• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaş bebeğim basmıyor. Yardimmm

zaten 1 yaş rutin kotrolünde doktoru bastıracak ve yorumunu yapacaktır, bir an önce götürün kontrolunu aksatmayın.

bence yürümemesi sorun değil. ama ayağını yere basması lazım. hoş inat eden bebeklerde var. ama içinizin rahat etmesi için bir ortopediste götürün siz.
bu arada benim oğlum 12 aylık falan emekledi, 16 aylık yürüdü. yürüteç kullandığıma pişman oldum ben. 2 aylıkken ayağını yere basan çocuk yürüteçten sonra basmadı bir süre. siz önce doktora götürün o size tavsiyeler verir. bir de diğer çocuklarla kıyaslamayın. ben bunu yaptım çok üzüldüm çünkü.

Yere basmıyorsa hiç dik durmadı mı yani şimdiye kadar? Bence bir an önce götürün. Dik duramıyor mu oturması nasıl? Desteksiz güzelce oturması lazım. Ama basması ve en azından ellerinden tutunca ayakta durması gerekirdi.

Merhaba hanimlar,

Kiz Bebeğim gecen hafta 1 yasina girdi. Hicbir sekilde ayaklarini yere degdirmiyor.ama hareketleri cok guzel. Oturdugu yerde ayaklarini çevirip saga sola dönüyor kendi etrafinda.buarada tabi emeklemiyorda.yere bastirmaya calistigimda aykkalrini direk yukari kaldiriyor oturma bicimine aliyor kendini.örümcek kullanmadim yürür diye.bugun sipariş verdim.yarin gelir ins işe yarar.bi sikinti varmidir sizce doktora goturmeli miyim?

Merhaba benim kızım 15 aylıkken ayağa kalktı yürümesi ise 16,5 aylıkken yürümeye başladı...panik yapmayın dr bana çocuklarınıza baskı yapmayın kasları ne zaman gelişirse kendi kalkar kendi yürür demişti aynen öyle oldu...bir gün 15 aylıkken ben telde annemle görüşüyordum bi baktım kendi kedinine ayağa kalktı şaşırdım anneme de sesizce söylüyorum ki kızım paniklemeisn diyeeee ;)))))) sonra tatile çıktık oteldeyken bir baktık odanın kapısına kadar yürüdü eşim ve ben böyle bakakaldık ;))))yani onlar hazır hissedince oluyor... yürüteç ise ben 1,2-5-2 ay kullandım dr tavsiye etmedi yürüme şekli bozulabilir dedi balerin gibi duruyordu bir ara haklıydı kaldırdım başkasına verdim herşeyi kendi kendine başardı...

1 yaşında daha hiç basmıyorsa biraz sıkıntı olabilir 8-9 aylıkken yürüteçte bacak pratiği yapması bence önemli

Canim doktora götür yürümemësi değil hiç başlamamasi sıkıntı olabilir.için rahat etsin hemde

cnm keşke yürüteç alsaydın cok yardımcı olurdu tabi korkacak bişey yok desem bebeğin günahına girerim var desem sizi endişelendiririm bir cocuk doktoruns mutlaka gitmenizi öneririrm önlem almakta faydaa var.
evet benimkide yürüteçle bastı ve tadını aldı.gunde yarım saat felan oturtuyordum

bebeklerde yere basiyomu basmiyormu kendi istegiyle donebiliyormu, yere yatirinca kendini one itiyormu, bir yerden tutup kalmaya calisiyormu gibi davranislar cok daha oncelerden test edilir. doktora gotudugunuzde bunlara bakmadilarmi, yada hangi siklikla doktora goturuyorsunuz?

Merhaba hanimlar,

Kiz Bebeğim gecen hafta 1 yasina girdi. Hicbir sekilde ayaklarini yere degdirmiyor.ama hareketleri cok guzel. Oturdugu yerde ayaklarini çevirip saga sola dönüyor kendi etrafinda.buarada tabi emeklemiyorda.yere bastirmaya calistigimda aykkalrini direk yukari kaldiriyor oturma bicimine aliyor kendini.örümcek kullanmadim yürür diye.bugun sipariş verdim.yarin gelir ins işe yarar.bi sikinti varmidir sizce doktora goturmeli miyim?
Zorlamayin derim. Benim kziimda 13 aylikken emeklemeye 17 aylikken yurumeye baslamisti endiselenmeyin her cocuk bir degildir

Ayyy yerim ben onu. :kk77:Yürütecek kullansaydin iyi olurdu canim halinin üstüne köy kendi ke brunei bi bak misin emekliyor ama yurutec bikullan dodoktorada soylemekte yarar var

Yürütmeye gayret ersen biraz ben benimkini aylarca yürütmeye çalıştım gerçi bizimki inatlaşma peşindeydi sen doktor falan demişsin tereddütte kaldım
Bu dogru bi davranış değil. Bebekler zorla yürütülürse çarpık ayak oluyor. Misal ben...

Bu dogru bi davranış değil. Bebekler zorla yürütülürse çarpık ayak oluyor. Misal ben...
Ama onu yürüteyim diye kendini paralıyordu iş kendi yürümeye gelince yan çiziyodu zaten ben pes edip yürütmeyi bırakınca kendi yürümeye başladı

Niye kendini paralıyordun ki. ?
Ya benim ki ilgi düşkünü bir bebek sanırım bunu da ilgi görmek için yapıyordu bence hala bu huyunu bırakmış değil gerçi şimdi başka şekilde ilgimi çekme çabasında babamız gelmeden ben hiçbir iş yapamam misal kk takılırken bile ya kucağımdadır ya yanımdadır :(

Ya benim ki ilgi düşkünü bir bebek sanırım bunu da ilgi görmek için yapıyordu bence hala bu huyunu bırakmış değil gerçi şimdi başka şekilde ilgimi çekme çabasında babamız gelmeden ben hiçbir iş yapamam misal kk takılırken bile ya kucağımdadır ya yanımdadır :KK43:
Belki yıllardır kk üyeleri çocukları böyle ilgi manyağı yapmanın yanlışlığından bahsediyor. Siz de yeni değilsiniz burada biliyorum. Yani bisey diyemicem ...

Belki yıllardır kk üyeleri çocukları böyle ilgi manyağı yapmanın yanlışlığından bahsediyor. Siz de yeni değilsiniz burada biliyorum. Yani bisey diyemicem ...
İyi de ne yapmalıyım bilemedim karşılık mı vermiyim bu durumdan bende hoşnut değilim tek sorumluluğum oğlum değil kendime bile zor vakit ayıramıyorum ve dahası ilerde asosyal bir birey olmasını da istemiyorum ya bu durum sadece evde geçerli ne biliyim haftasonu gezmeye çıktığımızda ya da yaşıtları var burada onların yanında beni görmez ama işte evde böyle bende çözemedim

İyi de ne yapmalıyım bilemedim karşılık mı vermiyim bu durumdan bende hoşnut değilim tek sorumluluğum oğlum değil kendime bile zor vakit ayıramıyorum ve dahası ilerde asosyal bir birey olmasını da istemiyorum ya bu durum sadece evde geçerli ne biliyim haftasonu gezmeye çıktığımızda ya da yaşıtları var burada onların yanında beni görmez ama işte evde böyle bende çözemedim
Çocuk sahibi olmadığım için bi çözüm veremicem canim. Ama burada çok şey konuşuluyor. Hamile kalmadan her türlü detayi öğreniyorum mesela ama iş pratige gelince isler degisiyor olabilir

Bizim sana yardimimiz degmez doktora gotur biran once.gelişim geriligi bu.emeklemesede olur ama.4aylikdan itibaren bebekler ayakustune basmali 1yaşindaykende tutunarak durmali.bir sorun var.vakit kaybetmeyin