1 Haftalk orba tarifi istiyorum....Yardm

ayy kızlar ne kadra değişik çorbalarınız varmış yaa.iyiki bu konuyu açıp sizden tarif ve bilgi almışım.açıkçası ben 3 tane felan değişimliolark çorba veriyordum.bugün denize gittim ve milupanın sebzeli tavuklu çorbasından verdim.ama çok katı yani püre olduğu için kaan önce öğürmeye başladı.sonra suyla biraz incelttim ve öle verdim.afiyetlede yedi.birazdanda aptamille yoğurt yaptım uyanınca onu vericem.yaa gerçi baya sulu oldu ama tadını inşallah sever.

ayy ben d everdim o çorbanın aynısından benim kız da yemedi, çöpe atmak zorunda kaldım

tatlımsı bişey hakkaten, bezelye tadı geliyor aslında hoş bana göre ama benim kız sevmedi, içim gide gide çöpü boyladı

aybükecim ya bilgin varmı bu kavonoz çorbalar açıldımı hemen bitmesimi gerekiyor.bugün kaan ancak yarısını yiyebildi.yarısı kaldı.her seferinde geri kalanını atıcakmıyım.yazık günah yani dimi ama.

onu geçen hafta sonu ben de verdim hakikaten de bezelyesi çok yoğun gelmiş
ben biraz yoğurtla karıştırıp vermiştim ama çok da yemedi
yanlışlıkla 8. aydan itibaren olan tavuklu pirinçli sebze püresiydi sanırım onu almışız 190 cclik
onu 2 günde yedi

açtıktan sonra buzdolabında 2 gün içinde tüketilmesi gerekiyor canım
ben de geçen düündüm acaba açar açmaz dondurucuya koysam mı bir kısmını diye
sonra vazgeçtim riske atmaya değmez diye
heronundu sanırım bahçe sebzeleri diye bir tane vardı onu sevdi yedi
fakat her 2sinde de nasıl bir renk varsa- sanırım havuçtan geliyor bütün önlükler turuncu oldu çamaşır suyu bile tamamen çıkartamadı

ha bi de su içtiği biberonun emziğini kayınvalidem çorba arasında verince o da turuncu olmuş :pP

kızlar bende sebzeli güveç kavanoz maması aldım verdim bebelac ın çok koyu.' sefer denedim ikisindede öğürdü yemedi bende öylece çöpe attım.ıçinde çok ağır bir soğan kokusu vardı sanırım onu beğenmedi.
Birde karpuz yada suyunu verdinizmi arkadaşlar ben kararsızım versemmi vermesemmi.ıKıüç dilim yiyince bizi bile şişiriyor acaba gaz yaparmı deneyen varsa fikir lütfeennn..

hayatım devamlı tarif değişmiyor bizde de..ne bulursam onu haşlıyorum buharda...püre yapıp zeytinyağı ekliyip veriyorum...içine et koymaya başlıycam artık..kuzu eti dedi doktor..1 yemek kaşığı ekle dedi...kabak/fasulye/patates/havuç/bezelye/enginar/pirinç/bulgur/buğday filan bunların 3-4 ünü karıştırıyorum genelde...maydonoz/dereotu filan da koyuyorum bazen...çiğden..onları haşlamıyorum...

aybükecim ya bilgin varmı bu kavonoz çorbalar açıldımı hemen bitmesimi gerekiyor.bugün kaan ancak yarısını yiyebildi.yarısı kaldı.her seferinde geri kalanını atıcakmıyım.yazık günah yani dimi ama.

benimki de bir günde bitiremiyor üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında 2 gün bekletilebilir gibisinden bişey yazıyor, ben gerçi 2 güne kalmadan bitirtiyorum ama o sebzeli tavukluyu sulandırsam da yemedi, çöpe gitti

bu arada kavanoz mamalarını alırken gluten içermezi al, ben kavanoz mamalarını yolculuğa giderken kullanıyorum, mersin antalya arası iyi oluyor, evdeyken vermiyorum.

hazır şeylere karşıyım... ( şimdi bu laf ta başıma bela açmasa bariii:roflol:)

karşıyım derken gereksiz görüyorum

çaresiz kalmadıkça vermiyorum diyeyim de yoruma açık halden kapalı hale getirivereyimmm::))

Son düzenleme:
haa ben şimdiden söyleyeyim de karşıyım demek vermiyeceğim anlamına gelmiyor, çaresiz kaldığımda veririm yarın birgün aybuke sen şurada şunu dediydin bak niye hazır şey yediriyorsun demeyinn

mesela ben müfettişin sınıfıma gelip, sınıfımı karıştırmasına, bana ve öğrencilerime saçmasapan sorular sorup dersimi işgal etmesine de karşıyım, ama mecburen yapıyoruz

ya da devlet hastanelerinde erkenden gidip sıra alıp saat 9 da muayene olmaya da karşıyım, ama mecburen yapıyoruz

gibi gibi...

aybükeeee :) allah seii kıss.yavv boşverin böle atışmaları en iyisi.bende hazır mamalara karşıyım.eğer ev hanımları evde oturup hazır çorba muhallaebi meyve vs veriyorsa karşıyım.bende ev hanımıyım evdeyken kendim hazırlarım ama dışarı çıktığımda meyvesi hariç hazır kullanyorum.çünkü dışardayken daha sağlıklo geliyr

X