- 12 Aralık 2014
- 3.508
- 4.604
- 133
Size katiliyorum yurutec bizede yaradi 8ayindan itibaren yurutec kullandim ve aonuc kizim 10ayindan itibaren yururyoryürüteç kullanmayın diyorlar ya muhakkak ki doığruluk payı vardır ama benim bebeğim erkek olmasına rağmen (geç yürür derler) 9 aylık tutunarak yürüyort..ben bunu yürüteçe borçluyum çabuklaştırdı bana göre..
bu arada geç yürüyecektir korkmayın ..her çocuk bir olmaz.
Canim hemen paniğe kapilma her bebegin farklı oluyor gelişim sureci. Tabiki mutlaka önlem amaçli bi doktora goturmelisin ama inan 1 gün bile çok farkediyor. Hic yapmadiklari denemdikleri hareketleri bi anda yapmaya başlıyorlar. Benimki 11 ayini dolduracak haftaya. Güzel basiyo benimle birlikte adim atiyo ama hic emeklemedi ayrıca 1 hafta öncesine kadar yattigi yerden oturur pozisyona geçmiyordu yada kanepeden filan tutunup adim atmiyordu bende korkmaya baslamistim haftaya rutin kontrolumuzde doktoruna sorucaktim sonra bi baktim kendi kendine oturmaya, otururken kanepeden tutunup kalkip yürümeye başladı. Çok cabuk öğreniyorlar sen gün içinde bol bol egzersiz yaptir bastirmaya calis sonra bir bakmissin basmaya başlamış :). Yürütec zararli diyorlar ama ben çok faydasini gördüm uzun sureli kullanımda mutlaka zarari vardır ama ben yarim saati gecirmemeye calisiyorum.Merhaba hanimlar,
Kiz Bebeğim gecen hafta 1 yasina girdi. Hicbir sekilde ayaklarini yere degdirmiyor.ama hareketleri cok guzel. Oturdugu yerde ayaklarini çevirip saga sola dönüyor kendi etrafinda.buarada tabi emeklemiyorda.yere bastirmaya calistigimda aykkalrini direk yukari kaldiriyor oturma bicimine aliyor kendini.örümcek kullanmadim yürür diye.bugun sipariş verdim.yarin gelir ins işe yarar.bi sikinti varmidir sizce doktora goturmeli miyim?
13 aya kadar emeklemiyordu peki ...benimki 11aylik şuan hala emeklemiyordaZorlamayin derim. Benim kziimda 13 aylikken emeklemeye 17 aylikken yurumeye baslamisti endiselenmeyin her cocuk bir degildir
Hayır 13 aylik olana kadar koyduğum yerde oturuyordu sonra sonra hareketlenmeye başladı. Şuan 1.sınıfa gidiyor. Ama diğer kızım 9 aylıkken emeklemeye başladı.13 aya kadar emeklemiyordu peki ...benimki 11aylik şuan hala emeklemiyorda
bu bana moral oldu benimkide öyle olur diye canım insalah bir sorun yoktur ...dün koltukta bastırmaya çalıştım elleriyle koltuğu tutuyor ben alttan destek veriyorum çoğu zaman hamur gibi salsada bazen dik bir şekilde bastı .Hayır 13 aylik olana kadar koyduğum yerde oturuyordu sonra sonra hareketlenmeye başladı. Şuan 1.sınıfa gidiyor. Ama diğer kızım 9 aylıkken emeklemeye başladı.
Merak etmeyin bi sorun yoktur çocuktan çocuğa fark var. Hangi ay doğumlu sanırım aynı yaştalar. Bizimki siraliyo her yeri yaşında yürür umarimbu bana moral oldu benimkide öyle olur diye canım insalah bir sorun yoktur ...dün koltukta bastırmaya çalıştım elleriyle koltuğu tutuyor ben alttan destek veriyorum çoğu zaman hamur gibi salsada bazen dik bir şekilde bastı .
Merhaba Sıralama diyorsunuz sanırım değil mi? yok sıralama yapmıyor yani öyle dik basmadığı İçin bi yere de tutunup ayakta kalmıyo. Fizyoterapiste gösterdik bir kaç hareket söyledi anatomik Ayakkabı giydirip yapın ayak altı masaj yapın dedi. Bir de b12si düşğk çıktı takviye almaya başladıkSaydırma deniliyor bir şeylere tutunup duruyor mu koltuk konsol gibi. Benim oğlum da 14 aylık, daha bir yere tutunmadan ayakta bi başına durmuyor. geçen kızı ortapediye götürünce onu da sordum. 18 aya kadar yürümezse nöroloji görsün deriz, daha var dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?