• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 sene çalışıp sonra işten ayrılsam çocuğumu cok etkiler mi bana bi fikir verin lütfen.

alicewonderlandd

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2022
57
67
3
32
Merhaba kızlar fikirlenize ihtiyacım var.
23 haftalık hamileyim özel sektörde çalışıyorum ögeln gidip akşam 11 de işten çıkıyorum doğumdan sonra 6 ay izin alıcam sonra tekrar dönmem gerekiyo oğluma kayınvalidem bakacak ama benim psikolojim şimdiden cok bozuldu çocuğumu bırakmak istemiyorum 11 de eve gelicem beni hiç göremeyecek nerdeyse sadece babannesiyle vakit geçirecek. Eşimde 2 sene sonra ikinci çocuğu istiyorum diyip duruyo daha simdi hamileyken ne yapmalıyım 2 sene sonra tekrar hamile kalıcaksam işe başlamanın ne anlamı var. 6 ay sonra işe başlayıp 1 sene çalışıp sonra işten ayrılsam çocuğumu cok etkiler mi bana bi fikir verin lütfen.

23 haftalık hamileyim özel sektörde çalışıyorum ögeln gidip akşam 11 de işten çıkıyorum doğumdan sonra 6 ay izin alıcam sonra tekrar dönmem gerekiyo oğluma kayınvalidem bakacak ama benim psikolojim şimdiden cok bozuldu çocuğumu bırakmak istemiyorum 11 de eve gelicem beni hiç göremeyecek nerdeyse sadece babannesiyle vakit geçirecek. Eşimde 2 sene sonra ikinci çocuğu istiyorum diyip duruyo daha simdi hamileyken ne yapmalıyım 2 sene sonra tekrar hamile kalıcaksam işe başlamanın ne anlamı var. 6 ay sonra işe başlayıp 1 sene çalışıp sonra işten ayrılsam çocuğumu cok etkiler mi bana bi fikir verin lütfen.
Bence en az 3 yıl sizin bakmanız sonra kreşe verilir birde 2 çocuğu sen istersen doğur eşin istemesi yanlış kapasiteniz 2 çocuğu doğurmayı kaldırmayacaksa doğurmayın ,senin bedenin senin hayatın bence eşine çok yüz vermişsin o çocuk doğurmak ile ilgili sana baskı yapamaz buna izin verme yoksa depresyona dahi girebilirsin anne mutlu ise herkesi de mutlu eder

Emin ol 2 seneye kadar eşininde fikirleri değişecek belki 1 çocuktan sonra ikinciye ikinizde aman haa diyeceksiniz.
Çalışma konusuna gelince tavsiyem kendini nasıl mutlu ediyorsan öyle davran ve onu yap. Benimde kayınvalidem baktı tam 6 sene , çalışırken mutluydum şimdi çocuğumlayım şimdi de mutluyum ama ikisinin yeri çok ayrı 🌿

Esinin 2. Cocuk istegi sizin 40iniz cikmadan buharlaşır kaybolur merak etmeyin. Cocuk dogduktan sonra bu islere karar vermek daha mantikli. Ben cocuklarim olunca ara verdim calismaya. 4 yil olacak. Tam zamanli calisma fikri imkansiz geliyor baba. Kucuk oglum 19 aylik. Tuvalete bile gondermiyor beni. Mutfakta is yaptığımı görünce kanguruyu alip getiriyor. Beni sirtina tak da oyle is yap diye. Gonlum onu birakmayi el vermiyor. Ama cok yakin arkadasim 3 aylikken annesine birakip calismaya basladi, işe tatile gider gibi hevesle gidiyorum cok mutluyum dedi. Sizin mesainiz fazla uzun ama zaten süt izniniz falan olur yasal olarak o kadar çalıştiramazlar zaten sizi. Simdiden evham yapmayin. Saglikla bir dogsun da sonra düşünürsünüz.

Hayatınızı başla birinin eline bırakmayın derim. Harika bir evliliğim vardı 1. Çocuğumu birlikte büyüttük. İstediğin zaman işini bırakabilirsin derdi. Asla düşünmedim bunu ama işte hata yapabilirdim. 7 yıl sonra 2. Çocuğum doğdu ve 11 aylıktan beri tek başıma büyütüyorum. Ya işim olmasa Allah korusun.
Bir de daha 1. Doğmadan bu karar mantıksız. Bebek doğunca 2. Çocuk fikriniz rafa kalkabilir. Benim çocuklarım kreşte büyüdü büyüğüm 9 yaşında çok şükür anne evlat bağımız gayet iyi 2. Çocuğum 21 aylık olacak çok mutlu bir bebek kreşe aşık.
Eşiniz bile olsa kimse için işinizden olmayın

Kizim 10 aylikken yarim gun ise dondum ,2sene calistim ,1 senesi kvde anne bakti donusumlu,1 senesi kres.Herikisinde de farkli arti eksiler var.kreste ilk yil cok hastalaniyor.Ben bu sene onu goze alamadim.2 sene sonunda isi biraktim.1 aydir tam gun evdeyim herhangi bir negatif etki olmadi.
2.cocugu esiniz cok istiyorsa otursun kendi dogursun valla😄O is oyle ismarlama olmuyor.Kocam istiyo diye cocuk dogurmam ben olsam heleki 2 yas grubu varken evde.İkisine yeteebilecek misiniz?

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar şuan eşimle konuştum emeklilik prim günümü doldurmama 7 sene kaldı 7 sene sonra ikinci çocuğu yaparım dedim yok Allah verir daha erken olursada işten tamamen ayrılıcam. İlk çocuğuma kendim bakamasam bile en azından 2.ci çocuğumun her anınında yanında olmak istiyorum.

Ben cocugu 3 aylık bırakıp gideceğim gönül isterdi ki 2 sene ücretsiz izne ayrılalım ama imkanlar
Daha 1 dogmadan 2.si nedir kocanız bir dursun

1.ye hamileyken 2. yi düşünmek 🤔 Hemde 2 yıl sonra ve buna baba kadar veriyor. Ok.
Bana daha çok çalışmak istemiyorsunuz gibi geldi.

Kizim 10 aylikken yarim gun ise dondum ,2sene calistim ,1 senesi kvde anne bakti donusumlu,1 senesi kres.Herikisinde de farkli arti eksiler var.kreste ilk yil cok hastalaniyor.Ben bu sene onu goze alamadim.2 sene sonunda isi biraktim.1 aydir tam gun evdeyim herhangi bir negatif etki olmadi.
2.cocugu esiniz cok istiyorsa otursun kendi dogursun valla😄O is oyle ismarlama olmuyor.Kocam istiyo diye cocuk dogurmam ben olsam heleki 2 yas grubu varken evde.İkisine yeteebilecek misiniz?
Hayaller paris. Hayatında hiç 2 yaş bebesi görmemiş 🤣

Daha ilk çocuk doğmadan ikinci çocuğu düşünmek ?
Eşiniz belki öyle genel geçer bir düşünceden bahsetmiştir. Çocuk doğduktan sonra zamanla karar verirsiniz.
Çalışma konusu kişiye göre değişir. Kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle davran.

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar şuan eşimle konuştum emeklilik prim günümü doldurmama 7 sene kaldı 7 sene sonra ikinci çocuğu yaparım dedim yok Allah verir daha erken olursada işten tamamen ayrılıcam. İlk çocuğuma kendim bakamasam bile en azından 2.ci çocuğumun her anınında yanında olmak istiyorum.
Ya önce allahın izniyle 1.çocuğu bi doğurumda sonra 2.yi düşünün allah aşkına bence şuan düşünmeniz gereken daha önemli konular var.

Allah aşkına bu ne hız böyle ?
Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir diye bir laf var.
Sağlıkla çocuğunuz dünyaya bı gelsin.
Şimdiden 2.cocuk planları bana hiç mantıklı gelmedi bilinçli bir tutum değil bu.
Belki ebeveynlik zor gelecek ikinize de nereden biliyorsunuz?
Belki çocuğunuz zor bir çocuk olacak ?
Belki kayınvalidenize çocuk bakmak zor gelecek?

2 sene sonra ikinci bir çocuk sahibi olacak ekonomik gücüm varsa öncelikle ilk çocuğum için ücretsiz izin almayı tercih ederdim. İki sene sonra tekrar çocuk sahibi olup olamayacağınızın bir garantisi yok.

Bu tempoda çalışırken ikinci çocuk doğurmak hata olur bence. Tek çocuğa ilgi verebilecek vaktiniz var. Bebeğiniz için üzülmeyin sabahları birlikte vakit geçirirsiniz. Ama hakkı olan ilgiyi ikinciye bölmeyin

Önce bir ilk çocuğu kucağına alsın Allah'ın izniyle, bir görsün bakalım da, sonra ikinci çocuğu düşünürsünüz.
4 çocuk isteyip tek çocukta kalanı çok gördü bu gözler.. :KK45:

Eşiniz istiyor diye hamile mi kalacaksınız? Taşıyıcı anne misiniz siz? Yaşayacağınız fiziksel, duygusal değişimler, acılar hiç mi umrunda değil? Nasıl bir insan bu?

Daha ilk çocuk doğmadan ikincinin siparişini veren sevgili baba. Size de fikrinizi sorar umarım.

Back