Bebek Beslenmesi 1 Yaş Öncesi Süt Veren Varmı..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ysfmir

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
10.035
223
merhaba benim 8 ay 13 günlük oğlum var ve süt vermeye başladım sebebi mamayı asla almıyor ..gündüz ek gıda alıyor ama beslenemizde sütte olmalıki bunuda mamayla karşılamaya çalışıyordum ama asla içmiyor..bu ay da kilo vermiş bebeğim ve doktor süt verebilirsin dedi bu konuyla ilgili bilginiz varmı yada süt veren?..Geceleride açlıktan uyumuyor mama veriyorum içmiyor süt veriyorum içiyor ve uyumaya başladık en sonunda....

Son düzenleme:
benimden aklımdan pınar ilk adım sütü vermek geçiyor 6. ay kontrolünde doktorumuza sormayı düşünüyorum.

canım ben bebeğime 7 aylıktan beri normal inek sütü veriyorum. eğer bir kere deneyip alerji yapmadığını gördüysen kesinlikle ver derim ben. benim kızın boyu bu ay ne güzel uzadı valla süt sayesinde! şuan 8 aylık oldu. 1 aydır günlük süt veriyorum. sebze çorbası yapmıyorum ona özel, kendimize kıymalı sebze yemeği yapınca ondan yediriyorum.

daha önce bi topikte uzun uzun bu konuyu yazdım ben dilersen ordan okuyabilirsin düşüncelerimi. konu bu bölümde yani ek besin önerileri konusunda Süt meselesi başlığında yazılarım var..

bizde 7.aydan beri süt içiyoruz hiçbir sorun yaşamadık
bence sütü içiyorsa ver canım

benim oğlumda hiçbir ek gıdayı yemiyor dün kontrole gittik doktorumuza dedim birşey yemiyor belki süt içer dedim verebilir miyim olabilir içerse verin dedi bende vericem inşallah içer :Saruboceq:

bende 1 aydır oğluma şişe süt veriyorum.sade içmek istemiyo.bende meyve suyuna katıyorum 2 gündür.anlamadan lıkır lıkır içiyo valla:))oğlum 10 aylık bu arada...

yanıtlarınız için teşekkürler..keçi sütü vermeye başladım anne sütüne en yakın sütmüş ..

benim kızız yedi aylık.doktorumuz mama verme artık inek sütü verebilirsin dedi.bende 15 gündür pınarın ilk adım sütünü veriyorum.ama biraz şekeri fazla.dokuz aylık olunca normal inek sütü vereceğim.güvenilir bir sütçüm var onun getirdiği sütle yoğurdunuda mayalıyorum.kızım da yiyor çok şükür

bende 8.ci aydan beri süt veriyorum,,çok şükür bir sorun yaşamadık..

bayanlar bugün süt araştırmamda verebiliyorsanız günlük süt verin uht sütleri için çok kötü şeyler okudum yada bebeğiniz içiyorsa en iyisi keçi sütymüş..

arkadaşlar bebeklere 1 yaş öncesi hatta avrupanın bazı ülkelerinde 2 yaşına kadar inek sütü verilmemesi öneriliyor.inek sütünündeki kalsiyumu 1 yaş öncesi bebek tam olarak sindiremiyor. büyük insanlarda bile sindirimi çok zor o yüzden yoğurt yardımcı bakteriler olduğu için daha yararlı diye proflardan okumuştum. inek sütünü içse bile önemli olan içeriğini sindirebilmesi. yoksa su içmesinden farksızlaşır ve sindirim sistemini yorar. keçi sütü ise inekten sindirim olarak çok daha kolay.benim kızım da formül mama ağzına sürmüyor anne sütü de ne kadar yeterli bilmiyorum. ben sabahları süt içerken onun da ağzı sulanıyordu ve bardaktan birkaç damla veriyordum. kızım 10 ayını bitircek ve artık çay bardağından kendisi su ve birazcık keçi sütü içiyor

bu ilk adım sütü dediklerinin içirik olarak anne sütüne yakın kalsiyum ve protein değerleri olduğu söyleniyor. hatta sitesinde anne sütüne eşdeğer olması için protein değerleri düşürülmüştür yazıyor.
ya ne bileyim kızlar mamadansa bari bir öğün süt içse daha doğal en azından.
gerçi benim oğlumda hazır gıda tutkunu o ayrı bir sorun.

uht süt içirme günlük süt mikroplu ya da su ilaveli ne yapalım.Ben ilk adım sütüne başladım hayırlısı bakalım kızım 10 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…