 11de 3saat ve 5te1 saat uyur normalde bende öyle olunca biraz geç yatırıyorum
Ama bazen öğle uykusu 3saati geçiyor o zamanlar bir daha unutmadığımdan 9a kadar zor dayanıyor
Bir de ben sallamaya alıştırdım o yüzden sık uyanıyor bence sağından soluna dönse ağlıyor :KK66:)

X