1 Haftalk orba tarifi istiyorum....Yardm

PembePanter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
1.565
16
41
kızlar kaana çorbalara başladım ama gelgelelim tıkanıp kalıyorum.hergün aynı çorbayıda vermek istemiyorum.çoğunuz uzun zamandır veriyorsunuz banada lütfen yardımcı olun.dr bana hergün sebze ekle dedi ama hep aynı tadı oluyor gibi.bide kabızlık sorunumuz var.bugün 3 günümüz hala kaan kakasını yapamadı :KK43: yarında yoğurt yapmaya başlıyoruz.inşallah sever yoğurdu.dr bana detaylı olarak liste vermedi sadece anlatta ama ben unuttum :KK43:

yaa inanmıyorum 23 kişi bakmış ve 1 tane yorum yapılmamş :KK43: nerde kadınlar kulubünün yardım melekleri...eskiden bölemiydik ya :KK43:

yeni başladıysan çorbalara her gün bi tane sebze ekleyerek yapabilrsin alıştıktan sonra sebze çorbasının içine irmik,pirinç,bulgur,şehriye ekleyebilirsin..domatesli şehriye,yoğurt,tarhana,brokoli aklıma gelenler bunlar..nette çok güzel tarifler var bakabilirsin..belirli bi listeye göre hareket etme bence...bi tatlı kaşığı da zeytinyağı ekle piştikten sonra eklemediysen belki ondan kabız olmuştur...yarasın kuzucuna tüm yaptıkların..

canım valla insan bir süre sonra onu dene bunu dene şeklinde takılıyor ya da durmadan başa sarıyor
yoğurt çorbası- tarhana- sebze çorbası -mercimek çorbası nasıl denk gelirse deniyorum ve hergün netten değişik bişeyler bulur muyum diye inceliyorum

yaa inanmıyorum 23 kişi bakmış ve 1 tane yorum yapılmamş :KK43: nerde kadınlar kulubünün yardım melekleri...eskiden bölemiydik ya :KK43:
vereliniortak aynı dertden yakınanlardanım cnm bizler bakıp bakıp geçeriz ama yazmaya bazen üşeniriz nedense:1no2:
gelelim çorbalara:
1.
yarın adet kabak (kabukları hafif çizilerek soyulmuş..eğer ilaçlı olup olmadıgından emin değilsen derinde soyabilirsin)
yarım adet pataes
bir dal maydonoz veya dereotu her ikiside olur
bir tatlı kaşığı labne peynir yada herhangi bir peynir
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

yapılışı;
sebzeleri iyice haşla içine yağ ve kıyılmış yeşillikleride atıp telsüzgüden geçir içine bir kaşık labne koyarak yedirebilirsin dilersen içine bir iki damla limon sıkabilirsin.. ve bu tarife kıyma ve soğan ekleyerekte yapabilirsin..

yine bu tarifi bir yumurtanın sarısı ve bir kaşık yohurtla pişerken terbiye hazrlayıp çorbana ilave ederekte yedirebilirsin cnm..ama ozaman labne eklemesende olur..

2 .
yarım patates
yarım havuç
yarım soğan
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık yohurt

yapılışı;
sebzeleri haşla içine sıvı yağı ekle sonra süzgüden geçir yohurtla çırparak çorbanı hazrlayabilirsin..

istediğin sebzeleri haşlayarak(patates havuç kabak bezelye barbun..vs.) içine dilersen yohurt yumurta sarısı labne peyniri limon suyu ve hatta kıymada ekleyerek değişik tarifler hazrlayabilirsin cnm.bu süreç çok zor oluyor allah yardımcın olsun bebekler bazen herşeyi yemek istemeybiliyorlar:1no2:

ya belli çorbalar aslında bizim yediğimiz çorbanın yağsız tuzsuz olanından yap yedir 1 çay kaşığı yağ kullanabilirsin,,, yarın yazabilirsem yazayım

netten buldum bikaç tane bende denicem

Bezelye Çorbamızın Malzemeleri
1 büyük çay bardağı taze bezelye
1 küçük doğranmış taze soğan
1 tatlı kaşığı doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı irmik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 ml sıcak su
Bezelye Çorbamızın Tarifi
Çorbayı iki şekilde yapabilirsiniz. Birinci yöntem su kaynadıktan sonra içine bütün malzemeleri katıp pişirebilirsiniz. ıkinci yöntem ise taze soğanı yağda hafifçe çevirip sıcak suyu ilave edin. Su kaynayınca bezelye ve dereotunu katın. 10 dakika sonra irmiği ilave edin. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. En son blendırla iyice ezin, bezelye çorbanız hazır. Afiyet olsun

Semizotlu bebek çorbası için malzemelerimiz:

200 gr semizotu

1 ortaboy rendelenmiş patates

1 orta boy rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı sıcak su

Ve Bebek Çorbasının tarifi:

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin

bak Yemeğimizin Malzemeleri

1 küçük kabak
1 küçük havuç
Yarım küçük soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)
Yemeğizin Yapılışı

Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Arada karıştırarak 5 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. (Yemek çok sulu olmıyacak, pilava yakın bir kıvamda olmalı. Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz

Yoğurt Çorbası:

2 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın. Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın. Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edin.Bu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın. Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın. Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin. Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur.

Sebze Püresi:

1 havuç, 1 orta boy patates, bir miktar kabak, bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.

Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.

Yoğurtlu Sebze Çorbası:

Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. 1 küçük boy patates, yarım kabak, 2-3 sap maydanoz veya ıspanak, 1 tatlı kaşığı pirinç düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır. Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.

Pirinçli Mercimek Çorbası:

Bebeğiniz mercimek çorbasını sevmiyorsa bu çorbayla ona kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye 2.5 bardak su , 1 çorba kaşığı kırmızı veya sarı mercimek, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin. Pişen çorbaya 1 çay kaşığı tuzot ilave edin

merhaba,
ben oğulma milupanın veya hipp in kavanoz mamalarından kullanıyorum.sıcak suyla mamayı inceltip içine ekmek kırığı ve zeytinyağı ekliyorum.Aldığım sebze ve meyvelerin yetiştirilişinde tarım ilaçları veya hormon kullanılıp kullanılmadığından emin olamıyorum.Bu mamalar tamamen organik.Ayrıca sebze ve meyvelerin asitleri bebeklere göre azaltıldığı için midelerini rahat tutuyor ve kabızlık ya da ishalden olabildiğince korumuş oluyor.Bunlara oğlum 9-10 aylık olana kadar devam etmeyi düşünüyorum.Eğer sizin için de uygunsa tavsiye ederim.
Yavrularımızla sağlıklı mutlu günler inşallah.

kzılar hepinize teşekkür ederim ellerinize sağlık çorbalarınız ve yardımlarınız için.bi çok şeyi öğrenmiş oldum mesela labne peyniri koymayı (hiç duymamıştım)
gülder canım ben açıkçası evde olduğum zamanlar kendim doğal yapmayı düşünüyorum.hemen hemen bütün sebzeleri doğal yetiştiriyor kayınpederim o açıdan şanslıyım :) kavanoz mamalardanda ilk defa dün aldım denize sahile dışarı çıktığımda onları kullanırım daha rahat olur die düşündüm.
hepinize teşekkür ettim şekerler tariflerinizi uygulucam.öptüm sizi..

Pembe panterim bendende sana 1 2 tarif benim bebişim ikra 10 ağustosta 6. ayını bitircek yeni başladık ek gıdalara ve benim fındık kurdu henüz çok pürtüklü yemekleri yiyemiyor öğürüyor o yüzden ben şimdilik blendırdan geçiriyorum meyveleride cam rendede rendeleyip veriyorum.
Buyurun bendende ikra bebeğin tarifleri bakalım beğenecekmisiniz.
sabah kahvaltımız
60 gr suyla devam sütünü hazırlıyorum ayrı bir yerde duruyor.Şu sarımsak ezdiğimiz havan varya onun içinde 1 tane ceviz içi 1 tane fındık içini krema gibi olasıya eziyorum kaseye alıyorum ıçine 5 tane kabukları soyulup ezilmiş üzüm(Şeftali muz kayısıda olabilir)koyuyorum 1 çay kaşığı pınarın labne peyniri yarım çay kaşığı saf zettinyağı 3 günde bir 1 çay kaşığı yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmez kuyup yarım dilim cicibebenin kahvaltı ekmeklerinden koyup eze eze karıştırıyorum Sabah 7 30 gibi veriyorum çok severek yiyor..
Daha sonra11 re kadar falan acıkmıyor zaten
Öğlen ana öğünlerimiz dönüşümlü olarak
PıRıNÇLı SEBZE ÇORBASI
Yarım kabak yarım yarım patates 1 tane taze fasülye 2 3 dal maydonoz küçük bir çiçek karnıbahar haşlanır sebze suyundan 1 çay bardağı ayrılırSebzeler tel süzgeçten geçirilir.sebze suyu ve 2 2.5 kaşık kadar Bebelac Pirinçli kaşık maması eklenir karıştırılır bebeğe afiyetle yedirilir
YOĞURT ÇORBASI
3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı haşlanmış patates biraz pirinç hepsini karıştırarak bebek 5 6 aylıksa blendırdan geçirin değilse ezerek yedirilebilirıçne yedirilirken 2 çay kaşığı saf zeytinyağı ilave edilir
6 aydan sonra bu yoğurt çorbasına 1 kaşıkta un ilave edilir.
KIYMALI ISPANAK
1 sap ıspanak yarım patates yarımışar havuç ve kabak 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 bardak su 1 kaşık 2 yada 3 kere çekilmiş dana kıyması bunların hepsi haşlanır bebek 7 aylık ve üstüyse kaşıkla ezilir daha küçükse blendır yada tel süzgeçten geçirilir.Yedirilirken 1 kaşık saf zeytinyağı eklenir.
PATATES PÜRESı
yarım patates haşlanır ezilir 150 mgr lık hazırlanmış devam sütü ile eze eze karıştırılı 1 kaşık saf zeytinyağı eklenir.
HAVUÇLU YOĞURT
4 çorba kaşığı yoğurt 4 tatlı kaşığıda Bebelac HavuçElma kavanoz maması ekleyip karıştırılarak bebeğe verilir
SADE MUHALLEBı
100 mlgr su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu ağır ağır ateşte pişirilir.Ocaktan alınır içine 3 ölçek bebelac 2 yada herhangi bir devam maması ilave edilir karıştırılır.istenirse içine cam rendeden geçirilmiş kayısı şeftali yada muz gibi herhangi bir meyve eklenir

bu domates muallakta yaa kimi doktor ver diyor kimisi verme, ben gidince kendi doktoruma bir sorayım, o ne diyecek, haftaya gideceğiz sanırsam

X