- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.746
- 683
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
-
Yapmıyor çünkü hep başında birileri olmuş. Annesi babası “ ay tuttu, tutundu, oynadı, başını çevirdi” diye tepki vermiş bu güne kadar. O yaştaki bebek 5 dk odaklanır zaten. 5 dk oyun sonra sizle pencereden baksın, 5 dk bırakın, 5 dk aynaya bakıp konuşun. Bu şekilde idare edin. Bebek bu tabi ki saatlerce sessizce oynamaz üstünüze tırmanır. Bebek sahibi olmanın olayı bu zaten:)İşte yapmıyor. Oyuncak sayısını azalttım o da olmadı. Yok o daldığında gidip mudahale etmiyorum ama zaten bir şeye odaklanmıyor da. 3 5 dk bakıp ya bir yerlere tırmanmaya çalışıyor ya da bana. Arkasından da ağlıyo.
TV açmıyorum o yüzden masal kanalı da açamam ama ben sık sık okuyorun
O yaşlar da oyuncaklar çok da dikkatlerini çekmiyor. Zaten odaklanmalari kısa sürüyor. Emin olun mutfakda ki kırmızı sepet daha çok dikkatini çekerHer hafta bir renk ya da tema belirleyip o renklerin oldupu oyuncakları çıkarıp diğerlerini kutuya koyuyorum. Ama zaten oynamıyor da. Bir tane de olsa bin de aynı
hanımefendi ilkokul 1. sınıfa giden bir oğlum var.. herhalde tırışkadan yorum yapacak değiliz..Ağlamasına müsaade etmek mi?
Niye ağlatayım çocuğumu yazık değil mi? Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama gözümde çocupu ağlarken umursamayıp köşede kahvesini içen bir anne canlandı gözümde.
Ne yapacağını gebeliğinden beri 100 ün üzerine kitap okuyarak öğrenen bir anneye yaptığınız bu yorum biraz garip olmuş. Bazı şeyler kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor.
Her hafta bir renk ya da tema belirleyip o renklerin oldupu oyuncakları çıkarıp diğerlerini kutuya koyuyorum. Ama zaten oynamıyor da. Bir tane de olsa bin de aynı
Merhabalar.
Dert değil ama fikir almak istedim.
Kızım 28 Eylül 2020 doğumlu. Önümüzdeki günlerde inşallah yaşını kutlayacağız.
İlk 5 ay kolikti. O bitti diş başladı derken öyle böyle 12 ayı tamamlamak üzereyiz.
Doğduğundan beri hep duygularını üst perdeden yaşayan bir bebekti.
Acıktığında, üşüdüğünde, susadığında, gazı olduğunda, dişi acıdığında çoğu zaman da hiç sebebp olmadan çılgınca ağlıyor. Bazen elindeki oyuncak düştü koltuğun altına gitti diye bile dakikalarca ağlayabiliyor.
Babası da ben de çok ilgilenmeye çalışıyoruz. Sürekli kitap okuyoruz. Oyun oynuyoruz. TV hiç açılmıyor. Anneannesi dedesi de hep yanında. Ama bu ağlama ve sürekli mızmızlanma işini bir türlü çözemedik.
Piyasadaki ne kadar oyuncak varsa hemen hemen hepsini aldık. Yanına oturup birlikte oynamaya çalışıyoruz. Onda bile 5 dk geçmeden feryat figan ya bize tırmanmaya başlıyor ya koltuklara TV ünitesine.
Tecrübeli anneler bu haller ne zaman azalır acaba? Bazen o kadar yoruluyorum ki.
İşte yapmıyor. Oyuncak sayısını azalttım o da olmadı. Yok o daldığında gidip mudahale etmiyorum ama zaten bir şeye odaklanmıyor da. 3 5 dk bakıp ya bir yerlere tırmanmaya çalışıyor ya da bana. Arkasından da ağlıyo.
TV açmıyorum o yüzden masal kanalı da açamam ama ben sık sık okuyorun
bilinçli bebek kitabını okudunuz mu bilmem ama 2 yaş altı bebeklerin streslerini atmaları için ağlamaya ihtiyaçları vardır.Ağlamasına müsaade etmek mi?
Niye ağlatayım çocuğumu yazık değil mi? Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama gözümde çocupu ağlarken umursamayıp köşede kahvesini içen bir anne canlandı gözümde.
Ne yapacağını gebeliğinden beri 100 ün üzerine kitap okuyarak öğrenen bir anneye yaptığınız bu yorum biraz garip olmuş. Bazı şeyler kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor.
Ben sadece meraktan bir soru sormak istiyorum.
Kitap okuyoruz dediniz ya o yaştaki çocuk okuduğunuz kitabı anlıyor mu ?
Çocuklar daha büyümeden nedir bu eğitim aşkı bende onu anlamıyorum.
Geçen bir oyuncakçıya girdim yok ilk ay kartları, yok 6.ay kartları falan filan bana bu kadar küçüklükten başlayıp çocuğu eğitime boğmak yanlış geliyor.
Eğitimi tabi ki de destekliyorum ama zamanı gelince.
Çocuk bir parkta oynasın, bir sokak görsün isterim.
Sürekli eğitim eğitim olunca okuldan daha çabuk sıkılıyorlar sanki.
bu eğitim değil ki, tabiki anlar yani her okuduğunuzu anlamasına da gerek yok ama kızım 3 yaşına girmek üzere ve ona 1 yaş civarında okuduğumuz kitapları hatırlıyor ve o zamanlar benim ona okuduklarımı şimdi bana tekrarlıyor. kelime hazinesinin gelişimi ve bilişsel kapasitesinin beslenmesi için gayet iyi olduğunu düşünüyorum.Ben sadece meraktan bir soru sormak istiyorum.
Kitap okuyoruz dediniz ya o yaştaki çocuk okuduğunuz kitabı anlıyor mu ?
Çocuklar daha büyümeden nedir bu eğitim aşkı bende onu anlamıyorum.
Geçen bir oyuncakçıya girdim yok ilk ay kartları, yok 6.ay kartları falan filan bana bu kadar küçüklükten başlayıp çocuğu eğitime boğmak yanlış geliyor.
Eğitimi tabi ki de destekliyorum ama zamanı gelince.
Çocuk bir parkta oynasın, bir sokak görsün isterim.
Sürekli eğitim eğitim olunca okuldan daha çabuk sıkılıyorlar sanki.
her şeyin azı karar çoğu zarar tabi ki..
günde 1 saat etkinlik kesinlikle faydalı -tecrübeyle sabit- ama sürekli sürekli gelişim aşkı tabi ki yanlış.
bu arada sokakta oynama fikri kalp ben :)
bu eğitim değil ki, tabiki anlar yani her okuduğunuzu anlamasına da gerek yok ama kızım 3 yaşına girmek üzere ve ona 1 yaş civarında okuduğumuz kitapları hatırlıyor ve o zamanlar benim ona okuduklarımı şimdi bana tekrarlıyor. kelime hazinesinin gelişimi ve bilişsel kapasitesinin beslenmesi için gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
Benim kizim da kolikti sonralari sizin cocugunuzun ki kadar olmasada cok aglardi. Sanirim kolik zamani alisiyolar sonrada bize karsi kullaniyolar diye dusunuyorum. Kendini ifade etmeye baslayinca aglamalar azaliyoMerhabalar.
Dert değil ama fikir almak istedim.
Kızım 28 Eylül 2020 doğumlu. Önümüzdeki günlerde inşallah yaşını kutlayacağız.
İlk 5 ay kolikti. O bitti diş başladı derken öyle böyle 12 ayı tamamlamak üzereyiz.
Doğduğundan beri hep duygularını üst perdeden yaşayan bir bebekti.
Acıktığında, üşüdüğünde, susadığında, gazı olduğunda, dişi acıdığında çoğu zaman da hiç sebebp olmadan çılgınca ağlıyor. Bazen elindeki oyuncak düştü koltuğun altına gitti diye bile dakikalarca ağlayabiliyor.
Babası da ben de çok ilgilenmeye çalışıyoruz. Sürekli kitap okuyoruz. Oyun oynuyoruz. TV hiç açılmıyor. Anneannesi dedesi de hep yanında. Ama bu ağlama ve sürekli mızmızlanma işini bir türlü çözemedik.
Piyasadaki ne kadar oyuncak varsa hemen hemen hepsini aldık. Yanına oturup birlikte oynamaya çalışıyoruz. Onda bile 5 dk geçmeden feryat figan ya bize tırmanmaya başlıyor ya koltuklara TV ünitesine.
Tecrübeli anneler bu haller ne zaman azalır acaba? Bazen o kadar yoruluyorum ki.
Ağlamasına müsaade etmek mi?
ben büyük kızım için oyun terapisi aldım, kendisi 3 3-3,5 yaşlarındaydı. hocamızın bize en çok söylediği şey "kötüyü sizinle öğrensin"diKendini tokatlıyor çok ağlıyor istediği olmayınca. Yapma kızım etme kızım yok. Görmezden gelince görene kadar devam ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?