1.dönem ödevin başına oturtmak için biraz zorluk çektik. "biraz daha, hadi 10 dk. daha, dur azcık daha dinleneyim" diiye hep ertelemek isterdi. bu dönem biraz daha iyi, dersler daha eğlenceli geliyor...yine de hep ödev yapmayı erteleme peşinde..çeşitli yöntemler denedim, örneğin en işe yarayanını söyleyeyim: bir şeker alıp onu 1 metre uzağımıza koyuyoruz, her okumada şekeri bize biraz daha yaklaştırıyoruz, ta ki şeker bize ulaşıncaya kadar. Bu yöntem iyidi fakat 1 hafta falan sürdü..:)
öğretmenle görüştüm, nasıl yapalım, nasıl motive edelim dediğimde hep "o sınıfın ilk üçünde zaten, sıkılıyor çocuk, fazla zorlamayın" diyor, ama ödevler eve bir geliyor, kitapçık en az 5 kere okunacak, okuma anlama ödevi zaten 2-3 sayfa, bi de matematik....zorlama olmadan ödevin başına hiç oturmayacak gibi..ya eninde sonunda yapıyor, çok da güzel yapıyor fakat ben biraz da ödevin sorumluluğunu almasını istiyorum, yani acaba ben sürekli peşinden "hadi ödev zamanı" demesem ne olacak merak ediyorum doğrusu...
bazı çocuklar okuldan gelir gelmez ödevi bir an önce bitirip sonra oyuna zaman ayırıyorlarmış, bizde ben ödevin başına oturtmasam hiç oturmayacak gibi geliyor...
sizin çocuklarınız nasıl bu konuda? eğer ödevlerini sizin ısrarınız olmadan yapıyorlarsa bu alışkanlıklarını nasıl kazandırdınız? ya da hiçbir şey yapmayıp sonradan yavaş yavaş mı oturdu? en son dediğim konusunda ümitliyim çünkü daha önce de söylediğim gibi, bu dönem daha iyi, en azından 1-2 direniyor, 3. dediğimde oturuyor ödevin başına:)