Davranış Bozuklukları 10.ayındaki bebeklere nasıl davranmalıyız

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
bebeğim bazen bir nesneyi almaya çalışıyor alamayınca ona ulaşamayınca ağlıyor ben de hemen veriyorum acaba vermemelimiyim.bu şımarmasına ve hedeflerine tek başına ulaşamamasına sebeb olur mu acaba.
ve bazen odadan çıktığımda ağlıyor bu da genelde onunla ilgilendiiğimde etkinlik yaptığımızda oluyor.bebeğimi kesinlikle şımartmak istemiyorum.şımarmaması için neler yapmalıyım

Sakın başaramadığı şeyi sen başarma.
Bunu alışkanlık haline getirir.
Ulaşamadıysa ona yardım et.

Anne ortamdan uzaklaşınca ağlaması kadar normal bir durum yok.
Ona obje devamlılığı kazandırmanız lazım.
Mesela bir oyuncağı saklayın ve sonra bulun.
Aynı şeyi o da yapsın. Uzağa saklamayın. Amaç birşeyin yok olduktan sonra geri geleceği mesajını vermektir.
Ve birşeyi görmesekte o varlığını devam ettirmeye devam ediyordur.

Odadan ayrılacağınız zaman mutlaka bebeğinize haber verin. Şimdi mutfağa gidiyorum ama kısa sürede sonra yanında olacağım diyin. Ve kısa süre sonra dönün. Size güveni artar ve onu bırakıp gitsenizde geri geleceğinizi öğrenir.

Ve en önemlisi sadece ona vakit ayırdığınız zamanlarda sadece ona vakit ayırın. Faaliyet, oyun, etkinlik bitmeden başka birşeyle ilgilenmeyin. Ve bittiğinde onu başka birşeye yönlendirip öyle ayrılın yanından.

Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…