İlköğretim Yorum ve Soruları 1. sınıfa hazırlık için tatilde neler yapabiliriz (deneyimli anneler ve sınıf öğretmenleri)

kucukkurbaga04

okuryazar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
4.536
2.585
Deneyimli anneler ve sınıf öğretmenlerinden fikir istiyorum. 1. sınıfa hazırlık için tatilde neler yapabiliriz. Neleri öğrenmiş olarak çocuk 1. sınıfa başlamalı, elbette okul öncesi eğitimini aldı ancak ne olursa çok iyi olur, eksiklerimiz varsa yazın tamamlayalım. Yada yaz çalışması için neler önerirsiniz.

Ne güzel bi konu açmışsınız :KK9:
Benimde oğlum 1. sınıfa başlayacak yazın çalıştığım için aynı anaokuluna devam ediyor orada biraz etüt tarzı çalışmalar yapıyorlar ama bende evde akşamları bişeyler çalıştırmak istiyorum.
Bi tane defter aldım yazı çalışma defterlerinden yan tarafında harfler var şimdilik 3-5 sayfa yaptık,
Birde okulumuz bize sezon başında Martı yayınlarının kitap setini aldırmışlardı, şimdi onlar eve geldi rakamları öğreten harika çalışma sayfaları var onları yapıyoruz.
Abaküs aldık bi tane oğlum en çok onla çalışmayı seviyor.
Uzun oldu biraz ama sayısal zekasını geliştirmek için bi tavsiyem daha var, Mangala oynuyoruz akşamları...

yetenek avcısı tatil kitabını çok beğeniyorum.mutlu yayınlarının.

başka tatil kitapları var.

özellikle etkinlik içeren kitapları önermişti öğretmen komşum.

2.sınıfa ön hazırlık yapılabilinir.

okumasının hızlanması için kitap okumaya devam edebilirler.

Arkadaşlar iyi hoş da bu çocuklar okulda napıcak peki?şimdiden bu kadar yüklenmek doğru mu? o_O
Benim çocuğum da eylülde başlıyor. Tatilden keyif almasını sağlamaya çalışıyorum. Zaten yoğun bir maratona girecek diye.bilemiyorum kim doğru. .:110:

Arkadaşlar iyi hoş da bu çocuklar okulda napıcak peki?şimdiden bu kadar yüklenmek doğru mu? o_O
Benim çocuğum da eylülde başlıyor. Tatilden keyif almasını sağlamaya çalışıyorum. Zaten yoğun bir maratona girecek diye.bilemiyorum kim doğru. .:110:
Canım sende haklısın tabi , eminim bütün anneler yaz tatilinde çocuğunun hoş vakit geçirmesini ister ama bizim gibi izinsiz çalışanların çocukları ne yazık ki tatil yapamıyor, ayrıca artık çocuğunun başarılı omasını isteyen her anne babanın çocuğunu okul ortamına en uygun şekilde hazırlamalı bence.Her çocuk farklıdır ama benim oğlum onunla birlikte yaptığımız bu çalışmalardan çok zevk alıyor.

Hayırlı akşamlar hanımlar..
Sınıf öğretmeni olarak yardımcı olmak isterim.

Çocuğunuzu sıkmadan okula hazırlamanız mümkün.
Tatilin her günü yapın, çocuğu okula başlamadan okullu yapın demiyorum elbette.
Çocuğu okula oyunlarla hazırlamanız mümkün.

İlk olarak makas ile kes yapıştır etkinlikleri yapın ki çocuğun el kasları gelişsin.
Kalem tutmaya hazır hale gelsin.

Kes, katla, yapıştır etkinliklerine krokotak sitesinden ulaşıp fikir edinmeniz mümkün.

Bu etkinlikleri bolca çalıştıktan sonra kalem tutma çalışmalarına başlayabilirsiniz.

31184182_1.jpg

Parmaklarının kolay yorulmaması açısında normal kurşun kalemlerle değil de kenarı üçgen dönen şu kalemlerle çalışabilirsiniz.

Başlangıçta şu etkinliklerle nokta üzerinden titremeden ve dışa taşırmadan geçmeli çalışmalar
29-11-2009-0-0-0-757029533-304-1.s-i-n-i-f_resimli_nokta_birle-s-tirme_-c-al-i--s-ma_ka-g--i-d-i-_10.GIF

Sonrasında daha düzenli çalışmalar yapın. Önemli olan hızlı ve taşırarak gitmek değil, yavaş, sağlam ve titretmeden ilerlemesidir.
Bunu yaparken çocuğunuzu sıkmayın. bu çalışmaları bir oyuna dönüştürün.
Bu bizim yolumuz kalemimiz ise direksiyonumuz. Bakalım kim daha güzel araba sürüyor?
Aman dikkat et yoldan çıkarsak kaza olur!
Gibi oyunla çalışabilirsiniz.

cizgi-birlestirme1.jpg

Bu çalışmalar düzenli çizgi çalışmaları olup deftere hazırlıktır.

En son kılavuz çizgili bir defter alıp çalışmaya başlayabilirsiniz.
Yazarken dikkat etmeniz gereken husus şu ki üç sıranın tamamında çalışmayın.
dikte_calismasi.jpg

Satır başında ev olan defterleri kullanabilirsiniz.
En alt kat bodrum katı orada köpek var, oraya inmeden yazacağız diye oyunlaştırmanız mümkün.
Altta görüldüğü gibi büyük harfleri yazarken ilk iki sırayı, küçük harfler için orta sırayı kullanacağız.
Kuyruklu harfler için en alt kata inip köpeğimize su verip çıkacağız...

1_snf_l_harfini_ogreniyorum_001.png

Okuma, yazma çok zor olsa da inanılmaz keyifli bir süreçtir.
Bunu keyifli hale dönüştürmek bizlerin elinde elbette.

Her daim yardımcı olmak isterim.
Başarılar ve kolaylıklar dilerim. :)

aynen anaokulunun ödevlerini bile zor yapıyordu, tatik geliştirmek lazım bunun için.
Hadi bir şeyler yapalım diyorum.ben tatildeyim diyor:KK57::KK57:
benim taktiğim şu olacak.istemediği zaman ödevi yaptırmıcam Okulda yaşayacaklar yetecek ona.sanırım öğretmeninin ve arkadaşlarının yanında zor duruma düşmek istemeyeçektirmek planım bu valla.:KK57:aklıma başka bir şey gelmiyor.senin var mı?

Hadi bir şeyler yapalım diyorum.ben tatildeyim diyor:KK57::KK57:
benim taktiğim şu olacak.istemediği zaman ödevi yaptırmıcam Okulda yaşayacaklar yetecek ona.sanırım öğretmeninin ve arkadaşlarının yanında zor duruma düşmek istemeyeçektirmek planım bu valla.:KK57:aklıma başka bir şey gelmiyor.senin var mı?
ben şimdiden aşılıyorum lütfen okul açıldığında asla itiraz etme ödev konusunda falan filan şimdiden sohbette yer veriyorum ama bilemiyorum. Kavga gürültü de olsa yapıcak artık başka yolu yok. Ödev yapılmadan tv tablet vs vermiycem gerekirse, o zaman da ne yapıyor biliyormusun, acele acele söylene söylene yapıyor. :) şimdien ingilizce kelimeler le ilgileniyoruz. çizgi çalışması yaptırmayı düşünmüyorum yeterince sıkılacak okul açılınca diyorum. yaptırmıyorum. Haftanın günleri aylar, saat bunları okul açılmadan öğreteyim diyorum. Günleri biliyor ama karıştırıyor.

ben şimdiden aşılıyorum lütfen okul açıldığında asla itiraz etme ödev konusunda falan filan şimdiden sohbette yer veriyorum ama bilemiyorum. Kavga gürültü de olsa yapıcak artık başka yolu yok. Ödev yapılmadan tv tablet vs vermiycem gerekirse, o zaman da ne yapıyor biliyormusun, acele acele söylene söylene yapıyor. :) şimdien ingilizce kelimeler le ilgileniyoruz. çizgi çalışması yaptırmayı düşünmüyorum yeterince sıkılacak okul açılınca diyorum. yaptırmıyorum. Haftanın günleri aylar, saat bunları okul açılmadan öğreteyim diyorum. Günleri biliyor ama karıştırıyor.
Ayy aynı biz yazdıkların:KK48:benimki de karıstıriyor gunleri falan.çizgi falan da çizdirmiyorum.okulda napıcak diye.zaten az çok aşinalığı var.her seyi bilirse hem dersten kopar hem öğretmen ilgilenmez biliyor diye.çizgifilm izlemekten mutlu oluyor diye seslenmiyorum.yüzme kursunu göturuyorum.ozel ders aliyor.git gel o da vakit alıyor.öyle geçiyor işte.ama benim hayalim,hadi anne etkinlik,ders yapalım diyen çocuk:KK48:

İlk olarak makas ile kes yapıştır etkinlikleri yapın ki çocuğun el kasları gelişsin.

Kes, katla, yapıştır etkinliklerine krokotak sitesinden ulaşıp fikir edinmeniz mümkün.

Bu etkinlikleri bolca çalıştıktan sonra kalem tutma çalışmalarına başlayabilirsiniz.

31184182_1.jpg

Parmaklarının kolay yorulmaması açısında normal kurşun kalemlerle değil de kenarı üçgen dönen şu kalemlerle çalışabilirsiniz.

Başlangıçta şu etkinliklerle nokta üzerinden titremeden ve dışa taşırmadan geçmeli çalışmalar
29-11-2009-0-0-0-757029533-304-1.s-i-n-i-f_resimli_nokta_birle-s-tirme_-c-al-i--s-ma_ka-g--i-d-i-_10.GIF

Sonrasında daha düzenli çalışmalar yapın. Önemli olan hızlı ve taşırarak gitmek değil, yavaş, sağlam ve titretmeden ilerlemesidir.
Bu bizim yolumuz kalemimiz ise direksiyonumuz. Bakalım kim daha güzel araba sürüyor?

cizgi-birlestirme1.jpg

dikte_calismasi.jpg

En alt kat bodrum katı orada köpek var, oraya inmeden yazacağız diye oyunlaştırmanız mümkün.
Altta görüldüğü gibi büyük harfleri yazarken ilk iki sırayı, küçük harfler için orta sırayı kullanacağız.

HARİKA BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
biz çizgi çalışmalarını yapıyoruz çok keyifli oluyor, ama özellikle şu ev örnekli çalışma çok güzel bir yöntem tekrar teşekkürler.

31184182_1.jpg

cizgi-birlestirme1.jpg

dikte_calismasi.jpg

canım paylaşımın için teşekkür ederiz.
hemen tanıdım ismin değişmiş.
canım peki okul öncesi için önerebileceğin bir yayın var mı?
oğlum 4.5 yaşında bu etkinliklerin çoğunu biz yapıyoruz ama bu aralar kitap almamız gerekiyor.

canım paylaşımın için teşekkür ederiz.
hemen tanıdım ismin değişmiş.
canım peki okul öncesi için önerebileceğin bir yayın var mı?
oğlum 4.5 yaşında bu etkinliklerin çoğunu biz yapıyoruz ama bu aralar kitap almamız gerekiyor.

Canım selam..
Okul öncesi kaynaklarını pek bilmiyorum ama yayın önerebilirim.
Dört renk, çalışkan arı, coşku güzel yayınlardır.

mutlu_cocuklar_buyuk.jpg

Mesela bunu araştırabilirsin.

X