İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıftan anaokuluna geçiş çok acillll

irayze42

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
405
89
Merhaba hanımlar kızım bu sene 1. Sınıfa başladı ama çok ağlıyor giderken. Sınıfa girmiyor. Cok yiprattik okula gideceksin diye heryeri kabardi. Psikiyatriye psikologa gittik anaokuluna dönün böyle verimli olmaz psikolojik olarak hazır değil dediler. Okuldaki öğretmende böyle dusunuyor. Ama kızım 74 aylık zorunlu gozukuyor. Okul milli egitime dilekce verin yeterli dedi. Milli egitime gittim zorunlu dilekçe geçmez dedi. Para cezası oluyormuş. Ona razıyız başka bir sorun çıkar mi geç gönderen var mi aramızda yardimci olursanız çok sevinirim

Daha evvel anaokuluna gıttı mı?
Benım oğlum 67 aylık başladı, kucugude doğum ayına gore 69 aylık başlayacak.
sonrakı sene 86 aylık olacak rapor mu alacaksınız bu durumda

Iki yıl tam gun anaokuluna gitti. Calisiyorum. Hic problem yasamadik. Milli egitime gittim zorunlu raporda olmaz dediler. Ben yine her ihtimale karşı raporu alacagim. Çok kotu durumdayız cocuk gidecek gibi değil diyorum ne yapalım zorunlu diyorlar. Nasil bir sistem bu anlamadım

Benim kızım 70 aylıktı rapor aldım, 82 aylık başladı birinci sınıfa.
Para cezasını göze alıyorsanız ki sanırım cüzi bir miktar, bu sene anasınıfına verin. Yalnız aynı okulda devam etmeyin, birinci sınıfa farklı bir okulda başlatın bu yüzden de bu sene o okulun anasınıfına verin. Yani yeni bir başlangıç yapın, seneye de aynı okulda devam ederse çoğu arkadaşı da değişmemiş olur.

Anaokulu geçmişi olan çocuklar genellikle birinci sınıfa çabuk uyum sağlar, ilk günler okulda bir sorun mu yaşadı neden gitmek istemiyor?

Kizinizin sinifindan birisiyle arkadas olup gorusurseniz , belki arkadasi bahanesiyle gider.
2 yil anasinifina gitmis ,aslinda aolay gitmesi lazim.
Ben kizima okula baslamadan ona ozendirici durumlardan bahsettim. Okul eglenceli , arkadaslik guzel vs. Ayni ananaokulu gibi ama okumayi okumayceksin ne guzel vs.
Okulun ilk gunude hemen bir arkadasiyla tanistik. Her gun gunn yanina oturtum , sonra baska arkadaslar. Tabi hergun ozendirici konusmalarim devam ediyor. Arkadaslarino sevdi cabuk uyum sagladi.

X