Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeğim 1 yaşında ve artık toz mama içmek istemiyor.
sütün içerisine biraz tahıllı mama ve cici bebe karıştırıp veriyorum.
Ama hangi sütü kullansam kararsızım.
eşim pınarın veya ülkerin 12-36 ay sütlerini alalım en azından onların süt olduğunu biliyoruz,hem sade inek sütü değil bebek için gerekli şeylerde var içinde , bebelac , milupa filan onlar bildiğin toz mamadan yapılıyor diyor.
Çok kararsızım , siz hangi sütü içiriyorsunuz?
ben yarımyaglı balmar kullanıyorum kendımde kızımda aynı sutu ıcıyoruz yalnız kızımın sutunu sulandırarak vermek zorundayım kabız yapıyor yoksa ama sulandırarak verınce bısey olmuyor aklında bulunsun.
ben güvendiğim bi yerden inek sütü alıyorum ama sulandırarak da olsa içiremedim..illa toz mama istiyor. yavaştan alışsın diye azar azar(1-2) ölçek kadar toz mamasına katıyorum.bu sefer de kabız oldu. bizler de inek sütüyle büyüdük çok şükür boyumuz da zekamız da yerinde:))) toz veya kutu sütten iyidir kanaatindeyim ama alıştırmak lazım
arkadaslar bebe büskivisi kadar zararlı bişey yokmuş bebekler için..bizim dr.asla yedirmeyin 1 tane bile vermeyin dedi.bizler çok yemişiz demeyin biz tamam onlardan yedik belki ama daha doğal beslendik.simdi tavuk bile 25 günlük. mama da vermeyin artık. 1 yaşına gelen cocuk normal inek sütü içebiliyo zaten. aoç nin yada pınar yada sütas ne olursa GÜNLÜK süt alın onu içirin bebişlerinize. o uzun ömürlü sütlerin içi katkı maddesi dolu. o çocuk sütlerinin içinde de kimbilir neler var zararlı. uzun ömürlü olsun diye dayıyolar katkı maddesini. günlük süt verin daha doğal beslemeye çalısın çocuk sütünden bağışıklık anlamında bişey beklemeyin ne kadar doğal beslerseniz o kadar iyi gelişir bağışıklığı..
geçen gün tv de bir prof. kesinlikle hazır süt kullanmayın kansere ve zeka gelişim bozukluklarına sebep oluyor dedi. bulabiliyorsanız sokattan güvendiğiniz inek sütünü alın dedi. ben henüz kızıma başmaıdm 2 yaşına kadar doğru düzgün süt vermeyei düşünmüyorum. cici bebede az veriyodum onuda kesitim artık bir yaşında biz ne yersek onu yiyor ve anne sütü alıyor eğer anne sütünüz yoksa güvenilir bir yerden süt tedarik edin derim. geceleri irmikli yada prinç unu muahllebisi veriyorum.
Bu çocuklara ne vereceğiz biz peki?
Her şey zararlı.
Ben eşimi dinledim ve pınarın çocuk sütünü aldık.içine biraz da bal koyuyorum çünkü oğlum balı normal yemiyor.
Sütle veriyorum ben de.
Bu yeme içme konusunda iyice paranoyak olduk artık.
Burada güvenebileceğimiz süt bulmamız cok zor.
Ama yaylaya gidince oradan keçi sütü alıp dondurucuya atacağım.
Daha önce denedim , tadında değişiklik olmuyor.