1 yaş bebeğim basmıyor. Yardimmm

kxuxbla

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
104
66
298
Merhaba hanimlar,

Kiz Bebeğim gecen hafta 1 yasina girdi. Hicbir sekilde ayaklarini yere degdirmiyor.ama hareketleri cok guzel. Oturdugu yerde ayaklarini çevirip saga sola dönüyor kendi etrafinda.buarada tabi emeklemiyorda.yere bastirmaya calistigimda aykkalrini direk yukari kaldiriyor oturma bicimine aliyor kendini.örümcek kullanmadim yürür diye.bugun sipariş verdim.yarin gelir ins işe yarar.bi sikinti varmidir sizce doktora goturmeli miyim?

cnm keşke yürüteç alsaydın cok yardımcı olurdu tabi korkacak bişey yok desem bebeğin günahına girerim var desem sizi endişelendiririm bir cocuk doktoruns mutlaka gitmenizi öneririrm önlem almakta faydaa var.

ayaklarını yan basıyosa içe basma diyorlar, öyle bişi yoksa gerek yok, sanırım kızınızın bir sorunu yok

1 yasinda en azindan biseylere tutunarak ayakta dik kalabilmeliydi diye dusunuyorum.
Insallah bisey yoktur canim ama icini rahatlatmak icin bi ortapedi uzmaninami gosterseniz.
Ayak tabanini bi muayne etseler

Iciniz rahat etmesi icin gidin bence ama daha küçük kaslari gelişmemistir bide surekli oturma pozisyonunday sa alismamistir arada ayaklarini yere doğru bastirin hafif ce alissin bide örümcek kullanma taraftarı degilim bende kullandım cok pismanim yurumeye alisinca parmak uclarinda yürüyorlar oyle alisiyorlar bide ayak kemiklerinden de bozukluk olabiliyor ici veya dışa dogru yürüme gibi

Son düzenleme:
cnm oğlumla yaşıtlar sanırım,bizimki yeni emekliyor,koltuğa tırmanıp,yeni yeni tutunarak adım atıyor,belki yürüteç fayda etmiştir,bence doktora danışmalısın ama bazen 1 gün bile çok farkedebiliyor!

yürüteç kullanmayın diyorlar ya muhakkak ki doığruluk payı vardır ama benim bebeğim erkek olmasına rağmen (geç yürür derler) 9 aylık tutunarak yürüyort..ben bunu yürüteçe borçluyum çabuklaştırdı bana göre..
bu arada geç yürüyecektir korkmayın ..her çocuk bir olmaz.

canim tabiki doktora goturmelisin kizim 13.5 aylik simdi kendisi yuruyor artik.yurume durumu cocuga gore degisir 3 ay 5 ay once orasi onemli degil de hala ustune basmamasi pek normal gelmedi bana niye simdiye kadar goturmedin orumcegi de doktora danis ben kullanmadim..

10 aylık kizim var tutunarak odayı turluyor emekleyerekte evi turluyor .Oturma odasının kapısı açıksa eğer emekleyerek yatak odasına mutfağa kaçıp cekmecelere yöneliyor ve ne varsa boşaltıyor. 6 aylıkken orumcege başladık eğer orumcekteyse gene tüm odaları (kapi esigimiz yok)gezip ortalıkta ne varsa aşağı indiriyor kanepelere tutunup tırmanıyor ve tırmandığı gibi arka arka iniyor.Büyük kizim ise 13 aylikti yürümeye başladığında. Sizin sorununuz bence yürümek değil yere basmak istememesi belki kendini hazır hissetmiyordur korkuyordur.Sadece kontrol amaçlı içinin rahatlaması için bir doktora gostermende fayda vardır diye düşünüyorum. Bebeğinizin sorununu bilemeyiz siz sadece tedirgin davranıp ona yansitmayin bebekler hisseder bence annenin tedirginliğini.en kısa sürede uzmana görünün.

Eltimin bebegi 9 aylikti birden yürümeye basladi ama suan 6 yaşında halen lazımlık kullanıyor normal tuvalet veya klozet kullanmıyor. Daha hazır değilmiş geçen yıl anasınıfına gitti bu sene tekrar anasinifina gonderceklermis küçükmüş.Acaba çeşitli oyuncaklar koysan onlara ulaşmak için hamle yaparim? Biz anahtar kumanda telefon mutfak eşyaları sonra renkli sebzelere ilgi duyuyoruz onları koyardım uzağa .erişmek için hamle yapa yapa başladı belki ilgisini ceker.

Ybenim kizimda 1 yaşına girdi 3 gün önce. Cok iyi emekliyor ida oda geziyor resmen :) ama yürütmeye çalışırken ayaklarının ön kısmına basıyor topuğunu yere basmak istemiyor.Ama koltuğun kenarına tuunarak kalkabiliyor Profa goturdum muayene etti aceleden dedi ayağında bir sorun yok dedi.Umarım zamanla düzelir

Bol bol elinden tutup bastırın koltuk kenarında durmasına yardımcı olun

bi arkadaşım plastik borulardan yürüme parkuru yapmıştı siz de denebilirseniz. Aynı rehabilitasyon merkezlerinde ki gibi ama ufak bir şey...

Ayrıca yerinizde olsam acabalarla kalmak istemez bir çocuk nöroloğuna gösterirdim!!!

Çocuk nöroloğuna göstermenizi tavsiye ederim.Çocuk doktorları gelişim geriliği deyip savsaklayabiliyorlar.

Yürütmeye gayret ersen biraz ben benimkini aylarca yürütmeye çalıştım gerçi bizimki inatlaşma peşindeydi sen doktor falan demişsin tereddütte kaldım

Benim oğlum da öyle yapıyordu. İlk adımını 13aylıkken attı bizim yardımımızla. Kendi başına da 18aylıkken başladı yürümeye. Ama tutunup ayağa kalkıyordu öncesinde de. Sadece adım atmıyordu. Siz yine de götürün doktora. Bir şey yoksa içiniz rahatlar varsa tedavi yoluna gidilir. Yürüteç kullanmayın bence. Çok tehlikeli, kasları da tembelliğe itiyormuş. Onun yerine yürüme arkadaşı tavsiye ederim. Biz chicco nun kullanmıştık ilerledikçe müzik çalıyordu durunca susuyordu, etkisi oldu.