1. tüp bebek başarısız nedeni ne olabilir?

Twinsmom1

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Temmuz 2008
912
211
648
Sayın dr. yazın bir tüp bebek uygulaması geçirdim,3,5 yıllık evliyim 2,5 yıldır bebek istiyoruz daha önce hiç hamilelik geçirmedim, yaşım 27 ,eşim 29,kilo problemimde yok zayıfım,adetim son derece düzenli, tahlil sonuçlarına göre bende sorun yok eşimin sperm sayısı 16 milyon tedavi süresince herşey güzel geçti benim 15 tane yumurtam oldu 8'i döllendi geriye 2 sağlıklı emriyo kaldı ve transfer edildi benim rahimde de bir problem yok bu durumda neden hamile kalamadım?bunu öğrenmek istiyorum tedavi süresince kendimede çok iyi baktığımı düşünüyorum,bilmediğim araştırmam gereken bir hastalık ya da başka birşey olabilirmi acaba,yoksa tamamen şans işimi?tüp bebek yaptırdığım merkez bazen böyle olabileceğini söyledi tekrar çağırdı ama ne para kaldı ne pul...şimdiden teşekkür ederim iyiki böyle bir bölüm açmışsınız.

Son düzenleme:
Merhaba Gaye,

İşlem uygulanmasına rağmen gele kalınamadıysa kadına yönelik bir dizi tahlillere bakılmasında fayda var. Önceki denemede neden başarısız olunduğuna bakılması gerekir. Genetik, bağışıklık ve pıhtılaşma gibi faktörlerin araştırılması gerekiyor. Gebeliğin neden oluşmadığı konusunun doğru bir şekilde araştırması gerekmektedir. Bunun için başarılı bir tüp bebek merkezine başvurmanız gerekiyor.

Sağlıklı günler diliyorum.

merhabalar
gayecım gecmiş olsun canım
bu konuda hassas oldugum ıcın yazmadan gecemedım
ya bencede tam araştırılmalı ya bıde aa işte negatıf gule gule dıyolar ya ne araştırma ne bişey
yanı anlayamıyorum bır turl.bende yenı başlıycam bakalım ne dıycekler.4 yıllık evlıyım 3,5 yıldır olmuyoo doktorlar sebebı bılınmeyen ınfertılıte dıyo ama bne ılk defa merkeze gıdıcem bakalım neler olacak.tetkık eksıgı oldugunu düşünüyorum hepimızın hakkında hayırlısı olsun bakalım

Merhaba Gaye,

İşlem uygulanmasına rağmen gele kalınamadıysa kadına yönelik bir dizi tahlillere bakılmasında fayda var. Önceki denemede neden başarısız olunduğuna bakılması gerekir. Genetik, bağışıklık ve pıhtılaşma gibi faktörlerin araştırılması gerekiyor. Gebeliğin neden oluşmadığı konusunun doğru bir şekilde araştırması gerekmektedir. Bunun için başarılı bir tüp bebek merkezine başvurmanız gerekiyor.

Sağlıklı günler diliyorum.

Sayın,Dr.Osman Ozgun,ilginizden dolayı teşekkür ederim.

merhabalar benimde bir sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim......
ben tiroid hastasiyim 3 kez tüp bebek yaptirdim 2 denememde donmuslarla pozitif sonuca ulastim ama 9 haftamdayken düsük yaptim ...tiroid hormonlarim düsüyor ve boynumda bir sislik olusuyor ve düsük yapiyorum simdi tekrar deniyecegim donmuslarla acaba düsüklerim sebebi tiroid mi.....ben almanya da oldugum icin dr uma sordugumda bilemeyiz dedi ....

birde donmuslarin düsme sansi cok mu....

merhabalar benimde bir sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim......
ben tiroid hastasiyim 3 kez tüp bebek yaptirdim 2 denememde donmuslarla pozitif sonuca ulastim ama 9 haftamdayken düsük yaptim ...tiroid hormonlarim düsüyor ve boynumda bir sislik olusuyor ve düsük yapiyorum simdi tekrar deniyecegim donmuslarla acaba düsüklerim sebebi tiroid mi.....ben almanya da oldugum icin dr uma sordugumda bilemeyiz dedi ....

birde donmuslarin düsme sansi cok mu....

Merhaba KAMİLLİE,

Donmuş embriyolarla gebelik şansınız biraz azdır. Bu durumda düşük olma olasılığı da biraz fazladır. Ancak yaşadığınız düşüğün tiroid hormonları nedeniyle olduğunu sanmıyorum. Bu süreçte troid tedavinizi de görmelisiniz aynı zamanda yaşadığınız düşüğün nedenlerinin araştırılmasına yönelik olarak genetik, bağışıklık, pıhtılaşma ile ilgili faktörlerin de araştırılması gerekmektedir.

Tedavinizde başarılar, sağlıklı günler dilerim.

mrb ben de gaye43 le aynı sorunu yaşıyorum,nedeni açıklanamayan infertilte grubundayız.3 aşılama ve 1 tüp bebek denemesi hiç gebelik elde edilmeden sonuçlandı.eşimde de ben de de hiç sorun tespit edilemedi. tüp bebekte 18 yumurta toplandı.3.günde,9 embriyodan, 2 10 hücreli,1 8 hücreli toplam3 embriyo transfer edildi.sorum şu:embriyo transferi sonrası kanda beta hcg baktırılması istenen tarihten 3-4 gün önce başlayan (yani yaklaşık transfer sonrası 11.gün) adet kanaması,implantasyon ile ilgili bir sorun yaşıyoruz anlamına mı gelir?sorun acaba yerleşme sounu olabilir mi.?(progesteron düşüklüğü de yok.aksine aşılamalarda 21. gün de 55-60 çıkıyordu)
Bir de gaye43 e pıhtılaşma,genetik ile ilgili tetkikler önermişsiniz,bu tetkikler nelerdir.biraz uzun oldu galiba ama dr ların bulamadığı nedeni araştırmaya çalışıyoruz işte..ilginize şimdiden teşekkürler

mrb ben de gaye43 le aynı sorunu yaşıyorum,nedeni açıklanamayan infertilte grubundayız.3 aşılama ve 1 tüp bebek denemesi hiç gebelik elde edilmeden sonuçlandı.eşimde de ben de de hiç sorun tespit edilemedi. tüp bebekte 18 yumurta toplandı.3.günde,9 embriyodan, 2 10 hücreli,1 8 hücreli toplam3 embriyo transfer edildi.sorum şu:embriyo transferi sonrası kanda beta hcg baktırılması istenen tarihten 3-4 gün önce başlayan (yani yaklaşık transfer sonrası 11.gün) adet kanaması,implantasyon ile ilgili bir sorun yaşıyoruz anlamına mı gelir?sorun acaba yerleşme sounu olabilir mi.?(progesteron düşüklüğü de yok.aksine aşılamalarda 21. gün de 55-60 çıkıyordu)
Bir de gaye43 e pıhtılaşma,genetik ile ilgili tetkikler önermişsiniz,bu tetkikler nelerdir.biraz uzun oldu galiba ama dr ların bulamadığı nedeni araştırmaya çalışıyoruz işte..ilginize şimdiden teşekkürler

Merhaba Ezine77,

Daha önceki tedavinizde yaşadığınız başarısızlık nedenlerinin detaylı araştırılması gerekmektedir.

Bunun için pıhtılaşma, gen mutasyonları ve bağışıklıkla ilgili test ve tahlillerinizin yapılması gerekmektedir. Ayrıca utrason sonuçlarınız ve rahim filminize bakarak bir değerlendirme yapmak faydalı olacaktır.

Sağlıklı günler dilerim.

merhaba hocam ben ecrin 06 12 yılık evliyim yaşm29.96ve 97yılında 2 başarsız üp bebek geçirdim benim sonuçlarımın iyi olduğunu söylediler herşey normalmiş eşimin sprm say. düşükmüş eşimin spem saysı şöyle KONSANTRASYON.16.MİLYON PROGRESİFH HIZLI HAREKET %0 YAVAŞ HAREKET%34 YERİNDE HAREKET%13 HARET ETMEYEN %53 eşimin sgarasıda alkolüde yok tekrar denemeye korkuyorum yine başarsz oluruz diye sizce şansmız varmı şimdiden Teşekürler.

merhaba aynı sorunu bende yaşadım.Benim eşimde 6mılyondu ılerıye hareketli hiç yoktu.3aşılama yaptırdım tutmadı.Tüp bebek için para biriktirirken kendiliğimden hamile kaldım..suan 11 haftalık hamileyim... şaka gibi... hala inanamıyorumm..diyecegim şansın allahın bilecegi bir iş.. yarabbim nezaman yazdıysa oluyo... bana normal olma sansın yokk demişlerdi... allahım benim dualarımı kabul etti..darısı isteyen herkesin başına..

Mrh Hocam,benimde ilk tüp bebek denemem malesef negatif,benim sorum bütün tüp bebek merkezlerinde co-cultür olayı yapılabiliyormu,birde sperm kalitesini arttırabilmek için biizm yapabilecegimiz bişey varmı ? şimdiden tşk

Mrh Hocam,benimde ilk tüp bebek denemem malesef negatif,benim sorum bütün tüp bebek merkezlerinde co-cultür olayı yapılabiliyormu,birde sperm kalitesini arttırabilmek için biizm yapabilecegimiz bişey varmı ? şimdiden tşk

Merhaba sidelya01,

Bütün tüp bebek merkezlerinde co-culture uygulamasının yapılmakta olduğunu düşünmüyorum. Co-culture uygulaması ile hangi hastalarda sonuç alınabileceğini belirlemede, bir takım kriterler vardır.

Bir kez tüp bebek denenip bu denemede de gebelik elde edilemediğinde hemen başvurulacak bir uygulama değildir. Birinci denemede gebelik elde edilemediğinde, bunun nedeninin bağışıklık sistemi, gen mutasyonları, kanama-pıhtılaşma faktörleri gibi nedenleri araştırarak bulmakta fayda vardır. Sperm kalitesinin artırılması yönünde, özellikle son dönemde yürütülen çalışmalar vardır.

Size sağlıklı günler ve etkin tedaviler ile buluşmanızı dilerim.

merhana dr bey ben 3 kez tüp bebek yaptırdım 2 si başarılı olmadı 3 tuttu fakat 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı drum fetusun içindeki zarın ince olduğunu söyledi ve iğnelerle bunu kalınlaştırdı şimdi sorum ben en son denememi şubat 2008 de yaptırdım drum 6 ay ara vermişti ama ben tekrar düşükle sonuçlanıcakmış gibi bi hisse kapıldım bu ince zar nasıl bişey ve şuan acaba tekrar yaptırırsam aynı sonuçmu olur bu konuda bilgilendirirseniz beni çok tşk ederim .

Merhaba xnur,

Şu anda hamile kalırsanız tekrarlar ya da tekrarlamaz gibi bir söylemde bulunmak doğru olmaz. Ancak yapılabilecek tek şey var, o da yeni bir gebeliğe başlamadan önce detaylı incelemelerin yapılmasıdır. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi

benimde bir tüp bebek denemem oldu size sorum yomurtaların oluşumuyla ilğili, ben 12 regl oluyordum 31 aralık lucrın ile başladık adetinim 3 günü gonal-f 300ml ile başladık benim adetim 2 gün sürdü ve bende toplam 5 yumurta aldılar size sorum yumutaların oluşmasının adet süresi ile ilgisi varmı biz eşimle 35 yaşındayız eşim azosperm ve embiryonun 3 kalite olası ne ifade edr cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekurler

iyigünler doktor bey,
benim 1. tüp bebebek denemem başarısızlıkla sonuçlandı.ben rahim filmi falan çektirmedim.ama ultrasonla rahmimin temiz olduğu söylendi.10 yumurtadan 8 i iyi çıktı ve 4 ü döllendi.4 ü transfer edildi.7,,6,6,5 hücreli idiler.eşimde sadece morfoloji%1 problemi var.başarısız tüp bebekten sonra bunun sebebini sorduğumuzda doktor %80 sizin yumurtalarınız kalitesizdir ondan dedi.sizce bu anlaşılabilirmi?

Merhaba xolix06,

Bu anlaşılabilir, ve mutlaka araştırılması gerekir. Size önerim sperm DNA'sının araştırılması (Sperm DNA Fragmantasyon testi) ve sizin de immunolojik yapınızın ortaya konmasını sağlayınız. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi

merhabalar ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldım fakat 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu..bu durumun tıbbi bir açıklaması var mı..ne gibi araştırma ve inceleme yapılabilir bu konuyla ilgili.şimdiden teşekkürler.....

Back