1.sınıf bazı harfleri söyleyememe

nazlinazlican

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2020
1
0
36
35
merhabalar ya oğlumun geç konuşması oldu çok şükür konuşuyor artık ama biraz peltek ve bazı harfleri çıkaramıyor r,c,g gibi çok üzülüyorum 1.sınıfta bu sene sizlerin ya da duyduğunuz oldu mu düzelir mi dersiniz

Günaydin
Benim kizim cok erken konustu. Fakat bazi harflerde zorluk cekiyordu. En cok K,d olarak cikiyorsun agzindan. G ve r ile baslayan kelimeler ilede zorluk yasiyordu ama en cok k ile.

Neyse 3-6 Yas arasi kresine dil terapisti/pedagog u geliyordu. 6 ay oyun ile ders verdi hem evde hemde ayda 1 defa kizim ile basbasa 1 saat gecirdi..
Fayda etmedi.
Dil terapi grubu gibi bir yere yonlendirdi. Kizim gibi baska cocuklar vardi. Oyun grubu gibiydi. Normal surec 3 Audi. Corona dolayi 3 hafta gidebildi.
Fakat o 3 haftada bile duzeltmisti.
2,5 sene oldu.
Türkiyede de vardir mutlaka . Tam ayni sekil olmasada,ogretmeni ile gorusup sizi yonlendirir belki

10 yaşına kadar falan R harfini söyleyemedim. Hatta öğretmenim okumaya geçirmemişti R harfini söyleyene kadar. Sonra baktı söyleyemedim, o da pes etti. 10 yaşımda falan kendiliğinden düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…