1 yaş beslenme programı nasıl olacak?

valla kızlar ben bal hariç hepsine başladım 10. aydan itibaren az az da olsa süt veriyorum (günde bir çay bardagı kadar) yumurtayı tüm halde veriyorum,reçel veriyorum..patlıcan henüz vermedim..suan 11 aylık yanı 2 aydır yiyor tabi dişlerinden dolayı iştahsız o ayrı..bu arada dişlerini cok hızlı cıkardı bizim kız 7. dişi yolda..14 şubatta dogum günü...:)))))))))

maşallah yaa ne kadarda büyümüş...darısı başımıza..

altunhancım,12-24 ay arası örnek bezlenme,umarım faydalı olur.

emiyorsa,emzirmeye devam edin yoksa günde 2 su bardağı yaklaşık 500 ml süt içmelidir.1 yaşından itibaren günde yaklaşık iki bardak su içtiğinden emin olun.

sabah:

1 adet yumurta,tereyağı,bal,tuzsuz beyaz peynir,5-6 zeytin,1-2 dilim tahıllı ekmek ve bitki çayı

öğlen:

sebze ve et yemekleri,nohut,fasulye ve mercimek de eklenebilir yemeklere,yoğurt

akşam:

tahıllı makarna,bir parça et,doğranmış sebze ve meyve

2 yaşına kadar yasak yiyecekler:KK43:eline vermeyin,çiğneyemezler)

sosisli sandviç,büyük et parçaları,bütün üzüm,sert gıdalar,yumuşak şekerler,mısır patlağı,çiğ sebzeler

Parents dergisinden alıntıdır.

canım benim valla giremiyorum artık kk de..ara ara ancak..
konuyla alakalı değil ama hazırlıklar ne alemde..

canım yaa eşim belini incitti yürüyemiyor, sürekli uzanıyor, ben de çocuğu bırakıp çıkamıyorum, pazar günü de doğum günü var, ne yapcaz çok merak ediyorum:kedi:

altunhancım,12-24 ay arası örnek bezlenme,umarım faydalı olur.

emiyorsa,emzirmeye devam edin yoksa günde 2 su bardağı yaklaşık 500 ml süt içmelidir.1 yaşından itibaren günde yaklaşık iki bardak su içtiğinden emin olun.

sabah:

1 adet yumurta,tereyağı,bal,tuzsuz beyaz peynir,5-6 zeytin,1-2 dilim tahıllı ekmek ve bitki çayı

öğlen:

sebze ve et yemekleri,nohut,fasulye ve mercimek de eklenebilir yemeklere,yoğurt

akşam:

tahıllı makarna,bir parça et,doğranmış sebze ve meyve

2 yaşına kadar yasak yiyecekler:KK43:eline vermeyin,çiğneyemezler)

sosisli sandviç,büyük et parçaları,bütün üzüm,sert gıdalar,yumuşak şekerler,mısır patlağı,çiğ sebzeler

Parents dergisinden alıntıdır.

çok sağol canım yaa hemen not edicem bu yazdıklarını..

hangi sütü alıyosun sen canım..ilk verdiğinde pişik alerji falan yapmadı dimi?

valla canım ben sütte pek markaya aldırış etmiyorum hepsi aynı bana göre
uht süt işte pınar danino sütaş içim işyerime yakın bim var dost süt alıyorum ordan genelde alerji filanda yapmadı hiç

bizim doktor da takılmadı süt markasına,uht süt verin dedi.arada aptamil junıor sıvı halde olanlardan veriyorum 1 yaşından beri..eksiğini takviye ediyodur işte

X