1 yıldır geçmeyen kandida mantarı

simsim353

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
2
0
27
Arkadaşlar lütfen bi çözüm söyleyin bana ya. dr a gittim fitiller kremler hepsini kullandım ama bu lanet sey gecmiyor. borik asitli fitil gördüm mesela araştırdım ama cesaret edemedim. vagiflor kullanmayı düşünüyorum ama iyi de kullanıyoruz geçiyor sonra hop tekrar ediyor. yok mu şu virüsü vücuttan tamamen atacak bi çözüm. regl sonrası tekrar ediyor. izmir egede dr a gittim cok iyide ilgilendi sagolsun temizledi ilk önce sonra fitil verdi kan tahlili va kandida bu dedi ama yani geçmiyor regl oldum tekrar etti. kötü kokulu akıntı yapıyor kendimden tiksindim resmen. diyetisyene mi başvursam ne yapsam bilmiyorum. İzmirde candida icin dr a giden ve tedavisinden memnun olduğunuz biri var mı? ya da sizin yaptığınız delircem artık çünkü 🥲🥲

Diyet yapıyorlar. Şeker, un, peynir, maya vs yemiyorlar. Ya bi de nerde okudum tam hatırlamıyorum ama yatmadan bir yemek kaşığı kekik alıp ağzına, bir bardak suyla içiyordu karakter candida için. Ay fi çi pi kitaplarındaydı galiba 😄 araştırsanız bi.

Diyet yapıyorlar. Şeker, un, peynir, maya vs yemiyorlar. Ya bi de nerde okudum tam hatırlamıyorum ama yatmadan bir yemek kaşığı kekik alıp ağzına, bir bardak suyla içiyordu karakter candida için. Ay fi çi pi kitaplarındaydı galiba 😄 araştırsanız bi.
yaa araştırayım bunu ilk defa duydum😂

Başka bir grupta konuşulmuştu ama buraya da yazayım. Mantar için öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir ama mantar geçene kadar değil, sonrasında da devam etmelisiniz. Abur cuburlar, gazlı, şekerli içecekler, dışardan yemek yemek hepsi bunu etkiliyor yani yediğini bir tane kurabiyeden bir şey olmaz ama her akşam yemekten sonra tatlı yememelisiniz mesela. Zaten bu da aslında bir döngünün parçası, canınızın tatlı, abur cubur çektiği dönemlerde aslında siz istemiyorsunuz mantar istiyor yani en azından benim için öyleydi mantardan kurtulduktan sonra ne tatlı yeme isteği ne abur cubur isteği kaldı sadece acıktığımda yemek yeme isteği oluyor o kadar ama önceden yemek yemek yetmezdi sonrasında ya bi tatlı ya ne bileyim bi cips hiç olmadı patlamış mısır yemek isterdim. Bu arada diyet de yetmiyor tek başına. Bağışıklığınızı güçlendirmeniz de gerekiyor, yani probiyotikler. Ama siz kokudan bahsetmişsiniz muhtemelen mantarın yanında enfeksiyonunuz da var çünkü tek başına mantarda koku olmaz. Ortak tuvalet falan kullanıyorsanız genellikle oralardan bulaşır tabi bunun için de test yapmış olması gerekir doktorun. Enfeksiyon varsa da doktorun antibiyotik vermesi gerekirdi sadece fitille geçmez diye biliyorum

X