1 yaş bebeğim basmıyor. Yardimmm

Size katiliyorum yurutec bizede yaradi 8ayindan itibaren yurutec kullandim ve aonuc kizim 10ayindan itibaren yururyor

Konu sahibi üzgünüm ama bebeğiniz yürüyene kadar hayat zindan olur..Biraz kendiniz edersiniz, biraz çevredekiler..Çevreniz ilk aaaaaa yürütece koymadın mı ondan olur, ikinci hemen doktora götür bişey var bu çocukta der vs. Hepsini yaşadım ordan biliyorum.
Kızım yürüdüğünde neredeyse 20 aylıktı ve halada kendi kendine tutunup kalkamazdı. Hiç emeklemedi, tutunup kalkmadı. 12 aylıkken popo üstü emeklemeye, 15 aylıkken sıralamaya başladı..
Ortopediye götürdüm, röntgenler çekildi (boşuna) en son nöroloji dediler ona da götürmedim. Yürüteç aldım binmedi, ayaklar basıyordu ama tembeldi. Şimdi 3 yaşına yaklaştı şükür bi sıkıntı yok.
2. Kızımı yürütece koymak istedim aynı olmasın diye ama binmek istemedi halada istemiyor. Emekliyor, sıralıyor daha 1 yaşında değil. İkisi de benim kızım ama ikisi de çok farklı.
Kimseyle kıyaslamayın, bütün çocuklar farklıdır kardeş bile benzemiyor. Bir sıkntı varsa anlarsınız panik yapmayın, bir dr.a gösterin içiniz rht etsin, çevreye de kulaklarınızı tıkayın derim.

Canim hemen paniğe kapilma her bebegin farklı oluyor gelişim sureci. Tabiki mutlaka önlem amaçli bi doktora goturmelisin ama inan 1 gün bile çok farkediyor. Hic yapmadiklari denemdikleri hareketleri bi anda yapmaya başlıyorlar. Benimki 11 ayini dolduracak haftaya. Güzel basiyo benimle birlikte adim atiyo ama hic emeklemedi ayrıca 1 hafta öncesine kadar yattigi yerden oturur pozisyona geçmiyordu yada kanepeden filan tutunup adim atmiyordu bende korkmaya baslamistim haftaya rutin kontrolumuzde doktoruna sorucaktim sonra bi baktim kendi kendine oturmaya, otururken kanepeden tutunup kalkip yürümeye başladı. Çok cabuk öğreniyorlar sen gün içinde bol bol egzersiz yaptir bastirmaya calis sonra bir bakmissin basmaya başlamış :). Yürütec zararli diyorlar ama ben çok faydasini gördüm uzun sureli kullanımda mutlaka zarari vardır ama ben yarim saati gecirmemeye calisiyorum.

Yurumesi degil de yere basması gerekir diye düşünüyorum 1 yas sonucta..kaygilandirmak istemem ama bi kontrol ettirin.

Bebegim 8aylik oturmuyo emeklemiyo.. oturtmaya calisinca devrilio kuzum:))) yurutec aldik geçen hafta geri geti gidio :)))) ama yerde yatinca doner saga sola ileri geri gider kendinj iter yada ceker.. yurutecin yardimi olacagini dusunuyorum..bemim kuzenim emeklememis hic ama 1yasindan sonra yurumeye baslamis emeklemeden.. her cocuk degisik sonucta insallah bi sorun yoktir da siz yarin bi gun bebisim yuruyo diye konu acip mutluluk paylasirsiniz

Kasılmaları falan var mı, ellerini rahat kullanıyor mu.. Bunlar da önemli... Muhtemelen tembeldir geç yürüyecektir ama yine de dr dan bilgi almakta fayda var... Hem içiniz rahatlar hem neler yapılabilir öğrenirsiniz...

13 aya kadar emeklemiyordu peki ...benimki 11aylik şuan hala emeklemiyorda
Hayır 13 aylik olana kadar koyduğum yerde oturuyordu sonra sonra hareketlenmeye başladı. Şuan 1.sınıfa gidiyor. Ama diğer kızım 9 aylıkken emeklemeye başladı.

Hayır 13 aylik olana kadar koyduğum yerde oturuyordu sonra sonra hareketlenmeye başladı. Şuan 1.sınıfa gidiyor. Ama diğer kızım 9 aylıkken emeklemeye başladı.
bu bana moral oldu benimkide öyle olur diye canım insalah bir sorun yoktur ...dün koltukta bastırmaya çalıştım elleriyle koltuğu tutuyor ben alttan destek veriyorum çoğu zaman hamur gibi salsada bazen dik bir şekilde bastı .

2016 kafasıyla yürütec yazanlar olmuş 2021 de okuyanlar icin yazmak istedim sakın sakın kullanmayın. Yurume arkadasi kullanın

Merak etmeyin bi sorun yoktur çocuktan çocuğa fark var. Hangi ay doğumlu sanırım aynı yaştalar. Bizimki siraliyo her yeri yaşında yürür umarim

Merhabalar kızınız yürümeye başlamıştır sanırım :) Ben de şu an sizle aynı durumdayım bı süreçte neler yaptınız nasıl gelişti durumu?

Merhaba çok olmuş yazalı ama şu an benim kızıma a 13 aylık ve dik şekilde bastıramıyorum dizlerinden tutup bastırınca da ağlıyor durmak istemiyor salıyor kendisini. Siz basıl bi yol izlediniz acaba?

Saydırma deniliyor bir şeylere tutunup duruyor mu koltuk konsol gibi. Benim oğlum da 14 aylık, daha bir yere tutunmadan ayakta bi başına durmuyor. geçen kızı ortapediye götürünce onu da sordum. 18 aya kadar yürümezse nöroloji görsün deriz, daha var dedi.

Merhaba Sıralama diyorsunuz sanırım değil mi? yok sıralama yapmıyor yani öyle dik basmadığı İçin bi yere de tutunup ayakta kalmıyo. Fizyoterapiste gösterdik bir kaç hareket söyledi anatomik Ayakkabı giydirip yapın ayak altı masaj yapın dedi. Bir de b12si düşğk çıktı takviye almaya başladık