Oğlum 1 yaşında ilk çocuğum nasıl aktiviteler yapmalıyım nasıl oyunlar oynamalıyım eğitici öğretici oyun kartları aldım sürekli gösteriyorum konuşuyorum ama ilgisini çekmiyor
Kitaplar benim kızım ilgisini her ayda çekti. Şu an 27 aylık ve kitaplar en büyük kurtarıcım. Onları uzun uzun okuyabiliyoruz ona ama etkinlikler biraz kısa ömürlü olabiliyor
1 yaş için çıngırıklı, döner top oyunu almış mıydınız? Bu biraz daha erken dönem oyuncağı ama yoksa olabilir. Halka dizme oyuncağı var. Fisher price in sesli oyuncakları da çok ilgilerini çekiyor.
- Onun dışında aktivite olarak yumurta kabuklarını saklayın ama çok fazla kırmadan. Kilitli poşet içine koyup eline tahta kaşık verin onları kırsın mesela
- Farklı dokularda materyalleri (tüylü, yünlü, kaygan) ıslak mendil kapağına koyup onlara dokunmasını sağlayabilirsiniz.
- Farklı farklı ambalaj kapaklarını kapatıp açmasını gösterebilirsiniz
- Önüne geniş bi kapta su koyabilirsiniz. Duyusal olarak da işe yarasın derseniz çamur kıvamında bir şeyler yapıyorlar un, nişasta, kakao vs ile ondan olabilir
- renk eşleştirme oyunları kurabilirsiniz
- bir yerden bi şeyler alıp başkabi kaba aktarmasını söyleyebilirsiniz (mesela küçük küçük havuz topları oluyor ya onları)
- Adını bilmiyorum ama böyle renkli renkli saçaklı küçük çubuklar var. Onları pet şişeyi delip oralara yerleştirip onun çekip çıkarmasını sağlayabilirsiniz
İlk aklıma gelen bunlar ama derya deniz tabi bu konu. Bence bi aktivite kitabı alabilrisiniz. Oynasın da büyüsün var mesela. O olabilir. Bir de çok sayfa var instgramda onlara da bakabilirsiniz