Bebek Beslenmesi 1 yaş bebiş anneleri... günlük beslenme tablonuz nasıl? kaç öğün???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
bebişlerin diyemeyeceğim artık hepsi büyüdüler ayaklandılar çocuk oldular :))

günlük nasıl besliyorsunuz? kaç öğün??? paylaşırsanız sevinirim..

oğlum sabah 6 da uyanıyor.inek sütünü henüz sevemediğinden 250ml aptamil3 içiyor.öğlen 12 gibi kahvaltı yaptırıyorum zorla( yemezse meyve püresi yada kaşık mama.aralarda emiyor tatlı niyetine..akşamüstü çorba,yemek yada pilav yoğurt falan.yatarkende yine aptamil3 içiyor şimdilik.fakat yemekleri çok zor yediriyorum bu konuda çaresizim???:26:

merhaba benim kızımda ekim ayında 1 yaşına girdi.
bizde sabah kahvaltı bulamacı yediriyoruz (yumurta,ceviz,peynir,pekmez,ekmek içi ve süt ile sulandırıyoruz)oyunla falan yedirriyoruz :)
11-12 gibi meyve yediriyoruz (blendardan geçirilimiş. içinde ya mutlaka portakal suyu yada mandaline suyu koyuyoruz mesela elma-portakal suyu, armutm mandalina suyu gibi 2 meyveyi karıştırıyoruz malum kış ayı C vitamini olsun :)
ÖĞLEN UYKUSUNDAN SONRA
hala daha pütürlü yiyemediği için fix çorba... köfte yaptım birkaç kez pek yiyemedi. bende çalıştığım için üzerine düşemiyorum babanneside korkuyor yedirirken şu an hala daha çorba çeşitleri yiyor...
AKŞAM ÜZERİ
yoğurt yiyor (bizim eve aldığımız markalı yoğurt (onun için ayrı mayalamıyorum yani)
AKŞAM YEMEĞİ olarak şu an alıştırma safhasındayız. bizimle sofraya oturuyor ama makarnayı önüne koyuyorum oynayarak birkaç tane yediriyorum.sebze yemeği oldumu da ancak birkaç kaşık yiyor..
yemek yemediği için ise;
akşam yatmadan önce muhallebi yiyor hala daha. hazır toz muhallebilerden.

gecede süt içiyor uyku arasında tıkıyorum... :))

YANİ BENİM KIZIM HENÜZ BİZİM YEMEKLERİMİZDEN YİYEMİYOR .(( BENDE BU KONUDAN DERTLİYİM ((

hangi ay doğumlu oğlunuz? sanırım oda benim kızım gibi iştahsız ((
benim kızda ekim doğumlu 1 yaşında geçen ay yani 9 kiloydu ( zayıf biraz

3 ekim doğumlu.yemek yeme konusunda iştahsız maalesef...sütü nasıl veriyosunuz?

benim kızımda 10 ekim doğumlu..
vallahi benim kızım bebekliğinden beri ne mamayı nede sütü biberonla içmedi. hep uyku arasında verdim. şu anda da sütü kahvaltısında akşam muhallebisinde ve gece 200 cc içerek karşılıyor. gündüzleri kesinlikle süt içmiyor (soğuk-sıcak farketmez)

anladım.saolun..konuyla ilgisi yok ama kızınız çatpatda olsa konuşuyormu?neler söylüyor.ben bu konuda biraz endişeliyimde...:44:

anladım.saolun..konuyla ilgisi yok ama kızınız çatpatda olsa konuşuyormu?neler söylüyor.ben bu konuda biraz endişeliyimde...:44:

benim kız baba,dede,anni, amcayı görünce "dada" gibi kelimeler söylüyor.. yengesini görünce "yege" çağla diye teyzesi var onu görünce "cağa" gibi kendi çapında konuşuyor. ama net olarak en güzel baba ve dedeyi söylüyor. aaaa birde "atta" birşey yapmak için heyecanlandığında (banyoya gireceği zaman, dışarı çıkacağı zaman) "hadi hadi hadi "diyor :))

kulağını,saçını,gözünü,burnunu,ayaığını ,elini sorduğumuzda gösteriyor. tv nerde diyince tvyi,. saati göster diyince saati gösteriyor... şimdilik böyleyizzz.

bizimki biraz tembel sanırım bu konuda.işine geldiği zaman hanne(anne) maamma baabba diyor sadece şimdilik.sanırım kızlar erkek çocuklarına nazaran daha erken konuşurlar ama endişeleniyorum bu konuda biraz.????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…